Szavazás létrehozása az Outlook programban

Gyakran hasznos e-mailt küldeni egy embercsoportnak, hogy lássa, mit gondol mindenki egy ötletről. Néha csak visszajelzést szeretne gyűjteni; ebben az esetben a rendes e-mail jól működik. Ha azt szeretné, hogy az emberek előre beállított lehetőségek közül válasszanak, például Igen / Nem vagy Elfogad / Elutasít, akkor a közvélemény-kutatás jó út.

A cikk utasításai az Outlook for Microsoft 365, az Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 és 2007 programokra vonatkoznak.


Hozzon létre egy szavazást az Outlook programban

Az Outlook rendelkezik szavazási gombokkal, amelyek felhasználhatók az e-mailekben és a szavazás eredményeinek összegyűjtésére.

  1. Hozzon létre egy új e-mailt az Outlook programban, és egyszerűen írja be azt a kérdést, amelyre válaszolni kívánja a címzetteket.

    A szavazó gombok használata az Outlookot használó összes címzetttől függ. Ha tudod, hogy mindenki az Outlook programot használja, ez nem kérdés. Szélesebb körű felmérésekhez azonban más megközelítés lehet megfelelőbb. A Doodle szavazás létrehozása értelmesebb lehet ezekben az esetekben.

  2. Válassza ki a Opciók fülre az új e-mail ablak szalagján.

  3. választ Használja a szavazó gombokat hogy felsorolja a szavazási lehetőségeket.

  4. választ Jóváhagyás; Elutasítás, Igen nem, Igen nem Talán or szokás.

  5. Ha kiválasztja szokás, a melletti mező használatával egyéni szavazási lehetőségeket hozhat létre Használja a szavazás gombjait. Minden szavazási lehetőséget pontosvesszővel kell elválasztani.

  6. Küldje el az e-mailt, és várja meg a visszajelzést.


Mit fognak látni a címzettek

Az, hogy a szavazás hogyan jelenik meg a címzett számára, attól függ, hogy hogyan tekintik meg az Outlookban. Ezért elengedhetetlen az utasítások hozzáadása, ha e-mailt küld az Outlook szavazó gombjaival olyan embereknek, akik esetleg nem ismerik őket.

Az Olvasótábla használata

Ha a címzett az Olvasóablakot használja az Outlook programban, akkor ki kell választania Ez az üzenet szavazási gombokat tartalmaz. Kattintson ide a szavazáshoz az e-mail teteje közelében. Ez egy egyszerű legördülő listát hoz létre, amelyet a címzett használhat a szavazáshoz.

E-mail megtekintése külön ablakban

Ha a címzett külön ablakban nyitotta meg az e-mailt, akkor kevésbé világos, hogyan kell szavaznia; csak "A szavazás gombra kattintva kattintson a Szavazás gombra a fenti Válaszol csoportban". üzenetet az e-mail teteje közelében. A szavazáshoz ki kell választaniuk Üzenet > szavazás.


Az Outlook szavazás eredményeinek áttekintése

Minden alkalommal, amikor valaki válaszol a közvélemény-kutatásra, e-mailt kap a válaszával. Az összes válasz áttekinthető.

  1. Nyissa meg az elküldött e-mailt, amely a szavazás gombjait tartalmazza.

  2. Válassza ki a Üzenet Tab.

  3. választ Követés.

  4. Megjelenik a szavazás összes válaszának összefoglalója.

    Ha valaki többször válaszol, akkor minden válaszukra e-mailt fog látni, de csak az első válasza számít bele a követési információkba.