A Google Drive mappa megosztása

A Google Drive lehetővé teszi a dokumentumok és fájlok egyszerű megosztását bárki mással, aki rendelkezik Google-fiókkal. Létrehozhat mappákat a Google Drive-ban, és kitöltheti azokat olyan fájlokkal, amelyek mindenféle kapcsolódó elemet tartalmaznak, beleértve a dokumentumokat, a diák bemutatását, a táblázatokat, a rajzokat és a PDF-eket. Ezután megoszthatja a több dokumentumot tartalmazó mappát egy csoporttal az együttműködés megkönnyítése érdekében.

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt együttműködhet másokkal a Google Drive-ban, egy mappa létrehozása. Ez egy praktikus tároló a megosztani kívánt elemek számára. Mappa létrehozása a Google Drive-ban:

  1. Kattintson az Új gombra a Google Drive képernyő tetején.

  2. választ Mappa a legördülő menüben.

  3. Írja be a mappa nevét a megadott mezőbe.

  4. Kattints Teremt.


Oszd meg a mappádat

Most, hogy elkészített egy mappát, meg kell osztania azt.

  1. A megnyitásához kattintson a mappára a Google Drive-ban.

  2. Megjelenik a Saját meghajtó> [mappa neve] és egy kis lefelé mutató nyíl a képernyő tetején. Kattintson a nyíl.

  3. Kattints a Megosztás a legördülő menüben. 

  4. Adja meg azoknak az embereknek az e-mail címét, akikkel meg szeretné osztani a mappát. Ha szeretné, kattintson a gombra Megosztható link letöltése Ha linket szeretne kapni, küldjön e-mailt bárkinek, aki hozzáfér a megosztott mappához.  

  5. Akárhogy is, engedélyeket kell rendelnie azokhoz a személyekhez, akiket meghív a megosztott mappába. Minden személy kijelölhető a Néző or szerkesztő.

  6. Kattints Küldés.


Dokumentumok hozzáadása a mappához 

A mappa- és megosztási beállítások megadásával ezentúl rendkívül egyszerű megosztani a fájljait. Kattintson a gombra My Drive a mappa képernyő tetején, hogy visszatérjen a feltöltött fájlokat megjelenítő képernyőre. Alapértelmezés szerint a Google Drive minden fájlt megmutat Önnek, megosztva vagy sem, és a legutóbbi szerkesztés dátuma szerint rendezi őket. Kattintson és húzza bármelyik dokumentumot az új mappába a megosztáshoz. Bármely fájl, mappa, dokumentum, diavetítés, táblázat vagy elem ugyanazokat a megosztási jogosultságokat örökli, mint a mappa. Adjon hozzá bármilyen dokumentumot, és bumm, meg van osztva a csoporttal. Bárki, aki szerkesztési hozzáféréssel rendelkezik a mappához, ugyanazt teheti, és több fájlt oszthat meg a csoporttal.

Ugyanezzel a módszerrel készíthet almappákat a tartalom rendszerezéséhez a megosztott mappában. Így nem ér véget hatalmas fájlcsoporttal, és nincs módszer a válogatásra. 


Fájlok keresése a Google Drive-ban

Nem kell a mappanavigációra hagyatkoznia, hogy megtalálja, amire szüksége van, amikor a Google Drive-val dolgozik. Ha a fájljainak értelmes neveket ad, egyszerűen használja a keresősávot. Végül is a Google.

Mindenki, aki szerkesztési hozzáféréssel rendelkezik, egyszerre szerkesztheti megosztott dokumentumait. A felületen van néhány furcsa dolog itt-ott, de még mindig sokkal gyorsabb a dokumentumok megosztása, mint a SharePoint be- és kijelentkezési rendszerének használata.