Hogyan lehet megrendelni Uber utat a Google Maps-ről

Az iOS-alapú eszközökön a Google Maps nem az alapértelmezett navigációs lehetőség, és az Uber nem az egyetlen útmegosztó, utazást kérő letöltés érhető el az okostelefon-felhasználók számára. A Google Maps és az Uber telepítve van azonban Android és iPhone okostelefonokra, és ezek az alkalmazások együtt működnek. Megtekintheti az Uber opciók árát és idejét a szállítási lehetőségek mellett. A telefonján a Google Maps alkalmazásból utazást is foglalhat az Uberrel. A foglalás folyamata zökkenőmentesen történik, anélkül, hogy sok kézi munkát igényelne.

Google


Uber megrendelése a Google Apps segítségével

Ez az integráció a Google Maps és az Uber között néhány másodperc alatt meggátolja a telefonon történő igény szerinti utazás lefoglalását.

Így foglalhat egy utat az Uberrel iPhone vagy Android telefonján:

  1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást.

  2. Írja be a kívánt cím címét vagy nevét.

  3. Lépjen az utazási szolgáltatások fülre, ahol láthatja az Uber útlehetőségeit, esetleg más szolgáltatások, például a Lyft opcióival együtt.

  4. Ha Uber utat szeretne foglalni, koppintson a ikonra Kérjen a neked tetsző Uber-út típusa alatt Miután kérte az utat, látni fogja, hogy a sofőr elfogadta-e és mikor, és megtekintheti az autó haladását az Ön felé vezető úton és a megadott célállomás felé vezető úton.

A Google Maps összehasonlítja, hogy mennyi ideig tartanak a közlekedési lehetőségek (összehasonlítva a telekocsi szolgáltatások áraival). Ennek a navigációs alkalmazásnak a használata nem eredményezheti az Uber megrendelését. A Lyft út vagy a metró például gyorsabb vagy olcsóbb lehet.


Rendeljen Uber-t a Facebook Messenger használatával

Azonkívül, hogy az okostelefonján a Google Maps alkalmazásból Uber-utat rendel, a Facebook Messenger alkalmazáson keresztül is megrendelheti az utazást. Ezzel a lehetőséggel megrendelhet Uber vagy Lyft utat.

Ehhez győződjön meg arról, hogy a készülékre letöltötték a Facebook Messenger alkalmazás legújabb verzióját. Ezután hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg okostelefonján a Facebook Messenger alkalmazást.

  2. Koppintson bármelyik beszélgetési szálra.

  3. A telefon képernyő alján található ikonok sorában koppintson a ikonra három pont ikonra további opciók megjelenítéséhez.

  4. Érintse Kérjen túrát, majd válasszon a Lyft vagy az Uber közül, ha mindkét lehetőség elérhető.

  5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az út megrendeléséhez. Ha még nem kapcsolta össze a Lyft vagy az Uber fiókját a Facebook Messengerrel, jelentkezzen be. Vagy regisztráljon, ha egyik fiókkal sem rendelkezik fiókkal.

Amikor utazást igényel a Facebook Messengeren keresztül, megoszthatja előrehaladását valakivel, akivel találkozni szeretne, és így folyamatosan nyomon követheti terveit. Azt sem kell megmagyaráznia, miért késik; tudni fogják, hogy például rossz a forgalom.