Hogyan lehet bekapcsolni a WI-Fi hívást Androidon

A Wi-Fi hívás az Egyesült Államok legnagyobb mobilszolgáltatóinak által kínált szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy Wi-Fi hálózatot használjon mobiltelefonja helyett hívások kezdeményezéséhez és fogadásához. Ez egy hasznos funkció, amikor nem tud mobiltelefon-vételt elérni, vagy korlátozott percek áll rendelkezésre a telefontervben.

Itt olvashatja el közelebbről a Wi-Fi hívásokat, mikor tudja használni, és hogyan kapcsolhatja be az Android okostelefonokhoz.


Mi a Wi-Fi hívás?

A Wi-Fi hívás egy HD (High Definition) hangszolgáltatás, amelyet a mobil szolgáltatók kínálnak, beleértve a Verizont, az AT&T-t, a T-Mobile-ot, a Sprint és mások. A HD Voice kompatibilis Android okostelefonnal együtt a Wi-Fi hívás lehetővé teszi, hogy telefonhívás helyett Wi-Fi hálózaton keresztül kezdeményezhessen hívásokat. Ha engedélyezve van a Wi-Fi hívás, akkor közvetlenül a telefon tárcsázási billentyűzetéről kezdeményezhet hívásokat. Nincs szükség speciális szoftverekre vagy alkalmazásokra.

Az Android okostelefon nem garantálja a Wi-Fi hívások használatát. Ez a szolgáltató szolgáltatásaitól, valamint az okostelefon típusától és típusától függ. Egyes új, de alacsonyabb kategóriájú Android telefonok nem támogatják a Wi-Fi hívásokat.


Hogyan működik a Wi-Fi hívás?

A Wi-Fi hívás a HD Voice technológiára támaszkodik, amely a vezeték nélküli hálózatok negyedik generációján keresztül hívásokat továbbít (közismertebb nevén 4G LTE). A 4G LTE jobb minőséget és gyorsabb sebességet kínál, mint a régebbi technológiák, például a 3G. Ez tisztább, természetesebb hangú hívásokat eredményez.

A Wi-Fi hívások valójában már egy ideje léteznek. Az olyan szolgáltatások, mint a Skype, a WhatsApp és a Facebook Messenger évek óta használják a Wi-Fi hálózatokat a felhasználók közötti kapcsolatok ellátására. Amit az emberek nem tudnak, az az, hogy sok szolgáltató és okostelefon támogatja a Wi-Fi hívásokat, és működéséhez nincs szükség speciális szoftverek vagy alkalmazások használatára.

Ha meg szeretné tudni, hogy egy mobilszolgáltató támogatja-e a Wi-Fi hívásokat, ellenőrizze a weboldalukon a részletekért vagy hívjon. Mielőtt regisztrálna a tervre, ellenőriznie kell, hogy egy adott szolgáltató támogatja-e a szolgáltatást. Egyes előre fizetett tervek - még azok is, amelyek a Wi-Fi-hívásokat támogató hálózatok hátoldalán futnak - nem biztos, hogy kínálnak Wi-Fi-hívást előfizetőiknek.


Milyen előnyei vannak a Wi-Fi hívások használatának?

A Wi-Fi hívás fő előnye, hogy bármilyen Wi-Fi kapcsolatot használhat a hívások kezdeményezéséhez. A mobiltelefon-szolgáltatással ellentétben a Wi-Fi-hívás nem kapcsolódik egyetlen szolgáltatóhoz vagy hálózathoz sem. Ez azt jelenti, hogy otthoni vagy irodai Wi-Fi kapcsolat, valamint kávézókban, könyvtárakban vagy repülőtereken található Wi-Fi hálózatok segítségével Wi-Fi hívásokat kezdeményezhet.

Amíg telefonja csatlakozni tud egy Wi-Fi hotspothoz, hívást kezdeményezhet. De a legtöbb dologban az életben a Wi-Fi-hívásnak megvannak az előnyei és hátrányai.

