Mi a System32 mappa?

A System32 a Windows operációs rendszer által használt mappa neve. A könyvtár fontos fájlokat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a Windows normál működéséhez, ezért soha nem szabad törölni őket.

A rendszer32 mappát alkotó összes fájlt és almappát a merevlemezre másolja a Windows kezdeti telepítése során, általában a C: Windows System32 könyvtárba. Ez a Windows 32 és 64 bites verzióira is igaz.

A system32 fájlok egy része olyan program, amelyet esetleg megszokhat, de a legtöbb alkalmazásfájl különféle célokra használható, de soha nem nyitotta meg kézzel.

Mivel számos fontos Windows rendszerfájl a system32-ben található, a hibaüzenetek gyakran az ebben a mappában található fájlokra vonatkoznak, különösen a DLL hibákra. Ez az egyetlen hely, ahol megtalálja a fil dasHost.exe fájlt, amelyet vezetékes és vezeték nélküli perifériás eszközökhöz, például egérhez vagy billentyűzethez való csatlakozáshoz használnak.


Mi található a System32-ben?

A system32 mappa akár több gigabájtos is lehet, ezért túl sok elemet tartalmaz az ide soroláshoz. Lehet azonban, hogy meglepődik, ha ismer néhány dolgot, ami benne van. Több száz EXE fájl, több ezer DLL fájl és egyéb dolgok vannak, például a Vezérlőpult kisalkalmazások, MS-DOS alkalmazások, DAT fájlok és még sok más.

Például, amikor megnyitja a Parancssorot, akkor valóban fut cmd.exe a system32 mappából. Ez azt jelenti, hogy valóban beléphet a C: Windows System32 mappába, és különféle ilyen programokat nyithat meg, például a Rendszer-visszaállítást az rstrui.exe segítségével, a Jegyzettömböt notepad.exeStb

A legtöbb számítógép rendszermeghajtóját C betűvel rendelték el, de a tiéd eltérő lehet. A system32 mappa megnyitásának másik módja a meghajtó betűjétől függetlenül a végrehajtás % WINDIR% system32.

Más gyakori programok is futnak ebből a mappából, mint például a Vezérlőpult, Számítógép-kezelés, Lemezkezelés, Számológép, PowerShell, Feladatkezelő és egy lemeztöredezettség-mentesítő. Ezek olyan alkalmazások, amelyek a Windows rendszerrel érkeznek, és amelyeket az operációs rendszer részének tekintünk, mivel azokat a system32 mappában tárolják.

A system32-ben tárolt MS-DOS alkalmazásokat - például a diskcomp.com, a diskcopy.com, a format.com és a more.com - a régebbi szoftverekkel való kompatibilitáshoz használják.

Fontos szolgáltatásokat és folyamatokat tartanak a system32-ben is, mint például a conhost.exe, svchost.exe, lsass.exe és dashost.exe. Még harmadik féltől származó programok is elhelyezhetnek fájlokat a system32-ben, például a Dropbox szolgáltatás DbxSvc.exe.

Néhány almappa, amelyet a system32-ben talál, tartalmazza a config-ot, amely különféle Windows Registry fájlokat tartalmaz, illesztőprogramokat, amelyek az eszközillesztőket és a hosts fájlt tárolják, valamint az oobe for Windows aktivációs fájlokat.


Mi történik, ha törli a System32-et?

Ne törölje legyen az egyetlen válasz, amire szüksége van! Ha valaki azt mondta neked, hogy távolítsd el a system32-t, hogy kijavítsd valamit, vagy mert ez vírusmappa, vagy bármilyen okból kifolyólag, tudd, hogy sok dolog leáll, ha eltávolítja a Windows system32 mappát.

A System32 egy kulcsfontosságú mappa, amely sok fájlt tárol, amelyek közül néhány mindig aktív és fut, hogy a különféle dolgok zökkenőmentesen működjenek. Ez azt jelenti, hogy sok fájl zárolva van, és nem lehet normálisan törölni őket.

