Hogyan használjuk a Paint.NET klónbélyegző eszközt

A Paint.NET egy ingyenes fotószerkesztő szoftver Windows PC-khez. Az ingyenes szoftverek figyelemre méltó funkcióival rendelkezik. Az egyik ilyen tulajdonság a Clone Stamp eszköz. Ahogy a neve is mutatja, az eszköz klónozza a képpontokat a kép egyik részéből, és egy másik területre alkalmazza őket. Alapjában véve egy ecset, amely a kép egyik részét használja palettájaként. A legtöbb professzionális és ingyenes pixel alapú képszerkesztő rendelkezik hasonló eszközzel, beleértve a Photoshopot, a GIMP-t és a Serif PhotoPlus SE-t.
A Klónbélyegző eszköz sok helyzetben hasznos lehet, ideértve az elemek hozzáadását a képhez, az elemek eltávolítását és a fénykép alapvető tisztítását.


A klónbélyegző eszköz használatának előkészítése

Kattints filé > Nyisd ki navigáljon egy fényképhez és nyissa meg.

Nagyítson a képre, hogy a dolgozni kívánt területek tisztábbak és könnyebben láthatók legyenek. A Paint.NET felületének alján található sávban két nagyító ikon található. Kattintson a gombra a + szimbólum néhány lépésben nagyít.
Ha közelre van nagyítva, használhatja az ablak bal és alján található görgetősávokat a kép mozgatásához, vagy kiválaszthatja a Kéz eszköz a Eszközök palettát, majd kattintson közvetlenül a képre, és húzza körbe.


Válassza a Klónabélyegző eszközt

Klón bélyegző szerszám a Eszközök paletta teszi elérhetővé az eszközopciókat a dokumentumablak feletti sávban. Ezután kiválaszthatja az Ecset szélesség beállítást a legördülő menüből. A szükséges méret a klónozni kívánt terület méretétől függ. A szélesség beállítása után, ha az egérmutatót a kép fölé húzza, a kurzor célkeresztje körül egy kör jelenik meg, amely a kiválasztott ecsetszélességet mutatja.
Ha a szélesség megfelelő, válassza ki a kép egy részét, amelyet másolni szeretne. Válassza ki a klónozni kívánt területet a Ctrl gombra, és kattintson az egérgombbal. Látni fogja, hogy ez a forrás területét az Ecset szélességének megfelelő körrel jelöli.


A klónbélyegző eszköz használata

Amikor a Klón bélyegző eszköz a pixelek régióinak egyik helyről a másikra másolásához, a forrás és a célterület ugyanazon vagy különböző rétegeken lehetnek.

  1. Válassza ki a Klón bélyegző szerszám a Eszköztár.
  2. Lépjen a kép azon területére, amelyről másolni szeretne. Kattintson a területre, miközben lenyomva tartja a Ctrl gombot a forráspont beállításához.
  3. Lépjen a kép területére, ha a pixelekkel szeretne festeni. Kattintson és húzza az eszközt a másolt képpontokkal történő festéshez. Mind a forrás, mind a célterületen megjelenik egy kör, amely jelzi, hogy hol klónoz és fest. Ez a két pont összekapcsolódik a munka során. A bélyegző mozgatása a célterületen a klónozási helyet a forrás területén is mozgatja. Tehát az eszköz elérési útját másoljuk, nemcsak a kör belsejét.

Tippek a klónbélyegző eszköz használatához

  • A klónbélyegző beállítása az Eszköztár ecsetszélesség, keménység és antialiasing beállításaiból történik.
  • A Keménység beállítás csökkentése lágyítja a bélyegző szélét. Az alacsony keménység beállítás kevésbé teszi egyértelművé a bélyegzett területeket.
  • Ha az Antialiasing ki van kapcsolva, a Keménység beállítást figyelmen kívül hagyja.
  • Csökkentse a bélyegző átlátszatlanságát az elsődleges szín átlátszatlanságának csökkentésével és a bal egérgombbal klónozáskor. A jobb egérgombbal a Második szín átlátszatlansága kerül felhasználásra.