Útmutató az Adobe Bridge CC 2017 használatához

Az Adobe Bridge CC az egyik legkevésbé értett alkalmazás az Adobe Creative Cloud alkalmazásban. Amikor kinyitja, megdöbbentő panelek, eszközök és indexképek jelennek meg, és az első pillantásra gyakori reakció a „Mit nézek?”

LIfewire / CHelsea Damraksa

Alapjában véve az Adobe Bridge egy olyan médiaböngésző, amely lehetővé teszi a képek letöltését a fényképezőgépből, és a merevlemez vagy a számítógéphez csatlakoztatott meghajtók mappáinak navigálását a keresett képek vagy adathordozók megtalálásához. Ha itt áll meg, akkor sem áll közel az Adobe Bridge teljes erejének kihasználásához, mert ez nem csak médiaböngésző, hanem fájlkezelő rendszer is.

Csak néhány funkciót említve az Adobe Bridge a következőket teheti:

  • Teljesen testreszabható indexképek megjelenítése és sorrendjük megváltoztatása.
  • Számos előnézeti lehetőséget tartalmazhat.
  • Csillag besorolási rendszert használjon a tartalomhoz.
  • Testreszabható metaadat-opciók hozzáadása, beleértve a szerzői jogi információkat és a kulcsszavakat.
  • Készítsen gyűjteményeket.
  • Gyors hozzáférést biztosít a CC alkalmazásokhoz.

Ez a „Hogyan” nem fog belemenni ebbe az egészbe. Ehelyett gondoljon erre egy gyors útmutatóra. 


Egy pillantás az Adobe Bridge CC 2017 felületre

Az Adobe Bridge első megnyitásakor megjelenik a teljes felület. A tetején több gomb található. Balról jobbra:

  • Vissza / előre: Ezekre kattintva a Bridge-hez csatlakoztatott mappák és eszközök között mozoghat.
  • A legfrissebb fájl felfedése: Kattintson erre, és mozoghat a legutóbb meglátogatott fájlok és mappák között.
  • Bumeráng: Ez a gomb a Photoshopot adja vissza.
  • Kamera: Kattintson erre a gombra, és töltse le a fájlokat a kamerájáról vagy a videofelvevő eszközről.
  • finomítása: Ez a legördülő menü lehetővé teszi, hogy megnézzen egy sor fényképet, átnevezzen egy csomó kiválasztott tartalmat, vagy szerkessze a kiválasztott fájl metaadatait.
  • Megnyitás Camera Raw-ban: Válassza ezt a Photoshop Camera Raw szolgáltatásának elindításához.
  • Forog: Forgassa el a képet jobbra vagy balra.

A felület jobb oldalán találhatóak a Nézet opciók:

  • Essentials: Válassza ezt az alapértelmezett elrendezésre váltáshoz.
  • Filmszalag: Válassza ezt, ha a tartalom görgethető filmszalagként jelenik meg.
  • Metaadatok: Válassza ezt az egyes képek metaadatainak áttekintéséhez.
  • Kulcsszavak: Válassza ezt, ha meg szeretné tekinteni az aktuális mappa minden tartalomhoz tartozó kulcsszavakat.

A panelek felett található az Útvonal sáv, amely lehetővé teszi az aktuális gyűjtemény mappastruktúrájának navigálását.

A panelek ott vannak, ahol a munkát végzik. Ők:

  • Kedvencek: Gyors hozzáférés a leggyakrabban megtekintett mappákhoz.
  • mappák: Ezzel a panelrel részletezheti a meghajtók mappáinak meghatározott tartalmát.
  • Szűrők: Ez a szteroidok keresési funkciója. Megtalálhatja a tartalmat besorolás, kulcsszó, kép tájolása, rekesz, zársebesség, ISO és még sok más alapján.
  • Tartalom: Ez a panel megmutatja az adott mappában található összes képet. Használja az alsó csúszkát a miniatűrök nagyításához vagy kicsinyítéséhez.
  • Előnézet: Válasszon ki egy képet a panelen való megjelenítéshez.
  • közzététele: Használja ezt, ha el akarja adni képeit az Adobe Stock szolgáltatásban.
  • Metaadatok: Ez megmutatja mindazt, amit tudnia kell egy képről.
  • Kulcsszavak: Hozzon létre vagy keressen kulcsszavak alapján.

