Az egyedi ecsetek használata a Paint.NET-ben

A Paint.NET egy ingyenes raszteres képszerkesztő a Windows számára, amely erősebb, mint az alapértelmezett Microsoft Paint szoftver, de hiányzik a Photoshop néhány funkciója, például az egyedi ecsetek. Szerencsére egy beépülő modul lehetővé teszi egyedi ecsetek létrehozását és használatát a Paint.NET-ben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Paint.NET képszerkesztő szoftver 4.2-es verziójára vonatkoznak, nem szabad összetéveszteni az azonos nevű weboldallal.


A Paint.NET Custom Brushes beépülő modul telepítése

A Paint.NET nem tartalmaz beépített támogatást a beépülő modulok hozzáadásához, ezért manuálisan kell telepítenie a bővítménycsomagot:

  1. Töltse le a Paint.NET ingyenes plugin csomagját

    Ez a csomag több plugint tartalmaz, amelyek új eszközöket adnak a Paint.NET-hez, beleértve a szerkeszthető szöveget is.

  2. Zárja be a Paint.NET programot, és nyissa meg a letöltött ZIP fájlt.

  3. Másolja a hatások és Fájl típusok mappák a ZIP fájlban.

  4. Illessze be a másolt mappákat a Paint.NET mappát a Program Files.

  5. A Paint.NET legközelebbi indításakor egy új szakasz neve Eszközök megjelenik a hatások menü, ahol megtalálja a beépülő modul új funkcióit.


Egyéni ecset létrehozása a Paint.NET-ben

Az első lépés egy fájl létrehozása vagy egy képfájl kiválasztása, amelyet ecseteként szeretne használni. A leggyakoribb képfájltípusok használatával saját ecseteket hozhat létre, beleértve JPEG, PNG, GIF és Paint.NET PDN fájlokat.

Ha saját ecsetek létrehozását tervezi a semmiből, állítsa a képfájlt az ecset maximális méretére. Az ecset méretének csökkentése általában nem jelent problémát, de az ecset méretének későbbi növelése csökkentheti a minőséget. Vegye figyelembe az egyedi ecset színeit is, mivel azok nem szerkeszthetők a használat idején, hacsak nem szeretné, hogy az ecset csak egy színt alkalmazzon.


Egyéni ecset használata a Paint.NET-ben

A beépülő modul telepítése és az egyéni ecset kiválasztása után készen áll a használatra.

  1. Ugrás Rétegek > Új réteg hozzáadása hogy külön réteget állítson fel az ecsetkezeléshez.

  2. Ugrás hatások > Eszközök > CreateBrushesMini.

  3. választ Add hozzá az Ecsetet a csúcson.

  4. Válassza ki azt a képfájlt, amelyet használni szeretne az ecset alapjául.

    Minden hozzáadott egyéni ecset megjelenik az egyéni ecsetek párbeszédpanel jobb oldali oszlopában.

  5. Állítsa be Kefeméret.

  6. Válassza ki a Ecset mód

    • színek az eredeti képet alkalmazza a vászonra.
    • Maszk bélyegként kezeli az ecsetet. A színt úgy állíthatja be, hogy a jobb oldali négyzetre kattint, és az ecset egy szilárd alakot alkalmaz, amely megfelel a kiválasztott színnel töltött ecset alakjának.

    Ha az ecsetnek nincs átlátszó háttere, akkor az ecset alakja téglalap vagy négyzet lesz, nem pedig a grafika alakja. A PNG, GIF és PDN fájlok támogatják az átlátszó háttereket.

  7. Állítsa be Sebesség. Alacsonyabb sebességgel az ecset benyomásai szélesebb körben helyezkednek el. Magasabb beállítás, például 100, sűrű hatást eredményezhet, amely úgy néz ki, mintha az eredeti alakot extrudálták volna.

  8. Kattintson a mezőbe az egyéni ecset alkalmazásához. Felépítheti a sűrű mintaterületeket, vagy csak egyedi "vonásokat" alkalmazhat.

     

  9. választ OK hogy az új ecsetkezelést felvigye a képre.

  10. Az Ön egyedi képe saját rétegben jelenik meg, így mozgathatja és beállíthatja anélkül, hogy befolyásolná a kép más részeit.


Miért érdemes egyedi keféket használni a Paint.NET-ben?

A Paint.NET egyedi ecsetek beépülő modullal gyorsan alkalmazhat egyes képeket egy oldalra, vagy sűrű mintaterületeket hozhat létre. Ez az eszköz nagyon hasznos olyan grafikai elemek tárolásához és alkalmazásához, amelyeket rendszeresen újból felhasznál a munkájában.