Hogyan lehet belépni a BIOS Setup Utility programba a legtöbb számítógépen

Mit kell tudni

  • Előfordulhat, hogy be kell lépnie a BIOS-ba, ha új hardvert telepít, vagy engedélyeznie vagy letiltania kell a számítógépére beépített szolgáltatásokat.
  • Csak indítsa újra a számítógépet, és keresse meg a "telepítés", "konfiguráció" vagy "BIOS" üzenetet, amely megmondja, melyik billentyűt nyomja meg.
  • A közös kulcsok tartalmazzák Esc, Tab, Del, vagy az egyik funkciógombot gyakran F2 or F10.

Hogyan lehet belépni a BIOS-ba

Az alábbi lépésekkel elérheti a számítógépen a BIOS beállító segédprogramot, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszer van telepítve. Ez azért van, mert a BIOS az alaplap hardverének része, és semmi köze sincs a merevlemezén lévő adatokhoz.

A BIOS-ba való belépés egyáltalán nem nehéz, de egyes rendszereken trükkös lehet. Nézze meg az oldal alján található átfogó tipplistánkat, ha egy lövés után küzdene.

Derek Abella / Web

  1. Indítsa újra a számítógépet, vagy kapcsolja be, ha már ki van kapcsolva.

  2. A számítógép bekapcsolása után az első néhány másodpercben figyeljen egy "belépés a beállításra" üzenetre. Ez az üzenet számítógépenként változó, és tartalmazza a kulcsot vagy gombokat, amelyeket meg kell nyomnia a BIOS-ba történő belépéshez.

    Íme néhány gyakori mód, ahogyan láthatja ezt a BIOS-hozzáférési üzenetet:

    • A beállításhoz való belépéshez nyomja meg a [gombot]
    • Beállítás: [kulcs]
    • A [gomb] megnyomásával lépjen be a BIOS-ba
    • Nyomja meg a [gombot] a BIOS beállításához
    • A BIOS eléréséhez nyomja meg a [gombot]
    • A rendszerkonfiguráció eléréséhez nyomja meg a [gombot]
  3. Gyorsan nyomja meg az előző üzenetben megadott billentyűt vagy gombokat.

    Előfordulhat, hogy a BIOS-ba történő belépéshez többször meg kell nyomnia a BIOS hozzáférési kulcsot. Ne tartsa lenyomva a gombot, vagy nyomja meg túl sokszor, különben a rendszer hibát okozhat vagy lezáródhat. Ha ez megtörténik, indítsa újra és próbálja újra.

    Ha nem tudja megkapni a BIOS-ba történő belépéshez szükséges kulcsszekvenciát, olvassa el az alábbi listák egyikét, vagy nézze meg az alábbi tippeket:

    • BIOS Setup Utility hozzáférési kulcsok népszerű számítógépes rendszerekhez
    • BIOS Setup Utility hozzáférési kulcsok a népszerű alaplapokhoz
    • BIOS Setup Utility hozzáférési kulcsok a főbb BIOS-gyártók számára
  4. Szükség szerint használja a BIOS beállító segédprogramot.

    Ez azt jelentheti, hogy kezelni kell a memóriabeállításokat, konfigurálni egy új merevlemezt, megváltoztatni az indítási sorrendet, visszaállítani a BIOS jelszavát vagy más feladatokat.


Tippek és további információ a BIOS-ba történő belépésről

A BIOS-ba történő belépés bonyolult lehet, ezért íme néhány további segítség néhány általánosan látott eset alapján:

Üzenet helyett van kép

Lehet, hogy a számítógép úgy van konfigurálva, hogy fontos BIOS-üzenetek helyett megjelenítse a számítógép logóját. nyomja meg Esc or Tab amíg a logó látható, hogy eltávolítsa.

Nem fogta fel, melyik billentyűt nyomja meg

Egyes számítógépek túl gyorsan indulnak, hogy lássák a BIOS hozzáférési üzenetet. Ha ez megtörténik, nyomja meg a gombot szünet/szünet billentyűzet a képernyő fagyasztásához az indítás során. Bármelyik gomb megnyomásával "szüneteltetheti" a számítógépet, és folytathatja az indítást.

Hiba történt az indítóképernyő szüneteltetése során

Ha problémái vannak a szünet gomb időben történő megnyomásával, kapcsolja be a számítógépet, ha a billentyűzet nincs csatlakoztatva. Meg kell kapnia egy billentyűzet hibát, amely elég hosszú ideig szünetelteti az indítási folyamatot, hogy lássa a BIOS-ba történő belépéshez szükséges kulcsokat!

USB billentyűzet használata régebbi számítógépen

Egyes PS / 2 és USB csatlakozással rendelkező számítógépek úgy vannak konfigurálva, hogy az USB bemenetet csak a POST után engedélyezzék. Ez azt jelenti, hogy ha USB billentyűzetet használ, lehetetlen lehet hozzáférni a BIOS-hoz. Ebben az esetben a BIOS eléréséhez egy régebbi PS / 2 billentyűzetet kell csatlakoztatnia a számítógépéhez.