DO fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A .DO kiterjesztésű fájl lehet Java Servlet fájl. A Java webszerverek használják webalapú Java alkalmazások szállítására.

Néhány DO fájl helyette Stata Batch Analysis fájl lehet. Ezeket általában do-fájloknak nevezzük, és egyszerű szöveges fájlok, amelyek tartalmazzák a sorozatban együtt végrehajtandó parancsok listáját.

A Stata fájlokhoz hasonló a ModelSim makró fájlformátum, amely a .DO fájlkiterjesztést használja a Libero SoC-vel használt makróval kapcsolatos parancsok tárolására.

Tim Fisher

Mások lehetnek olyan fájlok, amelyeket egyszerűen DO néven neveztek el, de valójában teljesen más fájlformátumban léteznek. Ezek általában egy weboldalról letöltött PDF-fájlok, amelyeknek egy vagy másik okból helytelenül helytelen fájlkiterjesztést adtak.

A dofile a Lua programozási kód fordításakor és végrehajtásakor használt funkció is, de nem kapcsolódik a .DO fájlkiterjesztéshez. Ez egy kötegelt parancs is, amelyet kötegelt fájlokkal használnak. A DO rövidítés is, amely a domain objektumra, a digitális kimenetre, a digitális sorrendre, az adatkezelésre, a csak adatokra és az eszköz objektumra vonatkozik.


Hogyan nyitható meg egy DO fájl

Ha Java Servlet fájlról van szó, akkor meg kell tudnia nyitni a DO fájlt az Apache Tomcat, vagy esetleg az Apache Struts segítségével.

A .DO fájlkiterjesztéssel rendelkező Stata Batch Analysis fájlok csak a Stata rendszert futtató számítógép környezetében működnek. Az egyik lehetőség a DO fájl tényleges használatára a Stata-ban a belépés do amelyet a fájlnév követ a Stata parancsablakban. Például, csináld a fájlomat.

A mellékelt Stata Do-File Editor segítségével elolvashatja és szerkesztheti a parancsokat, de bármilyen webböngésző is használható a parancsok megtekintésére, és egy szövegszerkesztő, például a Notepad ++, megtekintheti és szerkesztheti a DO fájlt. A Stata szerkesztő a DO fájl futtatásához is hasznos; csak megüt a Futtassa a do fájlt gombot.

Ha segítségre van szüksége, olvassa el ezt a PDF-fájlt a Stata-fájlok létrehozásáról. További információ a Stata weboldalán is elérhető.

A ModelSim DO fájlokat a Mentor Graphics ModelSim programmal együtt használják, amely a Libero SoC programcsomagban található. Ezek egyszerű szöveges fájlok is, amelyeket bármilyen szövegszerkesztő programmal meg lehet tekinteni és szerkeszteni.

Ha gyanítja, hogy a DO fájljának nem szabad DO fájlnak lennie, és valójában dokumentum, például bankszámlakivonat vagy valamilyen biztosítással kapcsolatos dokumentum, nevezze át a .DO fájlkiterjesztést .PDF fájlra, és nézze meg, hogy megnyílik egy olyan PDF-olvasóval, mint a SumatraPDF, az Adobe Reader vagy ezek közül az ingyenes opciók egyike.


A DO fájlok konvertálása

Ha a Java Servlet fájl bármilyen más formátumra konvertálható, akkor valószínűleg a fent említett Apache programokon keresztül történik. Nyissa meg a fájlt az alkalmazásban, és keressen egyfajta Mentés másként vagy Exportálás menüt, amely lehetővé teszi a DO fájl más fájlformátumba történő mentését.

A Stata Batch Analysis fájlok biztosan konvertálhatók más szöveges formátumokra, például a TXT-re, de ez csak akkor hasznos, ha el akarja olvasni a parancsokat. Ha végül megváltoztatja a fájlformátumot (valami TXT-re), és továbbra is a Stata-val akarja futtatni a parancsokat, akkor meg kell adnia a fájlkiterjesztést a parancsban (pl. csináld a myfile.txt fájlt helyett csináld a fájlomat, amely feltételezi a .DO fájlkiterjesztést).

Ugyanez vonatkozik a ModelSim DO fájlokra is; próbálkozzon a Libero SoC menüjével a fájl konvertálásához, vagy csatlakoztassa a makró szövegét szövegszerkesztővé, és mentse el egy új szöveges formátumba.

Ha a fájljának tévesen adták a .DO fájlkiterjesztést, de valóban rendelkezik .PDF utótaggal, akkor nem kell aggódnia a DO fájl PDF konvertálásáért. Ehelyett egyszerűen nevezze át a .DO fájlkiterjesztést .PDF fájlra, hogy a PDF-olvasója felismerje a fájlt.

Az ilyen átnevezés nem így működik a fájlkonverziókkal, de ebben a forgatókönyvben működik, mivel a PDF-nek amúgy sem kellett volna használnia a .DO fájlkiterjesztést. A fájlkonvertáló eszközöket a valódi fájlkonverziókhoz használják.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A legnyilvánvalóbb oka annak, hogy egy fájl miért nem nyílik meg a fent említett programokkal, az, hogy valójában nem ezekben a fájlformátumokban található. Ellenőrizze még egyszer, hogy a fájlkiterjesztés ".DO" feliratú-e, és nem valami hasonló, például SO, DOCX, DOC, DOP, DM stb.

Azok a fájlkiterjesztések, amelyek nem igazak .DO, olyan fájlformátumokhoz tartoznak, amelyek nem kapcsolódnak az itt említett formátumokhoz, ezért nem nyithatók meg ugyanazzal a szoftverrel.

Ha helyette van egy ilyen fájl, kövesse ezeket a hivatkozásokat, vagy keresse meg a fájlkiterjesztést, ha további információra van szüksége az adott fájl megnyitásáról.