Amit mi szeretünk

  • Csakúgy, mint egy szokásos telefonhívás, a telefon billentyűzetével is tárcsázhat, és a száma megjelenik a vevők számára.

  • Az amerikai számokra történő Wi-Fi-hívások ingyenesek, még akkor is, ha a tengerentúlról hívnak. Videohívásokat kezdeményezhet más HD Voice-képes telefonokkal is, így messziről láthatja barátait és családtagjait.

Amit nem szeretünk

  • A Wi-Fi hívás csak HD Voice kompatibilis eszközökkel működik. Az Android okostelefonok sok régebbi (és néhány új) modellje nem támogatja a Wi-Fi hívásokat.

  • Nem minden szolgáltató kínál Wi-Fi hívást. Előfordulhat például, hogy más hálózatokra támaszkodó, előre fizetett szolgáltatások nem kínálják. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az adott szolgáltatót.

  • A nem amerikai számokra történő Wi-Fi-hívásokra a terv távolsági díjai vonatkoznak. Nem ingyenesek automatikusan.

Az Egyesült Államokon kívüli telefonszámokra történő Wi-Fi hívás további díjakat vonhat maga után. A részletekért ellenőrizze az adott telefon-tervet.

Tom Werner / Getty Images


Hogyan ellenőrizhető, hogy Android-okostelefonja támogatja-e a WI-Fi hívásokat

A nagyobb mobilszolgáltatókon keresztül eladásra kínált újabb okostelefonok többsége támogatja a HD Voice technológiát, amely lehetővé teszi a Wi-Fi hívások kezdeményezését.

Szeretné tudni, hogy androidja kompatibilis-e a Wi-Fi hívásokkal? Az, hogy meglévő okostelefonja támogatja-e a Wi-Fi hívásokat, nem mindig egyértelmű kérdés. Ez különösen igaz, ha régebbi telefonja van, vagy előre fizetett előfizetéssel rendelkezik, és át szeretne váltani egy olyan hálózatra, amely támogatja a Wi-Fi hívásokat.

Ebben az esetben modellellenőrzést kell végrehajtania az Android telefonján. Egyes szolgáltatók lehetővé teszik a telefon IMEI-számának online megadását, hogy ellenőrizzék a szolgáltatásaikkal való kompatibilitást. Néha könnyebb felhívni a szolgáltatót, hogy ellenőrizze, támogatják-e az adott Android-modellt. Ha nem, akkor lehet, hogy új okostelefont kell vásárolnia.


Oké, az Android kompatibilis ... Hogyan állíthatom be a Wi-Fi hívást?

Miután megerősítette, hogy mobilszolgáltatója és Android-telefonja egyaránt támogatja a Wi-Fi hívásokat, egyszerű kérdés a Wi-Fi hívások aktiválása.

A Wi-Fi hívás aktiválása a legtöbb Android telefonon:

  1. A telefon beállításaiban kapcsolja be Wi-Fi és csatlakozzon egy Wi-Fi hálózathoz (hagyja ki ezt a lépést, ha telefonja már csatlakozik a Wi-Fi-hez).

  2. Lépjen be a telefonjába beállítások menüben.

  3. Alatt Vezeték nélküli és hálózatokválassza Több.

  4. Érintse Wi-Fi hívás on.

Miután ezeket a lépéseket sikeresen végrehajtották, be kell kapcsolni a Wi-Fi hívást. Kikapcsolhatja, ha ugyanazokra a beállításokra tér vissza, és váltja a Wi-Fi hívás opció ki.

Honnan tudhatom, hogy be van-e kapcsolva a WI-Fi hívás?

Ha a Wi-Fi hívás aktiválva van, akkor az állapotsoron látnia kell egy Wi-Fi telefon ikont. Lehúzhatja az értesítési képernyőt is, ahol talál egy üzenetet arról, hogy a hívások Wi-Fi-n keresztül fognak zajlani.

Ha bármilyen problémája vagy kérdése van, forduljon mobilszolgáltatójához technikai támogatásért.