Fájlok megosztása a Dropbox for Gmail bővítménnyel

A Dropbox egy online, személyes felhőtároló szolgáltatás, amely lehetővé teszi fájlok tárolását és megosztását, beleértve a dokumentumokat és fényképeket is. A Dropbox rendelkezik egy Gmail-bővítménnyel is, amely sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a fájlok mentésének és e-mailben történő megosztásának teljes folyamatát azáltal, hogy hozzáférést biztosít a Dropbox-fájlokhoz közvetlenül a Gmail beérkező üzeneteiből. A mellékleteket gyorsan mentheti közvetlenül a Dropboxba, anélkül, hogy ablakokat vagy alkalmazásokat váltana. 

A fájlok Dropbox-on keresztüli megosztásának legfőbb előnye, nem pedig a Google Docs, az, hogy a Dropbox-szal linket oszt meg, nem pedig a mellékletet. A mellékletek kiküszöbölése értékes helyet takarít meg Google-fiókjában.

Használhatja a Dropbox Gmail bővítményt, akár Windows, Macintosh vagy Linux operációs rendszeren dolgozik. A Dropbox Gmail bővítményt a Gmail alkalmazásban is elérheti Android és iOS eszközökön egyaránt. 

Így kezdheti el:


A Dropbox engedélyezése a Gmail bővítményhez

Először aktiválja a Dropbox for Gmail bővítményt.

  1. A számítógépen nyissa meg Gmailkettyenés + a jobb oldalsávon, a képernyő közepén, a beérkező levelek között. Kattintson a gombra Bővítmények letöltése.

  2. Megjelenik egy felugró ablak, amely az elérhető kiegészítőket mutatja. Ha a Dropbox nem jelenik meg azonnal, használja a Keresés gombot a Dropbox megkereséséhez. Kattintson a Dropbox gombra a telepítés megkezdéséhez. 

  3. Kattints Igen üzembe helyezni. A rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be a Dropbox-fiókjába. 

  4. Miután engedélyezte a bővítményt, a Dropbox logót a Gmail beérkező levelek képernyőjének jobb oldalán, félig lefelé, közvetlenül a + felett látja. 


Melléklet mentése a Dropboxba a Gmail Dropbox bővítménnyel

Miután telepítette a Dropbox for Gmail bővítményt, elkezdheti használni a bővítményt fájlok csatolásához az e-mailekhez. Így teheti meg.

  1. Nyisson meg egy e-mailt, amely fájlmellékleteket tartalmaz a Gmail-fiókjában. Kattints a Dropbox ikonra a jobb oldali sávban.

  2. Az alkalmazás gyorsan beolvassa az e-mailt, hogy megtalálja a mellékletet. Amint megjelenik az előugró ablak, az ablak jobb oldalán megjelenik a melléklet, a fájl részleteivel és nevével együtt. Válassza ki, mely fájl (oka) t szeretné menteni a Dropboxba. 

  3. Miután rákattint a mellékletre, megjelennek a Dropbox fájljai és mappái. Kattintson arra a mappára, ahová menteni kívánja a fájlt. Vagy kattintson egy új mappa létrehozására +.

  4.  Kattints Megtakarítás.

  5. A fájlok mentése után megkeresheti azokat a Dropbox-fiók megnyitásával a böngészőben. Innen áthelyezheti, megoszthatja, törölheti és kezelheti a fájljait, és ellenőrizheti a tárolási korlátokat is, amelyeket később megbeszélünk. 


Fájlok megosztása a Dropbox segítségével a Gmail kiegészítõvel

Gmail-üzenet megírásakor Dropbox-fiókjából is megoszthatja a fájlokat.

  1. A Gmail-fiók postaládájában kattintson a gombra + az oldal bal felső sarkában kezdheti meg az e-mail írását.

  2. Az írási ablakban az e-mail alján megjelenik a Dropbox ikon.

  3. Kattintson az Dropbox ikonra hogy megjelenjen egy előugró ablak a Dropbox fájlokról és mappákról.

  4. Válassza ki a filé meg szeretne osztani, és kattintson a gombra Link beillesztése. 


Fájlok mentése a Dropbox Gmail kiegészítő mobil verziójával 

Miután integrálta a Dropboxot és a Gmailt az asztalra, a Dropbox ikon megjelenik a Gmail alkalmazásban mind az Android, mind az iOS eszközökön. Az első alkalommal, amikor mobileszközén megnyitja a Gmail beérkező leveleket, a képernyő alján megjelenik a Dropbox ikon, mint elérhető kiegészítő. Koppintson a Dropbox ikonra hogy bejelentkezzen a Dropbox-fiókjába. 

