Javítás, ha a Microsoft Word nem válaszol

A nem válaszoló Microsoft Word általában hibaüzenetként vagy a Word felhasználói felületének teljes lefagyásaként jelenik meg. Amikor tapasztalja ezt a hibát, vagy zárja be a programot, vagy várja meg, amíg a program reagál.

Ezek a javaslatok a Microsoft Word for Office 365, Word 2019, Word 2016, Word 2010 és Word for Mac programokra vonatkoznak.


A Microsoft Word nem válaszoló üzeneteinek oka

A "Microsoft Word nem válaszol" üzenettel a leggyakrabban több okból is találkozhat:

  • A távoli kiszolgálón tárolt dokumentum megnyitásának, mentésének vagy elérésének sikertelensége, gyakran a szerver időtúllépése miatt.
  • Sérült programfájl.
  • Nem kompatibilis bővítmény.

Hogyan lehet javítani a Microsoft Word nem válaszol

Néha a válasz olyan egyszerű, mint a számítógép újraindítása. Ha ez a megközelítés nem oldja meg a problémát, a bővítmények letiltása és esetleg a program javítása a legjobb megoldás.

  1. Indítsa el a Word-t csökkentett módban. Az alkalmazás sablonok és bővítmények nélküli betöltésével megnézheti, hogy a program megfelelően működik-e, vagy sérült-e.

  2. A bővítmények letiltása. Ha a "Word nem válaszol" nem hiba a Safe Mode, az inkompatibilis bővítmény valószínűleg bűnös.

    1. választ filé > Opciók > Bővítmények a Word Opciók megnyitásához.
    2. Válassza ki a Go gomb alatt kezel az ablak alja közelében, hogy kinyissa a COM bővítmények párbeszédablak.
    3. Az összes bővítmény letiltásához törölje az egyes bővítmények melletti jelölőnégyzeteket.
    4. választ OK a módosítások alkalmazásához és a párbeszédpanel bezárásához.

    Ha a „Word nem válaszol” hibaüzenet már nem jelenik meg, engedélyezze minden egyes bővítményt egyenként, majd mindegyik után indítsa újra a Word programot, hogy megállapítsa, melyik okozta a problémát.

  3. Javítsa ki a dokumentumot. Ha a hiba egy adott Word fájl megnyitásakor vagy mentésekor jelenik meg, akkor az a dokumentum sérült lehet. A javításhoz használjon egy eszközt a Wordben.

  4. Javítás Word. Windows 10 rendszerben nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és válassza a lehetőséget Alkalmazások és szolgáltatások. Válassza ki a Microsoft Office az alkalmazáslistából válassza a lehetőséget módosít, majd kövesse az Office programok javításának lehetőségeit.

  5. Távolítsa el és telepítse újra a Word alkalmazást. Szüksége lesz a Microsoft azonosítójára és a termékkulcsára. Távolítsa el a Windows beállításain keresztül, vagy töltse le az MS Office eltávolítótámogató eszközt a teljes eltávolításhoz. Mac rendszeren húzza a kukába, és telepítse újra.

    Az Office eltávolítása a számítógépről csak a telepített Office-alkalmazásokat távolítja el. A fájlokat, dokumentumokat és munkafüzeteket nem távolítják el.