Hogyan keressük fel a Marsot a Google Earth Pro programban

Lehet, hogy ismeri és élvezi a Google Földet, mert képes eljutni a világ bármely pontjára (legalábbis gyakorlatilag). Tudta, hogy a Google Earth el is viheti a világon kívüli kalandra a Marsra? Bármikor meglátogathatja a Vörös Bolygót. Az itt található útmutatások a Google Earth Pro-ra vonatkoznak, amely a Google Earth letölthető verziója. A Google Marsot online is használhatja.


Hogyan válhatunk (virtuális) űrhajóssá

  1. Először győződjön meg arról, hogy letöltötte a Google Earth legújabb verzióját, amely elérhető a earth.google.com címen. A Mars a Google Earth 5 előtti verziókhoz nem tartozik.

  2. Miután letöltötte a Google Earth Pro programot, nyissa meg.

  3. Észre fog venni egy sor gombot a képernyő tetején. Az egyik kicsit hasonlít a Szaturnuszra, és bár még nem látogathatjuk meg a Szaturnuszt, ez a bolygó legkönnyebben felismerhető szimbóluma.

    Nyomja meg azt a Szaturnusz-szerű gombot, és válassza a lehetőséget Mars a legördülő listából. Ez ugyanaz a gomb, amellyel váltani lehet Ég nézetet, vagy visszaválthat a Földre.

  4. Miután Mars módban van, látni fogja, hogy a felhasználói felület majdnem megegyezik a Földéval. Az információs rétegeket be- és kikapcsolhatja a Rétegek ablaktábla balra. Például kereshet meghatározott tereptárgyakat, és elhagyhatja a helyjelzőket. Ha nem látja a Rétegek ablaktáblán kiválasztott különféle elemeket, közelítsen a térképre. 3D-ben láthatja a terepet, a felület képeit és nagy felbontású orbitális képeket.

  5. Csodálkozhat még a landolók által készített fényképeken és 360 fokos panorámákon is, akiknek a nyomát és az utolsó pozícióit is ábrázolják. Szeretné megismerni a kíváncsiság és a lehetőség legújabb állásait? Rendelkezésre állnak.

  6. Ilyen elsöprő mennyiségű választás és adat megnehezítheti a kezdést. Ha ötleteket keres, jelölje be a jelölőnégyzetet Vezetett túrák hogy videókat jelenítsen meg, amikor elérhetőek, amikor „felutazol” a felszínen. Jelölje be Utazási útmutató a Marshoz hogy többet megtudjon arról, amit a Vörös Bolygón lát.


Más helyek felkeresése Soha nem ment még férfi (vagy nő)

Ha a Marsra tett utazás bolygóbarangoló szenvedélyt vált ki, a Google Maps egy sor más világba is eljut. A NASA és az Európai Űrügynökség több ezer olyan képet bocsátott a Google rendelkezésére, amelyeket űrhajók gyűjtöttek össze, vagy nagy teljesítményű teleszkópok segítségével készített fotók alapján számítógéppel készítettek.

Az űrhajó nélkül meglátogatható távoli helyek listáján nemcsak a Mars, hanem a Vénusz, a Szaturnusz, a Plútó, a Merkúr, a különféle holdak és egyebek is szerepelnek. Nagyítással órákon át felfedezheti a hegyeket, krátereket, völgyeket, felhőket és e távoli helyek egyéb jellemzőit; ha megnevezték őket, akkor látni fogja őket címkével, mint egy térképen. Még a Nemzetközi Űrállomást is meg kell látogatnia. A Google tervezi képek hozzáadását, amint azok elérhetővé válnak.