A teljes képernyős mód engedélyezése és letiltása a Microsoft Edge szolgáltatásban

A Windows 10 rendszerben teljes képernyős módban megtekintheti az új Chromium-alapú Microsoft Edge weboldalakat, hogy elrejtse a füleket, a Kedvencek sávot és a Címsort. A vezérlők nem láthatók teljes képernyős módban, ezért elengedhetetlen tudni, hogyan lépjen be és lépjen ki ebből a módból. Számos lehetőség van.

A cikkben szereplő információk a Windows 10 operációs rendszerek új Microsoft Edge Chromium alapú böngészőjére vonatkoznak.


Használja az F11 váltót

A Microsoft Edge teljes képernyős módban történő használatához először nyissa meg az Edge böngészőt. Ezt a Start menüből teheti meg.

Ha nyitva van, nyomja meg a gombot F11 billentyűzeten a teljes képernyős módba lépéshez. Nem számít, hogy a böngésző maximalizált-e, vagy csak a képernyő egy részét veszi fel. Az F11 gyorsbillentyű lenyomásával teljes képernyős módba lép. Ha befejezte a teljes képernyős mód használatát, nyomja meg a gombot F11 ismét a billentyűzeten, mivel az F11 váltóként működik.

A teljes képernyős és a maximalizált mód nem ugyanaz. A teljes képernyős mód a teljes képernyőt lefedi, és csak azt mutatja, ami a weboldalon található. A webböngésző azon részei, amelyekhez szokott lenni, például a Kedvencek, a Címsor vagy a Menüsor, rejtve vannak. A maximalizált mód más. A Maximizált mód a teljes képernyőt is lefedi, de a webböngésző vezérlői továbbra is elérhetők.


Használja az Edge Zoom menüjét

A teljes képernyős módot az Edge böngészőben elérhető menüből engedélyezheti. A Zoom beállításaiban található.

A menüopció használatához teljes képernyős módba történő belépéshez:

  1. Nyissa meg a él böngészőt.

  2. Válassza ki a Beállítások és Tovább opció, amelyet a három vízszintes pont a böngészőablak jobb felső sarkában. Ez megnyit egy legördülő menüt.

  3. Vigye az egérmutatót a Zoomolás opciót, majd válassza a Teljes képernyő ikon. Úgy néz ki, mint egy kétfejű átlós nyíl.

  4. A teljes képernyős módból való kilépéshez vigye a kurzort a képernyő tetejére, és válassza a ikont X.


A Kombinációk segítségével lépjen be és lépjen ki a teljes képernyős módból

Az itt leírt módok a teljes képernyős mód engedélyezéséhez és letiltásához kompatibilisek. Például megnyomhatja F11 a billentyűzeten a teljes képernyős módba történő belépéshez, majd lépjen a képernyő tetejére, és válassza a ikont X kilépni.