Hogyan lehet áthúzni az Excel programban

Az Excel-táblázatban szereplő sztrájk szövege segíthet felhívni a figyelmet azokra a számokra vagy szövegekre, amelyek esetleg megváltoztak, vagy már nem relevánsak. A betűkészlet formátum egyszerre jeleníti meg az információkat, és elavultként jelöli, vagy azt jelzi, hogy az információkat nem szabad használni.

Az Excel különböző változatai hozzáférést biztosítanak a sztrájkhatáshoz különböző helyeken. Lehet, hogy az Excel minden verziójában megnézi a sztrájk szöveget, de az Excel egyes verziói kihagyják a hozzáférést a strikethough formátum beállításához. Harmadik féltől származó eszközök azonban segítenek sztrájk szöveget beilleszteni az Excelbe - még akkor is, ha a formátum nem áll rendelkezésre a Microsoft menüiben!

Itt olvashatja el, hogyan lehet áthúzni a szöveget az Excel Online-ban, az Excel-ben Windows és MacOS rendszereken, valamint az Excel-ben Android- és iOS-eszközökön. 

A Microsoft támogatja az áthúzást az Excel Online-ban, valamint az Excel-ben Windows és MacOS rendszereken, de a mobileszközökön működő Excel-hez harmadik fél webhelyének használatára van szükség a szöveg formázásához. Ha bizalmas információkkal dolgozik az Excelben, kerülje a harmadik fél webhelyének használatát az áthúzott szöveg formázásához.


Szöveg áthúzása az Excel Online-ban

Az áthúzás egy beépített váltó, amelyet az Excel Online kínál, a Kezdőlap betűtípus-formázási beállításainak részeként.

  1. Nyissa meg a https://office.live.com/start/Excel.aspx webhelyet. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be Microsoft-fiókjával.

  2. Nyissa meg azt a táblázatot, amelyben áthúzni szeretné a szöveget.

  3. Jelölje ki azt a cellát vagy cellákat, amelyeket áthúzni szeretne.

  4. Válassza az áthúzott formátum opciót, ugyanúgy, mint vastag, aláhúzott vagy dőlt betűvel.

  5. A kiválasztott cellákon most sztrájk szöveg jelenik meg.


Szöveg áthúzása az Asztal Excel programban 

Az Excel legutóbb telepített verziói áthúzást kínálnak egy speciális formázási lehetőségként, amelyet a betűtípuseffektusok alatt találhat meg. A következők az Excel 2019, az Excel 2016, az Excel 2013 és az Excel 365 szolgáltatásokban fognak működni.

  1. Indítsa el az Excel programot, és nyissa meg azt a táblázatot, amelyben áthúzni szeretné a szöveget.

  2. Válassza ki azt a cellát (vagy cellákat), amelyben áthúzza a szöveget.

  3. Válassza a Cella formázó indítót a cellák formázási beállításainak eléréséhez. (Az Excel régebbi verzióiban lépjen a Menü > kialakított > Cellák formázása és keresni betűtípus.)

  4. Az Effektusok alatt jelölje be az Áthúzás bal oldalán található jelölőnégyzetet.

  5. választ OK

  6. A kijelölt cellák szövegének és / vagy számainak tartalma áthúzva jelenik meg.

Alternatív megoldásként kipróbálhatja a billentyűparancsokat az áthúzott szöveg átkapcsolásához az Excel programban. Válassza ki a kívánt cellát (vagy cellákat), majd nyomja meg a gombot Ctrl+5. MacOS használatakor műszak+parancs+X vagy az Excel régebbi macOS verzióin, például az Excel 2011 vagy az Excel 2008 próbálkozzon műszak+parancs+mínusz.

Az áthúzott effektus eltávolításához jelöljön ki egy cellát (vagy cellákat), majd ismételje meg a fent részletezett folyamatot vagy billentyűparancsot.


A szöveg áthúzása az Excel alkalmazásban Android vagy iOS eszközökön

2019 júniusától sem az Android, sem az iOS rendszerű Microsoft Excel nem kínál beépített támogatást az alkalmazás áthúzott szövegéhez. Ám áthúzott szöveget és / vagy számokat mégis felvehet egy Excel cellába egy weboldal segítségével.

Áthúzott szöveg létrehozása egy böngészőben:

  1. Nyissa meg a Safari-t (iOS-en) vagy a Chrome-ot (Android-on) a https://www.piliapp.com/cool-text/strikethrough-text/ webhelyre. 

  2. Írja be az áthúzva megjeleníteni kívánt szöveget az első szövegmezőbe. Alul a minta szöveget áthúzva látja. 

  3. Érintse Másolja a vágólapra. Térjen vissza a készülék kezdőképernyőjére.

  4. Érintse meg a gombot a megnyitáshoz Excel.

  5. Koppintson a fájl kiválasztásához és megnyitásához, amelybe áthúzott szöveget szeretne beilleszteni.

  6. Érintse meg azt a cellát, amelybe áthúzott szöveget szeretne beilleszteni.

  7. Az eszköztől függően vagy koppintson a ikonra Paszta vagy koppintson a vágólap ikonjára a vágólap tartalmának (a korábban létrehozott áthúzott szöveg) beillesztéséhez a cellába.

  8. Bizonyos esetekben megjelenhet egy extra sor vagy kötőjel. Szükség esetén állítsa be a cella tartalmát.

  9. Az áthúzott szöveget az Excelben a kívánt módon kell megjeleníteni.