Hogyan hozzunk létre Apple ID-t hitelkártya nélkül

Vannak olyan esetek, amikor bölcs dolog Apple-azonosítót létrehozni a hitelkártya-adatok nélkül.

Apple fizetési opcióval beállított Apple ID - iTunes fiók - használata nyilvánvalóan kényelmes, ha gyorsan szeretne zenét és más hangtartalmat vásárolni az iTunes Store-ból. Máskor azonban egyszerűen nem kell internetes pénzügyi adatait feltennie.

Az egyik eset az, amikor megengedi gyermekeinek, hogy saját fiókjukkal ingyenes tartalmat töltsenek le. Az olyan könyvek, mint a hangoskönyvek, podcastok, az iTunes U és a telefon zenei alkalmazásai gyakran ingyenesek, ezért nincs szükségük hitelkártyára. Ha megtagadja a gyermekek jogát, hogy az Ön engedélye nélkül vásároljanak termékeket az iTunes-ból, az elkerülheti a családi média költségvetésének letörését.


Hozzon létre egy új Apple ID-t egy ingyenes alkalmazásvásárlás segítségével

Amikor új Apple ID-t hoz létre, a regisztráció befejezéséhez fel kell kérnie egy fizetési módot, például hitelkártyát. Ezt a követelményt azonban megkerülheti, ha először kiválaszt egy ingyenes alkalmazást az iTunes Store-ban:

  1. Érintse meg a App Store ikonra az iPhone főképernyőjén.

  2. Keressen egy ingyenes alkalmazást, amelyet le szeretne tölteni. Ennek gyors módja a A toplisták ikont a képernyő alján, majd érintse meg az Ingyenes menü fület (a képernyő tetején).

  3. Érintse meg a Ingyenes gombra a letölteni kívánt alkalmazás mellett, majd válassza a lehetőséget Applikáció telepítése amikor az opció megjelenik.


Hozzon létre új Apple ID-t (iTunes-fiók)

  1. Miután kiválasztott egy ingyenes alkalmazást letöltésre, megjelenik egy előugró menü. Koppintson a Új Apple ID gombot.

  2. A következő képernyőn válassza ki a tartózkodási helyének megfelelő országot vagy régiót. Az alapértelmezettnek már helyesnek kell lennie, de ha nem, akkor egyszerűen érintse meg a ikont bolt opciót annak megváltoztatására. Koppintson a Következő amikor kész.

  3. Olvassa el a feltételeket és az Apple adatvédelmi irányelveit, majd érintse meg a ikont Egyetért gomb. Ekkor megjelenik egy másik párbeszédpanel, amelyben a döntés megerősítését kéri. Koppintson a Egyetért ismét a folytatáshoz.

  4. Az Apple ID és Jelszó képernyőn érintse meg a ikont Email szövegmezőbe írja be a használni kívánt e-mail címet, majd érintse meg a elemet Következő. Válasszon egy erős jelszót a fiókhoz, koppintson a gombra Következő majd írja be újra az Ellenőrzés szövegmezőbe. Koppintson a csinált.

  5. Görgessen lefelé a képernyőn a Biztonsági információk szakasz teljesítéséhez. Válaszoljon a három kérdésre a beiratkozás folytatásához. Érintse meg minden kérdés és válasz szövegmezőt egymás után az információk kiegészítéséhez.

  6. Használja a Opcionális mentési e-mail szövegmező alternatív e-mail cím megadására, abban az esetben, ha vissza kell állítania a fiókot.

  7. Érintse meg a Hónap, Nap és Év szövegdobozok a születési dátum adatainak megadásához. Ha fiókot állít fel egy gyermek számára, akkor győződjön meg arról, hogy gyermeke legalább 13 éves, hogy megfeleljen a minimális életkor követelményének. Kattintson a gombra Következő hogy folytassa.

  8. A Számlázási információk képernyőn érintse meg a ikont Egyik sem opciót fizetési típusként. Görgessen lefelé, és töltse ki a számlázási cím és telefonszám fennmaradó szövegmezőit. Koppintson a Következő.


A regisztráció befejezése

A regisztráció utolsó része magában foglalja a fiók igazolását.

  1. Most egy üzenetet kell megjeleníteni a képernyőn, amely értesíti Önt arról, hogy e-mailt küldtek a megadott címre. A folytatáshoz érintse meg a ikont csinált gombot.

  2. Ellenőrizze az e-mail fiókot, hogy van-e üzenet az iTunes Store-ból. Ha igen, keresse meg az üzenetben a Ellenőrizze most linkre és kattintson rá.

  3. Röviddel a regisztráció befejezése után megjelenik egy képernyő, amely a bejelentkezést kéri. Írja be a Apple ID és jelszó majd érintse meg a gombot Ellenőrizze a címet gombra a regisztráció befejezéséhez.

Mostantól képesnek kell lennie arra, hogy ingyenes zenét, alkalmazásokat és egyéb adathordozókat töltsön le az iTunes Store-ból egy olyan fiók használatával, amely nem tartalmaz fizetési információkat. Szükség esetén természetesen később is hozzáadhatja ezeket az információkat.

Ha a címe nem abban az országban van, ahol tartózkodik, nem választhatja fizetési módként a Nincs lehetőséget.

 pixabay


Fizetési információk eltávolítása meglévő Apple ID-ből

Nem kell új Apple ID-t létrehoznia, ha meg akarja tagadni pénzügyi adatait. Menjen a Beállítások alkalmazásba, válassza ki a nevét a lista tetején, majd koppintson a ikonra Fizetés és szállítás. Távolítsa el a jelenleg tárolt fizetési módokat.

Nem távolíthatja el a fizetési módot, ha:

  • Tartozol valamivel az Apple-nek
  • Jelenleg aktív alkalmazás-előfizetésed van
  • A Family Sharing beállításai tiltják