ISO fájlok csatolása vagy írása Windows 8 és Windows 10 rendszerekben

A Windows beépített támogatást nyújt a képfájlok csatolásához és írásához a File Explorer alkalmazással. Így lehet ISO fájlt csatolni és DVD-re írni Windows 8 és újabb verziókban.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8.1 és a Windows 8 rendszerekre vonatkoznak.


ISO égés vs. szerelés

Az ISO fájlok, más néven lemezképfájlok, a lemez pontos másolatát tartalmazzák, bármit is tartalmazhat a lemez. Amikor ISO fájlt ír DVD-re, akkor az eredeti lemez pontos másolatát hozza létre, nem csak a rajta lévő fájlokat. Ha az eredeti rendszerindítható, akkor a másolat is; ha az eredeti tartalmaz szerzői jogi védelmet, a másolat is.

Amikor lemezképfájlt csatlakoztat, a Windows virtuális meghajtót hoz létre az ISO-fájlhoz, mintha egy fizikai lemez lenne. Ez lehetővé teszi a filmnézést, a zenehallgatást vagy az alkalmazás telepítését a fájlból anélkül, hogy valaha is le kellene írnia az adatokat.

ISO fájlok írható USB-meghajtóra is írhatók.


ISO fájl telepítése Windows 8 vagy Windows 10 rendszerben

Lemezképfájl csatolása a Windows rendszerben:

  1. Válassza ki az ISO fájlt, amelyet fel szeretne szerelni a File Explorer, majd válassza ki a Disc Image Tools fülre az ablak tetején.

    A Disc Image Tools fül csak akkor jelenik meg, ha ISO fájl van kiválasztva.

  2. választ Szerelje a bal felső sarokban.

  3. A Windows létrehoz egy virtuális meghajtót, és azonnal megnyitja a kép tartalmát, hogy megtekinthesse.

Ha rákattintasz Ez a PC / Sajátgép a File Explorer ablak bal oldali ablaktáblájában láthatja, hogy a virtuális lemezmeghajtó közvetlenül a rendszerre telepített többi meghajtóval együtt jelenik meg. Ezen a ponton másolhat fájlokat a képről a merevlemezre, telepíthet egy alkalmazást, vagy bármit megtehet.


ISO-kép leválasztása a Windows rendszerben

Miután elkészült, le akarja szerelni a képfájlt, hogy visszavegye a használt rendszererőforrásokat. Ehhez kattintson a jobb gombbal a virtuális meghajtóra a File Explorer ablakban, és válassza a lehetőséget Kilövell.

ISO fájlok írása Windows 8 vagy Windows 10 rendszerben

Az ISO fájl lemezre történő írása a Windows rendszerben:

  1. Helyezzen egy lemezt a meghajtóba.

    Győződjön meg arról, hogy az eredeti formátumnak megfelelő lemezt választott. Például ne próbáljon DVD-képet CD-R-re írni.

  2. Válassza ki az ISO fájlt, amelyet fel szeretne szerelni a File Explorer, majd válassza ki a Disc Image Tools fülre az ablak tetején.

  3. választ Éget a bal felső sarokban.

  4. Válassza ki a lemez íróját, majd válassza a lehetőséget Éget.

    Lehetősége van kiválasztani Ellenőrizze lemez írás után hogy egyetlen fájl sem sérült meg. Ez jelentős időt ad a folyamatnak.