Az AppData mappa megkeresése és használata a Windows rendszerben

Minden Windows számítógép tartalmaz egy elrejtett mappát AppData. A legtöbb felhasználónak soha nem kell hozzáférnie ehhez a mappához, és a vele való összevissza problémákat okozhat a számítógépén, ha nem tudja, mit csinál.

Előfordulhat azonban, hogy egyszer szüksége lehet arra, hogy miként férhet hozzá ehhez a mappához, és milyen adatok vannak benne. Ha nem biztos az ilyen típusú adatok kezelésében, készítsen biztonsági másolatot a rendszerről arra az esetre, ha valami elromlik.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és 8.1, valamint a Windows 7 operációs rendszerekre vonatkoznak.


Mi az AppData mappa?

Az AppData mappa tartalmazza a Windows felhasználói profiljára vonatkozó összes adatot. Ez azt jelenti, hogy az adatait át lehet vinni egyik eszközről a másikra, amennyiben azonos profillal jelentkezik be.

Számos alkalmazás használja az AppData mappát, így könnyen szinkronban tarthatja az adatokat az eszközök között. Az internetes böngészők, például a Firefox, a profilokat és a könyvjelzőket az AppData mappában tárolják. Az e-mail programok, például a Thunderbird vagy az Outlook, szintén adatokat tárolnak ebben a mappában. Számos számítógépes játék fájljainak mentése az AppData mappába kerül.


Az AppData mappa elrejtése a Windows rendszerben

Párféleképpen juthat el az AppData mappába. Megtalálhatja a Windows Keresésben vagy a Rejtett mappák láthatóvá tételével és közvetlenül ahhoz navigálva.

  • windows Search: Ban,-ben Search Bar a Windows Eszköztár, írja be:% appdata%, és nyomja meg az gombot belép. Ez megnyitja az AppData mappát A windows Explorer.
  • Tegye láthatóvá a rejtett mappákat: Az AppData mappa rejtve van, ezért be kell kapcsolnia egy opciót a beállítások hogy közvetlen keresés nélkül megtalálja.

Az AppData mappa megkeresése Windows 10, 8 és 8.1 rendszerben

Miután kibontotta a fájlt, a következőképpen találhatja meg a mappát, ha nem tudja megtalálni a keresést.

  1. Nyissa meg a Control Panel.

  2. választ File Explorer lehetőségek.

  3. Válassza ki a Megnézem fülre a File Explorer Beállítások ablakában.

  4. Válasszon Rejtett fájlok, mappák és meghajtók. nyomja meg alkalmaz a módosítások mentéséhez, majd válassza a lehetőséget OK.

  5. Az AppData mappa a következő helyen található: C: felhasználók NEVE, ahol a YOURAME a Windows-profilazonosító.


Keresse meg az AppData mappát a Windows 7 rendszerben

A rejtett AppData mappa megkeresésének folyamata a Windows 7 rendszerben kissé eltér a felhasználói felület eltérései miatt. Ezekkel a gyors lépésekkel keresse meg a mappát.

  1. Kattintson a képernyő alján a tálca mappájának ikonjára a File Explorer.

  2. Amikor megnyílik a Fájlkezelő, kattintson a gombra szervez majd a megjelenő menüből válassza a lehetőséget Mappák és keresési lehetőségek.

  3. Ban,-ben mappa beállításai ablak, válassza ki a Megnézem fülre, és ellenőrizze a Rejtett fájlok, mappák és meghajtók van kiválasztva. Kattintson a gombra alkalmaz a módosítások mentéséhez, majd kattintson a gombra OK.

  4. Ezután a A windows Explorer a bal oldali panelen kattintson a C: Hajtás egyszer kinyitni a mappák nézet alatta.

  5. Kattintson duplán a felhasználók mappa megnyitásához.

  6. Kattintson duplán arra a felhasználónévre, amelyhez meg szeretné nyitni az AppData mappát. Ez kibővíti az adott felhasználó számára elérhető mappák hosszú listáját.

  7. Kattintson duplán a AppData mappa megnyitásához.

Mit tehetek az AppData fájlokkal?

Soha nem akar fájlokat áthelyezni vagy törölni az AppData mappából; ezzel megszakíthatja a fájlokhoz csatlakoztatott programot. Ha biztonsági másolatot szeretne készíteni az adatokról, vagy bizonyos dolgokat át szeretne vinni egyik eszközről a másikra, akkor átmásolhatja a fájlokat felhőalapú tárhelyre vagy flash meghajtóra, hogy a mappa sértetlen maradjon a jelenlegi eszközén.

Ez akkor lehet hasznos, ha elmentett fájlokat vagy játékokat szeretne átvinni egyik eszközről a másikra, beállított bizonyos beállításokat, amelyek garantálni kívánják az átvitelt, vagy biztonsági másolatot szeretne készíteni a lehetőségekről és adatokról.

Ismételten az AppData mappa olyan dolog, amellyel a legtöbb felhasználónak soha nem kell piszkálnia magát. Ez azt jelenti, hogy hasznos tudni, hogyan férhetünk hozzá a mappához, és mit találhatunk ott, ha valaha is erre lenne szükség.