Szerkeszthető szöveg létrehozása a Paint.NET-ben

A Paint.NET egy teljesen ingyenes raszteres képszerkesztő a Windows számára. Annak ellenére, hogy nincs lehetőség a képhez korábban hozzáadott szöveg szerkesztésére, van egy ingyenes plugin, amely lehetővé teszi szerkeszthető szöveg létrehozását a Paint.NET-ben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Paint.NET képszerkesztő szoftver 4.2-es verziójára vonatkoznak, nem szabad összetéveszteni az azonos nevű weboldallal.


A Paint.NET szerkeszthető szöveg beépülő modul telepítése

Néhány más grafikus alkalmazástól eltérően a Paint.NET nem rendelkezik olyan funkciókkal a felhasználói felületen, amelyek kezelik a beépülő modulokat, ezért manuálisan kell beállítania a beépülő modulokat:

  1. Töltse le a Paint.NET ingyenes plugin csomagját.

    Ez a csomag több beépülő modult tartalmaz, amelyek új eszközöket adnak a Paint.NET-hez, beleértve az egyedi ecseteket is.

  2. Zárja be a Paint.NET-et, ha nyitva van, majd nyissa meg az imént letöltött ZIP-fájlt.

  3. Másolja a hatások és Fájl típusok mappák a ZIP fájlban.

  4. Keresse meg a Paint.NET mappát a Program Files és illessze be a belemásolt mappákat.

  5. A Paint.NET legközelebbi indításakor új alcsoportot fog észlelni a hatások menü nevű Eszközök. Ez tartalmazza a legtöbb új funkciót, amelyeket a plugin-csomag hozzáadott.


A Paint.NET szerkeszthető szöveg beépülő moduljának használata

Szerkeszthető szöveg létrehozása a Paint.NET beépülő modullal:

  1. Ugrás Rétegek > Új réteg hozzáadása, vagy kattintson a gombra Új réteg hozzáadása gombra a Rétegek paletta bal alsó sarkában.

    Szerkeszthető szöveget hozzáadhat közvetlenül a háttérréteghez, de minden egyes szövegrészhez új réteg hozzáadása rugalmasabbá teszi a dolgokat.

  2. Ugrás hatások > Eszközök > Szerkeszthető szöveg és megnyílik egy új Szerkeszthető szöveg párbeszédpanel.

  3. Kattintson az üres beviteli mezőbe, és írjon be bármit, majd válassza a lehetőséget OK.

  4. Ha később szeretné szerkeszteni a szöveget, válassza ki a szövegréteget a rétegek palettáján, és lépjen a következőre: hatások > Eszközök > Szerkeszthető szöveg. Újra megnyílik a párbeszédpanel, és bármikor módosíthatja.

    Megállapíthatja, hogy a szöveg már nem szerkeszthető, ha olyan rétegre fest, amely szerkeszthető szöveget tartalmaz.


Szöveg áthelyezése a Paint.NET szerkeszthető szöveg beépülő moduljával

A Paint.NET olyan vezérlőket is kínál, amelyek lehetővé teszik a szöveg elhelyezését az oldalon és a szög megváltoztatását. Válaszd ki a Válassza ki a képpontokat eszközt az eszköztárban, és az áthelyezéshez húzza a szöveget.

Győződjön meg arról, hogy csak a szerkeszthető szöveget tartalmazó réteg van kiválasztva a rétegpalettán.

Látni fogja, hogy a szöveg helyzete valós időben mozog. Húzhatja a mozgatás ikont a dobozon kívülre, és a szöveg egy részét vagy egészét a dokumentumon kívülre helyezheti. Megváltoztathatja az oldal szövegének szögét is.