A Spotlight használata Mac számítógépén

A Mac-ek használata meglehetősen egyszerű, de mindig vannak olyan extra parancsikonok, amelyekről érdemes tudni, hogy felgyorsítsa a használatát. A Spotlight keresés nagyszerű módja annak, hogy gyorsan megtalálja azt, amit keres a Mac-en. Így használhatja, és miért ez az új kedvenc Mac keresőeszköze. 

A Spotlight használatához Mac számítógépén OS X 10.4 Tiger vagy újabb verziót kell futtatni. Minden 2005 óta kiadott Mac-nek tartalmaznia kell a Spotlight-ot.


Mi a reflektorfény?

A Spotlight lényegében a Google az Apple Mac-hez. Nevet ad, a Spotlight kereső parancsikonján keresztül megkeresheti.

Indexet hoz létre a rendszer összes eleméről és fájljáról, így megkeresheti a dokumentumokat, fényképeket, zenefájlokat, alkalmazásokat és még a rendszer beállításait is. Néhány lépéssel tovább megy, lehetővé téve, hogy bizonyos szavakat kereshessen a dokumentumokban vagy a böngésző előzményeiben található weboldalakon. 


Miért kell használnom a reflektorfényt?

A Spotlight keresés rendkívül egyszerű és hatékony módja annak, hogy megtalálja, amit keres. Megtakarítja az erőfeszítéseket az ikonokon, dokumentumokon és mappákon történő keresés, vagy egy fontos fájl tárolásának megkísérlésével. 

A webhelyeken történő keresés lehetővé teszi a böngésző külön megnyitásának kellemetlenségeit is. A Spotlight még gyors hozzáférést kínál a New Oxford American Dictionary definícióihoz, valamint megoldásokat kínál a gyors összegekre vagy a valutaátváltásokra. 

A Mac OS X Mavericks és korábbi verzióit használók valamivel más Spotlight keresést fognak látni, mint a fenti képen. Továbbra is kereshet dolgokat, valamint számológépként is használhatja, de a keresési eredmények között nem jelenik meg a Wikipédia, a Térkép és egyéb szélesebb körű források. 


Hogyan érhetem el a Spotlightot Mac-en?

A Spotlight használatának többféle módja van, amelyek mindegyike különböző forgatókönyvekben hasznosnak bizonyul. Itt található a Mac keresőeszköz elérésének áttekintése. 

A Spotlight Search parancsikon használata

  1. nyomja meg Cmd + szóköz. A Spotlight keresősáv cselekvésre készen jelenik meg.

  2. Írja be a keresési tételt.

  3. Végeztél!

A Spotlight Search használata az ikonján keresztül

  1. Kattintson a Spotlight nagyító ikonra a menüsor jobb felső sarkában a Spotlight keresősáv megjelenítéséhez.

  2. Írja be a keresési tételt.

  3. Ez az!

A Spotlight használata a Siri révén

A Spotlight nem teljesen ugyanúgy működik a Siriben, mint a billentyűzeten vagy az ikonparancsikonokon keresztül, de így is gyors módja az elemek keresésének a Mac-en. Megkérheti, hogy természetes módon találjon meg fájlokat vagy konkrét e-maileket. Ahhoz, hogy a Spotlight-ot a Sirin keresztül használhassa, a Siri-t be kell állítania a Mac számítógépével.


Spotlight Search tippek

A reflektorfény olyan egyszerű vagy olyan bonyolult, amennyire csak szeretné. Íme néhány tipp a leghatékonyabb használatához.

  • Fájlok előnézete: A keresett fájl megnyitásához kattintson duplán egy elemre. Azonban nem kell megnyitnia a fájlt, hogy kapcsolatba léphessen vele. Egyszerűen kattintson egyszer, hogy megtekinthesse a keresési eredmények jobb oldalán. Dokumentumokhoz. Csak kattintson a dokumentum nevére, és a dokumentum megnyitása nélkül felfelé vagy lefelé görgethet az előnézeti panelen. Meg akarja tekinteni a dal előnézetét ahelyett, hogy megnyitná? Kattintson az előnézeti ablaktáblán található ikonra, és a dal ott fog játszani.
  • További keresési eredmények: A keresési eredményeket úgy görgetheti le, mint a Mac bármely más ablakán. A Spotlight általában az eredményeket a legmegfelelőbb sorrendben mutatja, de érdemes további lefelé görgetni, hogy további eredményeket találjon.
  • Gyors keresés: Nem kell semmit beírni a teljes nevébe. Szeretné megnyitni a Spotify-t? típus "Spo"és üsse belép és ez betölti az Ön számára.
  • iTunes és App Store: A Spotlight segítségével megtalálja a dolgokat az iTunes és az App Store áruházban. Csak írja be, amit keres, és a műsor vagy a dal előkerül a Spotlight javaslatok között. Akár előrendelheti vagy megvásárolhatja az elemet közvetlenül az előnézeti panelen keresztül, valamint megtekintheti a helyi mozi adatait.

  • Keresési böngésző előzményei: Keressen a Mac könyvjelzőiben és a böngésző előzményeiben, ha beírja, amit keres. Nem emlékszel a recept nevére, de tudod, hogy alma volt benne? Írja be az "almát", és a Spotlight megtalálja a közelmúltban. 
  • Fájlok másolása: Másoljon egy elemet úgy, hogy az eredménylistából az asztalra vagy a Finder ablakba húzza. 

A Spotlight használata számológépként és konverziós eszközként

A Spotlight segítségével konvertálni lehet a pénznemeket és más számításokat. 

  • Pénznemek konvertálása: Adjon meg egy összeget az egyenérték megjelenítéséhez más közös pénznemekben. Írja be például a "$ 100" szót, és más pénznemekben is láthatja az eredményeket, például angol fontban vagy japán jenben. 
  • Hőmérséklet vagy mérés konvertálása: Adja meg az átváltandó összeget, majd tekintse meg a gyakran használt eredményeket. 
  • Matematikai egyenletek: Ezek megoldhatók az egyenlet megadásával, például "8 + 5" vagy "185 * 74".