Az ES File Explorer APK használata az Android legtöbb kihasználásához

Az ES File Explorer egykor az Android fájlkezelésének egyik lehetősége volt, de a natív Android fájlkezelők bevezetésével ez az egykor nagyszerű alkalmazás elavulttá vált. Bár a Google eltávolította az alkalmazást a Play Áruházból, továbbra is lehetséges az ES File Explorer használata Android-eszközökön.

A cikk utasításai az ES File Explorer 4.2-es verziójára vonatkoznak az Android 1.6 és újabb verzióira.

Stuart C. Wilson / Getty Images


Miért használja az ES File Explorer alkalmazást Android rendszerhez?

Az ES File Explorer mindent megtesz, amelyet a beépített Android fájlkezelő megtehet. Fájlkezelő képességei közé tartozik a helyi fájlok kezelése, beleértve a gyökérrendszer fájljait és a készüléken található egyéb rejtett fájlokat. Kezeli a felhőfiókok fájljait, beleértve a Google Drive, Dropbox, Box.net, OneDrive és egyebeket.

Az ES File Explorer kezeli, hogyan és hol használják a tárhelyet az eszköz teljesítményének optimalizálására, és csatlakozik a LAN-on lévő eszközökhöz, például a Windows gépekhez és azok megosztott mappáihoz. Az extra szolgáltatások közé tartozik a jegyzettömb alkalmazás, a letöltéskezelő és a zenelejátszó.


Az ES File Explorer telepítése Androidra

Az ES File Explorer használatához először le kell töltenie az APK fájlt közvetlenül a fejlesztőtől, az ES App Group-tól, majd az oldalt be kell töltenie Android-eszközére. Miután hozzáfér az ingyenes verzióhoz, van egy prémium verzió is, amelyet egy alkalmazáson belüli vásárlással oldhat fel.

Az ES File Explorer programot 2019-ben biztonsági okokból eltávolították a Google Playről. Használja az ES File Explorer alkalmazást saját felelősségére.


Az ES File Explorer használata Androidon

Az ES File Explorer telepítése után indítsa el az alkalmazást, és koppintson a ikonra Indítás most elfogadni az adatvédelmi irányelveket és a szolgáltatási feltételeket. Amikor megérkezik a FŐOLDAL képernyőn érintse meg a gombot Menü ikonra a bal felső sarokban az alkalmazás összes funkciójának listájának megtekintéséhez.

Érintse prémium a hirdetések eltávolításához, az egyedi témák feloldásához és további extra funkciók használatához.

Érintse meg a nagyító a kezdőképernyő tetején, hogy név szerint keressen fájlokat, és koppintson a ikonra három pont a jobb felső sarokban további lehetőségek felsorolásához. Például érintse meg a elemet A windows a jelenleg megnyitott eszközök és menük listájának megtekintéséhez.

Minden alkalommal, amikor megnyit egy menüpontot, vagy elindít egy eszközt, az alkalmazás új ablakot hoz létre. Egyszerre legfeljebb 12 ablak lehet nyitva; utána elkezdik felülírni egymást.


Helyi fájlkezelés az ES File Explorer segítségével

A kezdőképernyőn nyissa meg a főmenüt, majd válassza a lehetőséget helyi hogy felfedje az opciók listáját. FŐOLDAL segítségével visszatérhet a kezdőképernyőre, eszköz a készülék gyökérkönyvtárába visz, Letöltések
az alapértelmezett letöltési mappába visz, és belső tárolás az SD-kártyán lévő helyre viszi.

A fájlrendszer böngészése közben ugyanúgy navigáljon, mint egy asztali rendszer fájlkezelőjét. Érintsen meg egy mappát, hogy ereszkedjen bele, és érintse meg a fájlt az indításához.

A legfelső menüsáv alatt található egy útvonal, amely megmutatja a hierarchiát, amelyen keresztül bejárta az aktuális mappát. Ezekkel a fülekkel térhet vissza az előző mappákhoz.


