Hogyan hozzunk létre egy Mailto linket egy webhelyhez

Minden weboldalnak van egy "nyereménye" - az a szándékolt akció, amelyet a webhely látogatója elkövet. A legtöbb weboldal több lehetséges győzelmet támogat. Például egy webhely lehetővé teszi, hogy iratkozzon fel e-mailes hírlevélre, regisztráljon egy eseményre, vagy töltsön le egy újságot. Az E-mail alacsony súrlódási módot kínál a kapcsolat kiépítésére, így a webhelyén található mailto link nagyszerű általános célú győzelmet jelent.

A Mailto linkek olyan weboldalakon található linkek, amelyek egy e-mail címre mutatnak. Amikor egy weboldal látogatója rákattint az egyik ilyen mailto linkre, megnyílik az adott személy számítógépén az alapértelmezett e-mail kliens, és üzenetet küldhet a mailto linkben megadott e-mail címre. Sok Windows-os felhasználó számára ezek a linkek megnyitják az Outlook programot, és a "mailto" linkre felvett kritériumok alapján készen állnak az e-mailek készenlétére.

Ezek az e-mail linkek nagyszerű módot kínálnak arra, hogy kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítsanak a webhelyén, de bizonyos kihívásokkal is járnak.


Hogyan hozzunk létre egy Mailto linket

Link létrehozásához a webhelyén, amely megnyit egy e-mail ablakot, használjon mailto linket. Például:

Küldj nekem egy emailt

Ha több címre szeretne e-mailt küldeni, egyszerűen válassza el az e-mail címeket vesszővel. Az e-mailt kapó cím mellett beállíthatja az e-mail linkjét CC, BCC és tárgy sorokkal is. Adja hozzá ezeket a választható elemeket a hivatkozáshoz, kérdőjellel elválasztva őket.

A HTML-ben előforduló esetleges hibák elkerülése érdekében használja % 20 szóköz helyett. Például a karakterlánc teszt e-mail % 20mail tesztként kell ábrázolni.

Például a következő linkre kattintva megadhat egy e-mailt, amelyet két címre és egy címre küldenek, és amely egy tantárgyat határoz meg:

küldjön nekünk a


A Mailto Linkek hátránya

Amilyen egyszerű ezeket a linkeket hozzáadni, és amennyire hasznosak lehetnek sok felhasználó számára, ennek a megközelítésnek vannak hátrányai is. Számos spamprogram feltérképezi az e-mail címeket betakarító webhelyeket, hogy spam kampányaikban felhasználják őket, vagy esetleg másoknak adják el, akik ilyen módon fogják használni ezeket az e-maileket.

Még akkor is, ha nem kap sok spamet, vagy ha van jó spamszűrője az ilyen típusú kéretlen és nem kívánt kommunikáció megakadályozására, akkor is több e-mailt kaphat, mint amennyit kezelni tud. Ennek elkerülése érdekében fontolja meg a webes űrlap használatát a webhelyén a mailto link helyett.


Az Űrlapok használata

Fontolja meg a webes űrlap használatát a mailto link helyett. Ezek az űrlapok arra is lehetőséget nyújtanak, hogy többet csináljon ezekkel a kommunikációkkal, mivel konkrét kérdéseket tehet fel úgy, hogy a mailto link nem engedi meg. A kérdéseire adott válaszok segítségével jobban válogathat az e-mailes beküldések között, és tájékozottabban válaszolhat ezekre a kérdésekre.

Amellett, hogy további kérdéseket tehet fel, az űrlap használatának az az előnye is, hogy nem (mindig) nyomtat ki egy e-mail címet a weboldalra a spamelők számára.