Hogyan válasszuk ki a legjobb Twitch Bitrate értéket

Mit kell tudni

  • Nyissa meg a Twitch Studio> Kattintson beállítások > Folyam > Optimalizálja a beállításokat. Várja meg a teszt befejezését, majd kattintson a gombra Alkalmazza a Beállításokat.
  • Ha nem a Twitch Stúdiót használja, akkor az a javaslat, hogy 720P sebességgel, 60 FPS sebességgel, 4,500 kbps bitrátával továbbítsa a gyors tempójú játékokat.
  • Engedje le 30 FPS-re és 3,000 kbps-re a lassabb tempójú játékokhoz.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet megtalálni az optimális Twitch bitrátát a Twitch Studio használatával, általános ajánlásokat, vagy a feltöltési sebességre alapozva.


Hogyan válasszuk ki a Twitch megfelelő adatfolyamátviteli sebességét

Fontos, hogy a Twitch streamhez megfelelő streaming bitrátát válasszon, hogy a legjobb minőségű hangot és videót kapja. Nincs a legjobb bitráta a Twitch számára, mivel több különböző tényező befolyásolja, például az internetkapcsolat és a számítógép specifikációi. A Twitch Studio alkalmazás azonban remek módot kínál a rendszer legjobb beállításainak megismerésére. Így teheti meg.

  1. Nyissa meg a Twitch Stúdiót.

  2. Kattints beállítások a jobb alsó sarokban.

  3. Kattints Folyam.

  4. Kattints Optimalizálja a beállításokat.

  5. Várja meg a teszt befejezését.

  6. Kattints Alkalmazza a Beállításokat hogy kiválassza a rendszerének optimális beállításokat.

    Ha inkább manuálisan szeretné megváltoztatni a beállításokat, akkor a legördülő menükre kattintva ugyanabban a szakaszban módosíthatja az adatfolyam beállításait.


Lassú feltöltési sebesség kezelése

A feltöltési sebesség kulcsfontosságú része a Twitch-be történő streamingnek. Diktálja, hogy milyen gyorsan küldheti el adatait a Twitch szervereknek, hogy mások megnézhessék az adatfolyamot. Fontos tudni, hogy mekkora a feltöltési sebességed, ha tesztelsz egy tesztet. A Twitch 3,000 kbps (kb. 0.4 MB / s) feltöltési sebességet javasol 720p-ra 30 FPS-en. Ha ennél alacsonyabb, akkor ennek megfelelően módosíthatja a bitrátát, vagy hívhatja az internetszolgáltatóját, hogy szükség esetén nagyobb feltöltési sebességet szervezzen. 

Végső soron mégis az a legfontosabb, hogy a bitrátát úgy állítsa be, hogy az ne borítsa el a feltöltési kapcsolatot. Az internetszolgáltatók általában többet fizetnek a magasabb feltöltési arányokért, így a legolcsóbb alternatíva az, ha a feltöltési sebesség alapján választanak bitrátát.


Bitráta kiválasztása a feltöltési sebesség alapján

Mint említettük, a feltöltési sebesség fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a Twitchen történő streaming legjobb beállításainak kitalálásakor. Itt van egy általános tanács arról, mi működik sok felhasználó számára. 

Mindig futtasson internetes sebességtesztet, hogy tudja, mi a feltöltési sebessége, és ne feledje, hogy a számítógépes hardver azt jelentheti, hogy még mindig alacsonyabb minőségben kell streamelnie.

  • Amikor a bitrátája legfeljebb 4,000 kbps. Arra számíthat, hogy csak 720p és 30FPS sebességgel képes streamelni.
  • 5,000 kbps vagy kevesebb jelent egy kis lendületet. Az Ön rendelkezésére álló extra 1,000 kbps sebességgel a beállításokat akár 720p és 60FPS értékig is kibővítheti.
  • Mi a teendő 6,000 kbps feltöltési sebességgel. A 6,000 kbps feltöltési sebesség lehetővé teszi az adatfolyam futtatását 900p sebességgel, 60fps sebességgel. Ha Twitch-partner vagy, akkor ezt 1080p-ra növelheted. 
  • Ne félj kísérletezni. Érdemes megnézni, hogy mi működik a legjobban az Ön és nézői számára is. Az alacsonyabb beállítások gyakran jobb jutalmakat érhetnek el, még akkor is, ha nagy sebességgel tudsz streamelni.