Mappa megosztása az Outlook programban

Sokféle módon oszthat meg egy mappát az Outlook programban másokkal. Sokkal könnyebbé teheti a csapattal vagy a projekttel való munkát, ha minden kommunikáció egy helyen van, és nagyszerű módja lehet a háztartási tevékenységek, pénzügyek és még sok minden más kezelésének. Ismerje meg, hogyan hozhat létre Outlook megosztott mappákat és szervezheti munkáját.

Hozzáféréssel kell rendelkeznie az Exchange Server kiszolgálóhoz. Csak így kezelheti vagy oszthatja meg az Outlook mappáit. 


Mappa megosztása az Outlook 2016 alkalmazásban

Valamit ellenőrizni kell, mielőtt megpróbálna megosztani egy mappát, ha az adminisztrátor engedélyezi ezt. Ha igen, a következőket kell tennie: 

  1. Nyissa meg az Outlookot a szokásos módon.

  2. Keresse meg azt a mappát, amelyet meg szeretne osztani valakivel.

  3. Ha megtalálta, kattintson a jobb gombbal a mappára, majd válassza a lehetőséget ingatlanok

  4. A tulajdonságok ablakban válassza a ikont Engedélyek Tab. 

  5. választ hozzáad

  6. A kiszolgáló e-mail címeinek listájából válassza ki azt, amellyel meg szeretné osztani a mappát az Outlook programban. 


Megosztott mappa megnyitása az Outlook programban

Ha egy másik személy megosztott veled egy mappát, győződjön meg róla, hogy megadta a megfelelő engedélyeket. Valószínűleg e-mailben kap megosztási meghívót, és csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja Nyissa meg ezt a Jegyzetek / Feladatok / Napló / Névjegyek / Naptár elemet a bal felső sarokban.

Fontolja meg a megosztott mappa meghívó e-mailjének megőrzését. 

Ha törli a meghívó e-mailt, akkor a megosztott tartalom továbbra is elérhető az Ön számára, csak néhány további lépés van. Csak válassza ki a Mappa fülre, majd válassza a lehetőséget Nyissa meg a megosztott Naptárt / Névjegyzék / Napló / Jegyzetek / Feladatokat.

Ez az Outlook 2010, az Outlook 2013, az Outlook 2016 és az Outlook 2019 rendszereken működik


Hogyan lehet eltávolítani a megosztott mappát 

Akár megoszt egy mappát, vagy eltávolít egy megosztott mappát, a folyamat nagyjából ugyanaz. Ha megosztott veled egy mappát, akkor a legegyszerűbb módja annak megszabadulása, ha megkéred a hozzáférést engedélyező személyt az összes engedély visszavonására.

Ha el kell távolítania valakit a megosztott mappa megtekintésétől, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Kattintson a jobb gombbal a megosztott mappára az Outlook programban, majd válassza a lehetőséget ingatlanok.

  2. Válassza ki a Mappa megosztása Tab.

  3. Válassza ki, hogy melyik felhasználóval nem kívánja tovább megosztani a mappát, majd válassza a lehetőséget eltávolít.


Engedélyszintek az Outlook megosztott mappáiban

Van egy módja annak, hogy korlátozza az emberek által a megosztott mappában végzett tevékenységeket az engedélyezési irányelvek széles skálájának felhasználásával.

Nyissa meg az Outlook programot, kattintson a jobb gombbal a megosztani kívánt mappára, majd válassza a lehetőséget ingatlanok > Engedélyek. Innen válassza ki a Engedélyszint legördülő menüből válasszon egy másik szintet minden olyan személy számára, akivel megoszthatja a mappát. 

Például, ha kiválasztja Tulajdonos, az illető bármit és mindent megtehet, de ha kiválasztja Bíráló, az egyetlen dolog, amit tehetnek, az az elemek elolvasása, és semmi más.