Gmail-melléklet mentése a Dropbox-ra Androidon

  1. Ha egy Gmail-üzenet mellékletét el akarja menteni a Dropboxba, nyissa meg az e-mail üzenetet, és koppintson duplán az üzenet alján található mellékletre.

  2. A képernyő alján megjelenik egy menü, amely tartalmazza a Dropbox ikont.

  3. Érintse meg a Dropbox ikont, hogy eljuthasson a Dropbox oldalra, ahol kiválaszthatja azt a fájlt, ahová el szeretné menteni a mellékletet.


Dropbox fájl küldése Android rendszerű Gmail alkalmazásból

  1. Érintse meg a ceruzát komponálni a jobb alsó sarokban a Gmail alkalmazásban, majd érintse meg a ikont gémkapocs a képernyő jobb felső sarkában, majd Fájl csatolása.

  2. Az oldalon megjelenik egy menü, alul a Dropbox-szal.

  3. Érintse dropbox a mappák és fájlok listájának megtekintéséhez.

Dropbox fájl küldése az iOS rendszerű Gmail alkalmazásból

  1. Töltse le az iOS Dropbox alkalmazást, és jelentkezzen be fiókjába.
  2. A Dropbox alkalmazásban érintse meg a megosztani kívánt fájlt vagy mappát.
  3. A következő képernyőn érintse meg a ikont Megosztás, a képernyő bal felső sarkában.
  4. A képernyő alján felugrik egy ablak, amely arra kéri, hogy adjon meg egy e-mailt, nevet vagy csoportot a fájl megosztásához.

A szerkesztés és a megtekintés korlátozása

Amikor fájlokat és mappákat oszt meg a Dropbox segítségével, testreszabhatja, hogy a címzettek képesek-e szerkeszteni vagy megtekinteni a fájlokat.

  1. Az engedélyek beállításához a számítógépen nyissa meg a Dropbox alkalmazást, és görgesse a mappák listáját. Amikor egy mappa neve fölé viszi az egérmutatót, a képernyő jobb oldalán megjelenik egy Megosztás gomb.
  2. Kattints Megosztás.
  3. Kattintson az legördülő menü jelenik meg, és válassza ki a befogadó, és választotta Szerkesztheti, megtekintheti or eltávolít.

Mennyit tud tárolni a Dropboxon? 

A Dropbox Basic fiók ingyenes, és 2 GB helyet foglal magában. A tárterület tartalmazza a mappákat és fájlokat, valamint minden olyan fájlt és mappát, amelyet megosztott veled más Dropbox-fióktulajdonosoktól. Ha fájlokat osztanak meg Önnel, ezek a fájlok beleszámítanak a tárhelykorlátba. 

A Dropbox Plus egy fizetős előfizetés, amely 1 TB helyet foglal el. Az árképzés a számlázási országtól és az Ön által választott előfizetési csomagtól függ.

A felhasznált tárhely mennyiségének ellenőrzéséhez ellenőrizze a Dropbox fiók oldalát. Az e-mail címed alatt található sáv a fennmaradó Dropbox helyet mutatja. 

Forgalmi korlátok

A tárhely mellett a Dropbox forgalmi korlátokat is előír. A megosztott hivatkozásokat és fájlkéréseket automatikusan letiltják, ha szokatlanul nagy mennyiségű forgalmat generálnak. A linkforgalom gyorsan összeadódhat, ha megosztja a fájlt számos olyan címzettel, akik többször letöltik a fájlt. Minden letöltés beleszámít a korlátba, még akkor is, ha ugyanaz a címzett végzi. Ha közzéteszi a linket a közösségi médiában, a letöltések száma nagyon gyorsan növekedhet. 

A Dropbox Basic ingyenes számlaforgalmi korlátai a következők: 

  • 20 GB naponta: Az összes forgalom, amelyet az összes link és fájlkérés együttesen generálhat
  • 100,000 XNUMX letöltés naponta: Az összes link összes generálható letöltések száma.

Dropbox Plus, Professional és Business számlák:

  • 200 GB naponta: Az összes forgalom, amelyet az összes link és fájlkérés együttesen generálhat
  • A linkjei által létrehozott letöltések számának nincs napi korlátja

Még ha linkjeit vagy fájlkéréseit is tiltják, akkor is hozzáférhet Dropbox-fiókjához és az összes fájljához.

Az elveszett eszközök biztosítékai

Abban az esetben, ha elveszíti az eszközét, vagy ha feltörték a Dropbox-fiókját, a Dropbox tartalmaz egy távoli törlést.