Képek előnézete az Adobe Bridge CC 2017 alkalmazásban

A Bridge-ben egy kiválasztott kép előnézete többféleképpen lehetséges. Az első a kiválasztás Megnézem > Teljes képernyős előnézet. Ez a képet az összes menü és panel zavarása nélkül mutatja. Vissza a Bridge-hez, nyomja meg a Esc kulcs vagy a szóközt. Ha kiválaszt egy képet a Tartalom panelen, és megnyomja a szóközt, elindítja a teljes képernyős előnézetet.

Ha teljes méretben szeretné látni a képét, kattintson rá teljes képernyős módban. Kicsinyítéshez használhatja az egér görgőjét. A teljes képernyős nézethez való visszatéréshez kattintson a képre.

Egy másik módszer az elosztó sávok használata az Előnézet panelen a panel méretének növeléséhez. Amikor ezt megteszi, a többi panel zsugorodik.


A felülvizsgálati mód használata az Adobe Bridge CC 2017 alkalmazásban

A Teljes képernyős nézet ideális az egyes képekhez, de a Tartalom nézet kissé elsöprő lehet, ha néhány tucat kép van a mappában. Ha kiválasztja Megnézem > Felülvizsgálati mód, a mappa tartalma forgó képkarusszel jelenik meg. A körhinta mozgatásához kattintson a jobb és bal nyílra a felület alján, vagy használja a billentyűzet nyílbillentyűit. Ha el akar távolítani egy képet a körhintából, kattintson a kezelőfelület alján található lefelé mutató nyílra, vagy nyomja meg a billentyűzeten található lefelé mutató nyilat.

A Felülvizsgálat és az Előnézet módok szép tulajdonsága a nagyítóüveg. Kattintson egy képre, és megjelenik a nagyító. A nagyító nézet 100 százalékos nézet, amely lehetővé teszi a kép élességének vagy fókuszának áttekintését. Ez az eszköz húzható, így könnyen észreveheti a problémás területeket a képen. A nagyítócső bal felső sarkában található hegyes sarok a vizsgált területre mutat. Ha be akarja zárni a nagyítót, kattintson a gombra közel gombot a nagyító jobb alsó sarkában.

Az Adobe Bridge felületre való visszatéréshez nyomja meg a gombot Esc kulcs.


A tartalom értékelése az Adobe Bridge CC 2017 alkalmazásban

Nem minden létrehozott kép vagy tartalom tartozik az „Egyszarvúak és szivárványok” osztályba. Az Adobe Bridge rendelkezik egy minősítési rendszerrel, amely lehetővé teszi a „Nagy” és az „Egyszerűen félelmetes” elválasztását. A rendszer egy-öt csillagos minősítési rendszert használ, amelyet könnyen lehet alkalmazni.

Válasszon ki néhány képet a Tartalom területen, hogy azok megjelenjenek az Előnézet panelen. Egyszerre legfeljebb kilenc képet tekinthet meg.

Ha értékelést szeretne alkalmazni az Előnézet ablak tartalmára, nyissa meg a Címke menü és válassza ki a kiválasztás (ok) ra alkalmazandó csillagok számát.

Ha csak ötcsillagos minősítésű képeket szeretne megtekinteni, kattintson a gombra Szűrő gombra, amely az Előnézet panel fölött található csillag, és válasszon ki egy besorolási kategóriát. Amikor ezt megteszi, csak a kiválasztott minősítéssel rendelkező képek jelennek meg a Tartalom panelen.


Tartalom szerkesztése az Adobe Bridge CC 2017 alkalmazásban

Nyilvánvaló kérdés, hogyan juttathatja el tartalmát az Adobe Bridge-től olyan alkalmazásokhoz, mint a Photoshop, az Illustrator, a Premiere, az After Effects és az Audition. Ennek néhány módja van.

Az első az, hogy áthúzza a tartalmat a Tartalom panelről az asztalra, majd megnyitja a megfelelő alkalmazásban.

Egy másik módszer a jobb gombbal a tartalmat a Tartalom panelen és válasszon ki egy alkalmazást az eredményül kapott helyi menüből.

Ha duplán kattint a fájlra a Tartalom panelen, az esély nagyon jó, és megnyílik a megfelelő alkalmazásban. Ha ez nem működik, akkor kijavíthatja. Ehhez nyissa meg a Bridge-t preferenciák És válassza ki a Fájltípus társítások kategória a fájltípusok és azok alkalmazásainak kiterjedt listájának megnyitásához. Az alapértelmezett alkalmazás módosításához kattintson a gombra lefelé nyíl hogy megnyissa a választási listát. Válassza ki azt az alkalmazást, amelynek alapértelmezettvé kíván válni.