Hozzon létre egy alapértelmezett PowerPoint bemutató sablont

Ha prezentációkat készít munkája részeként, akkor a prezentációi követik a vállalat stílus útmutatóját, és a vállalat színeit, betűtípusait és logóját használják. Minden új prezentáció létrehozásakor szerkesztheti a PowerPoint tervezősablonját. De mi van, ha mindig következetesnek kell lenned? A válasz egy új alapértelmezett tervezősablon létrehozása. Saját sablonnal a PowerPoint minden egyes megnyitásakor a testreszabott formázás elöl és középen található.

A cikk utasításai a PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010 programokra vonatkoznak; PowerPoint a Microsoft 365-hez és a PowerPoint for Mac.


Mentse az eredeti alapértelmezett sablont

Mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana, készítsen másolatot az eredeti alapértelmezett sablonról.

PowerPoint for Windows rendszerhez

  1. Nyissa meg a PowerPoint programot, és az üres bemutató sablon segítségével hozzon létre egy új prezentációt.

  2. Válasszon filé > Mentés másként.

  3. választ ez a PC.

  4. Írjon be egy új nevet az eredeti sablonhoz.

  5. Válassza ki a Mentés típus lefelé mutató nyíl és válassza a lehetőséget PowerPoint sablon (* .potx) or PowerPoint 97-2003 sablon (* .pot).

  6. választ Megtakarítás.

PowerPoint for Mac esetén

  1. Nyissa meg a PowerPoint alkalmazást.

  2. Válasszon filé > Mentés sablonként.

  3. Ban,-ben Fájlformátum doboz, válassza ki PowerPoint sablon (.potx) or PowerPoint 97-2003 (.pot).

  • A mentési hely arra a mappára változik, ahol a PowerPoint tárolja a sablonjait. Ne változtassa meg ezt a helyet, különben a PowerPoint nem tudja, hol keresse meg a fájlt, ha újrafelhasználás mellett dönt.
  • Az eredeti alapértelmezett tervezősablont üres bemutatásnak nevezzük. Nevezze el a fájlt régi üres bemutató, vagy valami hasonló. A PowerPoint hozzáadja a .POTX (.POT) fájlkiterjesztést a fájlhoz, így tudja, hogy ez sablonfájl, és nem prezentációs (.PPTX vagy .PPT) fájl.
  • Zárja be a fájlt.

Hozzon létre új alapértelmezett bemutatót

Az új alapértelmezett sablon megtervezésekor hajtsa végre a változtatásokat a diamesteren és a címmesteren úgy, hogy a prezentáció minden új diája felvegye az új jellemzőket.

  1. Nyisson meg egy új, üres PowerPoint-prezentációt, vagy ha már létrehozott egy prezentációt, amely a legtöbb opciót már tetszése szerint formázta, nyissa meg azt a prezentációt.

  2. Mielőtt bármilyen szerkesztést végez, mentse a fájlt más néven és sablonként. Választ filé > Mentés másként. Mac gépen válassza a lehetőséget filé > Mentés sablonként.

  3. Módosítsa a fájltípust a következőre: PowerPoint sablon (* .potx) or PowerPoint 97-2003 sablon (* .pot).

  4. Ban,-ben Filename szövegmezőbe írja be üres előadás.

  5. Végezze el a kívánt változtatásokat ezen az új üres bemutató sablonon. Például:

    • Változtassa meg a háttér színét.
    • Betűstílusok és színek módosítása.
    • Képek vagy grafikák, például logó hozzáadása.
  6. Mikor elkészült, mentse a fájlt.

Amikor legközelebb megnyitja a PowerPoint programot, és kiválasztja az Üres prezentációt, akkor a formázását az új, üres tervezősablonban látja. Készen áll a tartalom hozzáadására.


Térjen vissza az eredeti alapértelmezett sablonhoz

A jövőben érdemes visszatérni a sima, fehér alapértelmezett sablon használatához a PowerPointban. Ha a PowerPoint telepítésekor nem változtatott a fájlok helyén a telepítés során, akkor a szükséges fájlok az operációs rendszertől függően a következő helyeken találhatók:

  • A Windows 7: C: Documents and Settings felhasználónév Application Data Microsoft Templates. (Cserélje le a "felhasználónév" elemet a fájl elérési útjára a saját felhasználónevével.) A Alkalmazási adatok mappa egy rejtett mappa; győződjön meg arról, hogy a rejtett fájlok láthatók.
  • A Windows 10: C: Users felhasználónév Documents Custom Office Templates.
  • Mac OS X 8 vagy újabb: / Users / username / Library / Group Containers / UBF8T346G9.Office / User Content / Templates.
  • Mac OS X 7: A könyvtár mappa alapértelmezés szerint rejtve van. Megmutatni a könyvtár mappában található KeresőVálassza ki a Go menüt, majd tartsa lenyomva OPTION.
  1. Nevezze át a létrehozott új sablont.

  2. Nevezze át az eredeti PowerPoint sablont erre: üres bemutató.potx. (vagy .pot)