Új mappák létrehozása az e-mailek rendszerezéséhez az Outlook programban

Ha nagy mennyiségű Outlook e-mailt kap, akkor előnyös lehet a mappák létrehozása. Egyszerűsítik a Beérkező leveleket, és segítenek az e-mailek rendszerezésében. Almappákat is létrehozhat a mappákban.

Az Outlook kategóriákat kínál, amelyeket az egyes e-mailekhez rendelhet. Használjon egyedi e-mail mappákat, almappákat és kategóriákat az Outlook Mail-fiók rendszerezéséhez.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010 és az Outlook.com webhelyekre vonatkoznak.


Hogyan készítsünk egy Outlook Mail mappát

Ha a leveleket a fő Beérkező levelek mappától eltérő helyen szeretné tárolni, hozzon létre mappákat az Outlook programban. Mappák hozzáadása egyszerű. Nevezze el őket, amikor kiválasztja, és rendezze a mappákat hierarchiákba az almappák segítségével.

Húzza az egyes üzeneteket a Beérkező levelek mappából vagy bármely más mappából az e-mailek rendezéséhez létrehozott új mappákba. Jobb egérgombbal kattinthat egy üzenetre, és válassza a lehetőséget Mozog, és válasszon egy mappát, ahová áthelyezni szeretné az e-mailt.

Akár szabályokat is beállíthat az Outlook programban, hogy az egyes feladóktól származó e-maileket egy mappába szűrje, hogy ne kelljen manuálisan megtennie.

  1. Az Outlook Mail bal navigációs paneljén válassza ki a Bejövő mappát.

  2. Kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Új mappa.

  3. Írja be a mappa nevét a megjelenő mezőbe.

  4. nyomja meg belép.

  5. Almappa létrehozásához válassza ki a kívánt mappát, és kövesse a fenti utasításokat.


Kategóriák használatával színezheti az üzeneteket

Az üzenetek rendezéséhez kategóriákat is alkalmazhat. Használhatja az alapértelmezett színkódokat, vagy személyre szabhatja őket a kategória-beállítások megadásával. Ehhez az Outlook.com webhelyen válasszon ki egy üzenetet, majd válassza a lehetőséget Besorolás > Kategóriák kezelése. A Kategóriák párbeszédpanelen hozzáadhat vagy törölhet kategóriákat, és jelezheti, hogy megjelennek-e a Kedvencek listában.

A kategória-beállítások beállításához az Outlook programban válassza a lehetőséget FŐOLDAL > Besorolás > Minden kategória. Lehetősége van kategóriák hozzáadására, kategóriák törlésére, kategóriák átnevezésére és parancsikon hozzárendelésére a kategóriákhoz.

Kategóriaszín alkalmazása e-mailben:

  1. Nyisson meg egy e-mailt az üzenetlistában.

  2. választ Besorolás a Főoldal Címkék csoportjában.

  3. Válassza ki az e-mailre alkalmazni kívánt kategóriát. Színes jelző jelenik meg az e-mail mellett az üzenetlistában és a megnyitott e-mail fejlécében.

Egy másik változat szerint:

  1. Az üzenetlistában kattintson a jobb gombbal a kategorizálni kívánt e-mailre.

  2. választ Besorolás a megjelenő menüben.

  3. Válassza ki az e-mailre alkalmazni kívánt kategóriát. Színes jelző jelenik meg az üzenetek listájában és a megnyitott e-mail fejlécében.

Az e-mail üzenet egynél több kategóriába tartozik? Alkalmazzon több színkódot az e-mailre.


Hozzon létre egy új mappát az Outlook.com webhelyen

Húzhatja az e-mail üzeneteket mappákba, vagy kattintson a jobb gombbal egy üzenetre, és válassza a lehetőséget Mozog, és válassza ki az áthelyezni kívánt mappát. 

  1. választ Új mappa. A Új mappa link a mappalista alján található. A mappalista végén egy üres szövegmező jelenik meg.

  2. Írja be a mappa nevét. 

  3. nyomja meg belép.

Hozzon létre egy almappát az Outlook.com webhelyen 

Új mappa létrehozása meglévő Outlook.com mappa almappájaként:

  1. Kattintson a jobb gombbal arra a mappára, amely alatt létre kívánja hozni az új almappát. Óvatosan válasszon elemeket a mappák és nem a Kedvencek listát.

  2. választ Hozzon létre új almappát a megjelenő helyi menüből. A jobb egérgombbal kattintott mappa alatt szövegmező jelenik meg.

  3. Írja be az új mappa nevét.

  4. nyomja meg belép hogy mentse az almappát.

Ugyanezek a lépések működnek mélyebb almappák létrehozásakor az új almappák alatt. Egyszerűen ismételje meg ezt a négy lépést minden létrehozni kívánt almappához.

Húzhat egy mappát a listában, és egy másik mappa tetejére dobhatja, hogy almappává váljon.