Az egyetlen biztos módszer a system32 törlésére a Windows kívülről lenne, például egy mentési / javítási rendszerindító lemezről. A FalconFour Ultimate Boot CD egy olyan példa egy eszközre, amely eltávolíthatja a system32 biztonsági korlátozásait, és lehetővé teszi minden egyes fájl törlését.

Még akkor is, ha könnyedén törölheti a teljes Windows system32 mappát, a számítógép nem fog úgy működni, mint kellene. Előfordulhat, hogy a Windows megkezdi a javítási folyamatot a hiányzó fájlok betöltése után, vagy megkérdezheti, hogy szeretne-e speciális javítóeszközöket futtatni. A következők a rendszerhibák hosszú sorát jelentenék, mivel a számítógép lassan szétesik.

Először is, feltételezve, hogy a Windows lehetővé teszi a bejelentkezést, alapvető „ windows system32 ” fájlhibákkal találkozhat, amelyek elmagyarázzák, hogy bizonyos dolgok nem futtathatók vagy kommunikálhatnak megfelelően, mert nem találhatók meg. Ezek közül sok „nem található” vagy „hiányzik” DLL hiba.

Például az illesztőprogramok hiánya lehetetlenné tenné a Windows számára a számítógépes hardverrel való kommunikációt. Ez magában foglalhatja a billentyűzetet és az egeret, a monitort, a merevlemezt stb. Nehéz sokat tennie a számítógépén, ha a hardver, amelyre szüksége van a Windows rendszerrel való együttműködéshez, nem azonosítható.

Mivel a system32-rel együtt számos fontos rendszerfolyamat törlésre kerül, a normál műveletek megszűnnek. Ez befolyásolhatja az internethez való hozzáférését, előfordulhat, hogy az asztal nem jeleníti meg megfelelően a dolgokat, és azt tapasztalhatja, hogy valami olyan egyszerű dolog, mint a számítógép kikapcsolása, nem fog úgy működni, ahogy kellene .... és ez csak néhány példa.

A Windows számos fájlja más fájlokra támaszkodik, így ha a system32 még csak egy részét is törölték, akkor a mappán belül és kívül más adatok, amelyekhez a törölt elemek szükségesek, nem fognak működni, és valószínűleg hibaüzenetekhez vezetnek.

A fentiek mindegyike feltételezi, hogy a Windows egyáltalán képes lenne betölteni. A rendszerleíró adatbázisban, amelyet a system32 segítségével törölt volna, rengeteg utasítás található a dolgok működéséről, így az adatok eltűnésével párosulva a hiányzó DLL-ek és az operációs rendszer fájljai (és a most törölt winlogon.exe folyamat, amelyet a bejelentkezéshez használnak) ), valószínűtlen, hogy valaha is látja a bejelentkezési képernyőt.

Hal.dll hiba a Windows XP rendszerben.

Ezen problémák mellett a hiányzó winload.exe fájl legfőbb kérdése a Windows legtöbb verziója által használt. A BOOTMGR-nek be kell töltenie ezt a fájlt az operációs rendszer működéséhez szükséges egyéb dolgok megnyitásához, például az ntoskrnl.exe, egy másik létfontosságú rendszerfájl, amelyet olyan dolgok kezelésére használnak, mint a memória és a folyamatok. Egyébként az ntoskrnl.exe is eltávolításra kerül, ha a system32 törlődik.

Mostanra világosnak kell lennie: a system32 törlése abszolút nem ajánlott és nem hajtható végre. Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy a system32 rosszindulatú programmal fertőzött, reálisabb tisztítási módszer lenne egy rosszindulatú program-ellenőrzés futtatása vagy a Windows javítása.

Ha a system32 mappát sikerül részben vagy teljesen törölni, vagy a fertőzés javításhoz túl fertőzött, akkor a legjobb megoldás a Windows újratelepítése.