Mappák áthelyezése

A fájlok mozgatásának megkezdéséhez nyomja meg hosszan egy fájlt vagy mappát a kiválasztási módba lépéshez. Ezután kivághatja, másolhatja és beillesztheti, ahogy az asztali fájlkezelővel elvárható. Koppintson a Több a jobb alsó sarokban további lehetőségek felfedésére, beleértve a fájlmegosztást, a tömörítést és a titkosítást.

választ könyvtár a Főmenü alatt megtekintheti adatait fájl típusa szerint rendezve, nem pedig hely szerint.

ES File Explorer Fájlelemző eszközei

Érintse Elemez a kezdőképernyő jobb felső sarkában a készüléken található fájlok áttekintése fájlkategória szerint rendezve. A rendelkezésre álló szabad hely teljes mennyiségén kívül megjeleníti a képek, médiafájlok, dokumentumok és alkalmazások által használt tárhely százalékos arányát.

Érintse meg a nyíl mellett Belső tárolás elemzése hogy alaposabb jelentéseket készítsen az egyes kategóriákról.

Hogyan férhet hozzá a felhőfiókokhoz az ES File Explorer segítségével

A felhőtárfiókok kezelése az ES File Explorer alkalmazásban:

  1. Érintse meg a felhő ikonra a képernyő tetején található előzménysávon (ha van), vagy nyissa meg a főmenüt, és válassza a lehetőséget hálózat > Felhő meghajtó.

  2. Érintse Jelentkezzen be a Google Drive-ba csatlakozni a Google-fiókjához, vagy koppintson a ikonra Jelentkezzen be másik felhőmeghajtóval csatlakozni a One Drive-hoz, a Box.net-hez vagy a Dropbox-hoz.

  3. A fiókok szinkronizálása után a Cloud Drive képernyőn az összes felhőszolgáltatást reprezentáló mappák jelennek meg. Érintse meg a pluszjelet (+) további felvételéhez.

    Az ES File Explorer alkalmazásból fájlokat közvetlenül másolhat vagy áthelyezhet egyik felhőszolgáltatásból a másikba.

Böngésszen a hálózaton az ES File Explorer segítségével

A felhőszolgáltatások mellett az ES File Explorer számos eszközzel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a helyi hálózati szolgáltatásokkal való interakciót.

Alatt hálózat A főmenü lapján a következő lehetőségeket láthatja:

  • LAN: Csatlakozás a Windows fájlmegosztásokhoz a helyi hálózaton.
  • FTP: Csatlakozás szokásos FTP, SFTP, FTPS és WebDAV szerverekhez.
  • Android TV: Fájlok tallózása a tévében.
  • Bluetooth: Böngésszen vagy cserélj fájlokat más eszközökkel Bluetooth-on keresztül.
  • Megtekintés a számítógépen: Indítson el egy FTP-kiszolgálót a készüléken, hogy beírhassa az URL-t egy asztali kliensbe, és hozzáférhessen eszközének fájljaihoz.
  • Net Manager: Irányítsa a Wi-Fi kapcsolatokat, vagy hozzon létre hotspotot eszközén.
  • Feladó: Dobjon fájlokat más, az ES File Explorer programot futtató más eszközökre ugyanabban a hálózatban.

ES File Explorer eszköz és segédprogramok

Az alkalmazás számos extra funkciót tartalmaz a Eszközök fül a főmenüben:

  • Download Manager: Írja be az URL-t és a fájlnevet a fájl letöltésének megkezdéséhez.
  • Music Player: Zene lejátszása a háttérben.
  • tisztító: Keressen kukákat, elavult APK fájlokat, hirdetési tartalmat és felesleges letöltéseket, amelyeket törölhet eszközéről.
  • Jegyzetszerkesztő: Készítsen egyszerű szöveges jegyzeteket egy alapszerkesztővel.