Hogyan konfigurálhat több Gmail-fiókot egy Androidon

A Gmail a Google ingyenes e-mail szolgáltatása, amely sokkal többet tesz, mint e-mail küldés és fogadás. Ha egynél több Gmail-fiókkal rendelkezik, akkor az alábbiak szerint érhet el egynél több Gmail-fiókot egy androidos okostelefonon.

A cikkben található utasítások az Android 2.2-es és újabb verzióira vonatkoznak, és működniük kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonját, legyen az Samsung, Google, Huawei, Xiaomi vagy egy másik gyártó.


Adjon hozzá Gmail-fiókokat Android okostelefonhoz

Egy vagy több további Gmail-fiók hozzáadása Android-telefonjához egyszerű folyamat.

  1. Érintse meg a Gmail ikonra a telefon kezdőképernyőjén, vagy keresse meg az alkalmazáslistában.

  2. A Gmail bal felső sarkában koppintson a ikonra menü gombot a további opciók megjelenítéséhez.

  3. Görgessen a menü aljára, majd érintse meg a elemet beállítások.

  4. Ban,-ben beállítások oldal, érintse meg a gombot Fiók hozzáadása.

  5. Ban,-ben E-mail beállítása oldalon válassza a lehetőséget Google.

  6. A telefon betöltése néhány másodpercet vesz igénybe, és biztonságától függően jelszót kér. Ez azért van, mert egy második Google-fiókot ad hozzá a telefonhoz ezen e-mail cím hozzáadásával.

  7. Ha elkészült, megjelenik a Gmail bejelentkezési képernyő. Vagy írja be a meglévő e-mailt, vagy válassza a lehetőséget Fiók létrehozása a lap alján. Ha meglévő e-mailt ír be, nyomja meg a gombot Következő hogy folytassa.

  8. Kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket a hitelesítő adatok és egyéb szükséges információk megadásához.

  9. Ha elkészült, a Gmail beállítások megjelenik. Az alábbiakban felsorolt ​​új fióklista az előző fiókjában.

A második fiók hozzáadása után mindkét Gmail-fiók összekapcsolódik az Android-telefonjával, és szükség esetén e-maileket küldhet és fogadhat bármelyik fiókból.


Egynél több Gmail-fiók oka

Számos oka lehet annak, hogy egynél több Gmail-fiókkal rendelkezzen. A külön fiókok megléte az egyik módja a személyes e-mail fiókok elkülönítésének a munkahelyi e-mail fiókoktól a munka és a magánélet egyensúlyának megőrzése érdekében. Így nyaralhat, és figyelmen kívül hagyhatja munkahelyi e-mail fiókját, miközben kapcsolatban marad a barátaival és a családjával.

Külön Gmail-fiók használható a nem alapvető fontosságú e-mailekhez, például promóciókra vagy más marketinggel kapcsolatos programokra, például hírlevelekre, eladási figyelmeztetésekre, promóciós e-mailekre és nyereményjáték-regisztrációra való regisztrációhoz. Amikor megadja e-mail címét ezeknek a forrásoknak, rengeteg üzenetet küldenek. Ha ez a promóció vagy nyereményjáték értékesítési céllal értékesíti az Ön e-mail címét és adatait egy másik törvényes szervezet számára marketing célból, akkor a beérkező levelek még több üzenettel fognak megjelenni. Végül, kevésbé jó hírű spamforrások megszerezhetik e-mail címét, és ennek eredményeként sok a levélszemét.

Külön Gmail-fiókkal ezeket az üzeneteket egy helyen gyűjtik, távol a fontos személyes vagy munkahelyi e-mail postaládáktól. Dönthet úgy, hogy figyelmen kívül hagyja ezt a fiókot, és elkerülheti a levélszemét átkutatását a fontos üzenetek megtalálásához.

A Gmail az e-mail üzenetek szűrésével kapcsolatos segítséget is nyújt, így a spam és a levélszemét még a marketing és promóciós e-mail fiókjában is elkülöníthető azoktól a hírlevelektől és akciós promócióktól, amelyek érdeklik.