Hogyan hozhatunk létre letöltési linket

Érdekes, hogy egyes dolgok teljes körbe kerülnek. A web első napjaiban a böngészők automatikusan letöltenek linkeket olyan fájlokra, amelyek nem voltak weboldalak, például képek, PDF fájlok és dokumentumok. Aztán a böngészők olyan fejlettek lettek, hogy szinte bármilyen fájlt képesek voltak valós időben megnyitni. Ez problémát okozott a fejlesztők számára. Hogyan kényszerítené a böngészőt egy fájl letöltésére ahelyett, hogy megnyitná? Egy csomó feltörés és megoldás kerekedett a probléma megoldására, de egyik sem volt igazi megoldás. Mindez megváltozott a HTML5-tel, amikor a Töltse le az Attribútumot bevezetésre került.

A fejlesztők most egy speciális letöltési attribútumot adhatnak hozzá a HTML-horgonycímkéikhez, hogy a böngészőknek a linket letöltésként kezeljék a célfájl megnyitása helyett. Néhányféle módon használhatja a Letöltés attribútumot annak ellenőrzésére, hogy a böngészők hogyan kezelik a letöltési linkeket. Még jobb, hogy az összes modern böngésző támogatja a Letöltés attribútumot, így nem szabad, hogy bármilyen probléma merülne fel a kompatibilitással vagy annak szükségességével.

Néhányféle módon kezelheti a Letöltés attribútumot. Mindegyiknek megvan a maga előnye, és mindegyik zökkenőmentesen működik a különböző böngészőkben.


A sima letöltési attribútum

A Download Attribútum használatának legegyszerűbb módja, ha a legalapvetőbb formában csak a horgonycímkékbe foglalja. Nem kell további fájlnevet vagy semmilyen támogató információt megadnia. Az eredmény így néz ki:

Letöltés most!

A "letöltés" beillesztésével azt mondod az oldalt olvasó összes böngészőnek, hogy a megnyitása helyett töltse le a céllinket. Ebben az esetben a böngésző pontosan úgy tölti le a fájlt, mint ugyanazon a néven.


A fájlnév módosítása

Mi történik, ha valóban meg akarja változtatni a nevet. Rengeteg olyan alkalom van, amikor ezt szeretné megtenni. Az automatikusan létrehozott fájlnevek jó példa. Általában nevetségesen hosszú nevük van, szemétkarakterláncokkal. Nem ezt kívánja a látogatói számára. A dolgokat a Download Attribute segítségével szabványosíthatja.

Fájlnév megadásához állítsa a letöltési attribútumot megegyezőre. Zárja ki a fájlkiterjesztést. A böngésző nem tudja és nem tudja konvertálni a fájltípust, ezért nincs értelme megpróbálni.

Letöltés most!

Látogatói a fájlt a-file.pdf fájlként töltik le.


Kép letöltése

Ezzel együtt jön egy egyszerűsített módszer, amellyel a felhasználók közvetlenül letölthetik a képeket. Ez nem forradalmi, és valószínűleg maga is összeállíthatja, de a letöltés attribútummal létrehozhat egy letölthető képlinket.

Először állítson be egy képet, amelyet általában az oldalára tennél. Természetesen ez lesz az a kép, amely letölthető.

Ezután foglalja be az egészet egy horgonycímkébe, összekapcsolva a kép elérési útjával.

Végül adja hozzá a letöltési attribútumot a horgonycímkéhez. Ha akarja, megváltoztathatja a kép nevét.

Most, amikor a látogató rákattint a képre, automatikusan letölti azt közvetlenül a szerveréről. Ez nem szükséges, és egy fejlesztő számára túlzottnak tűnhet, de hány webhely látogatója gondolkodik azon, hogy jobb egérgombbal kattint egy képre annak megtekintéséhez vagy letöltéséhez?