Hogyan játsszuk az eredeti „Doom” -t ingyen

Az eredeti "Doom" és "Doom 95" first-person shooter videojáték forráskódja 1997-ben került nyilvánosságra. Az eredeti "Doom" freeware volt? Nem, több hajlékonylemezen kellett megvásárolnia.

  BagoGames / Flickr / CC BY 2.0

A kiadás óta több tucat forrásport és klón, és több ezer mod van. Ide tartoznak a "Doom 95" játék eredeti Windows verziójának klónjai és az MS-DOS verziók is. 


Eredeti 'Doom' Freeware letöltése

Fontos megjegyezni, hogy minden olyan webhely, amely eredeti id szoftver "Doom" ingyenes letöltést kínál, illegális. Ezt a lehetőséget el kell kerülnie.

A "Doom" még mindig licencelt játék, és csak akkor lehet legálisan játszani, ha fizetsz és letöltöd a játékot a Gog.com webhelyről.

Azonban továbbra is ingyenesen letöltheti az eredeti "Doom" -t, ha letölti a játék egyedi modját, és egy ingyenes játékmotort, amelyet az eredeti játékmotor rajongói fejlesztettek ki.

Az eredeti "Ultimate Doom" játék csak a DOSBox-szal működik. A DOSBox egy ingyenes, nyílt forráskódú emulátor, amely klasszikus DOS játékokat (például "Doom") játszik modern Windows számítógépen.

A DOSBox telepítésekor nemcsak a "Doom" eredeti, megvásárolt verzióját játszhatja le, hanem bármely más klasszikus DOS játékot is.


Források és klónok

Sok freeware Doom klón jött és ment, de néhány életben marad, és a mai napig frissül.

Valójában az egyik Doom forrásportot, az úgynevezett "PrBoom" -ot, az id Software használta sablonként a "Doom" iOS-verziójának fejlesztésekor. Ezek a klónok és portok hibákat is javítottak, és bizonyos játékmeneteket és grafikákat tovább fejlesztettek.

Ezek az ingyenes Doom klónok különböző videojáték-platformokhoz és számítógépes operációs rendszerekhez érhetők el. Mindannyian kínálják azt az úttörő játékmenetet, amelyet a "Doom" vezetett be, és amely minden idők egyik legbefolyásosabb és klasszikusabb PC-jévé tette. A legjobb az egészben, hogy lehetővé teszik az eredeti "Doom" játékok ingyenes, legális játékát.


Chocolate Doom

A Chocolate Doom egy egyedi játékmotor, amely képes több játék futtatására, amelyek az eredeti id Szoftver játékmotorra épülnek, beleértve a "Doom", "Chex Quest", "Hacx", "Heretic", "Hexen" és "Strife" játékokat.

Az eredeti "Doom" lejátszása a Chocolate Doom segítségével egyszerű.

  1. Töltse le a Chocolate Doom-ot, és vonja ki az összes fájlt egy új fájlba Chocolate Doom mappát a PC-jén.
  2. Töltse le a Freedoom 1 + 2 fázist, és mozgassa a Freedoom1.wad or Freedoom2.wad fájl a Chocolate Doom mappát.
  3. Dupla kattintás chocolate-doom.exe a Chocolate Doom mappát futtatni.

A "Freedoom" az eredeti Doom egyedi, rajongók által készített klónja. A Chocolate Doom minden olyan .wad fájlt futtat, amelyet online talál.

A Chocolate Doom az egyik legjobb forrásport, mert kompatibilis a Windows, Mac és Linux rendszerekkel. Támogatja a legtöbb egyedi id szoftveres játékot is, mint bármely más.


Végítélet motor

A Doomsday Engine visszahozza a nosztalgikus Doom játékmenetét modern számítógépén. Ez az ingyenes motor a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Továbbfejlesztett grafika
  • Sima játék
  • Számos egyedi modot támogat.
  • Kiváló játékkönyvtár

A Doomsday pontra kattintva megkeresheti a .wad fájlokat a számítógép különböző mappáiban. A Doomsday indításakor az összes elérhető játékot egy helyen mutatja be, és azonnal elindíthatja.

.

A Doomsday az egyik legjobb Doom játékmotor, amelyet használni kíván, ha sok egyedi mod letöltését tervezi a "Doom" változatok sokféle változatához.

A Doomsday Windows, MacOS és Linux rendszereken működik, és támogatja a "Doom", "Heretic", "Hexen" és "Hacx" modjait.


Más modern Doom motorok

Annak ellenére, hogy számos id Tech játékmotoron alapuló játékmotort már nem támogatnak vagy frissítenek, sok kiváló választás marad.

  • A Zandronum hozza a multiplayer élményt Doom játékához. Ennek a motornak az első verzióját 2012-ben hozták létre, a régebbi ZDoom és GZDoom renderelő motorok alapján. Minden nagyobb platformon működik, és támogatja a "Doom", "Heretic", "Hexen" és "Strife" programokat.
  • A Vavoom úgy jött létre, hogy a Doom, az Heretic és a Hexen kódokat egy portba egyesítette. A kód a 2000-es kiadás óta frissült, és ma ez az egyetlen forrásport, amely tartalmazza a "Strife" játék támogatását. Ez egyike azon keveseknek, amely ingyenes shareware játékfájlokat kínál, így nem kell vadászni a .wad fájlokra. A Vavoom nem érhető el MacOS rendszeren.
  • Az Eternity egy forrásport a Smack My Marine Up modon alapul, amelyet Simon Howard fejlesztett ki. Minden nagyobb platformon működik, és támogatja a "Doom", "Heretic", "Hexen" és "Hacx" programokat. A csapat a "Strife" támogatását is tervezi.

A letöltött verziótól függően a DOSBoxra szükség lehet a régi DOS-játékok futtatásához olyan számítógépen, amelyen a Windows, Mac OS X vagy Linux operációs rendszerek aktuális verziója fut.

Eredeti Doom Modok

A fenti Doom játékmotorok többségével modokra (.wad fájlokra) lesz szükség a letöltéshez. A "Doom" rajongói által létrehozott online modok ezrei léteznek. Ezek egyedi témájú játékokat kínálnak, amelyek átalakítják az eredeti "Doom" -t.

Találsz történeteket és karaktereket katonai témákkal, idegenekkel, nyugati stílusúakkal és még sok mással. Keresse meg ezeket a modokat a doom modok online keresésével.

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb adatbázisokat, amelyeket ventilátorok építettek Doom modokkal.

  • Moddb.com
  • Doomworld.com
  • Nexusmods.com

Csak töltse le a modokat a számítógépére, bontsa ki a fájlokat, és helyezze a .wad fájlt a játékmotorjának megfelelő könyvtárába. Ez az! Készen áll arra, hogy élvezze a Doom több órás játékmenetét. Ha pedig segítségre van szüksége, használja a Doom csalókódokat a játék szintjének emeléséhez.

A Doom sorozatról

Az eredeti "Doom" -ot 1993-ban adta ki az id Software. Ez volt az első olyan játék a sorozatban, amelyet összesen csak öt alkalommal jelentettek meg 23 éves története. A "Doom" mellett ott van a "Doom II" és "Final Doom", amelyek 1994-ben, illetve 1996-ban jelentek meg. Vannak csalási kódok a Doom II számára, hogy izgalmasabbá tegyék játékmenetét.

A "Doom II" megjelenését követően nyolcéves szünet következett be a sorozatban, amely a "Doom 3" 2004-es megjelenésével ért véget. A "Doom 3" a sorozat újraindításának számít, mivel újrabeszélő ugyanannak az alaptörténetnek az eredeti klasszikus "Végzet" -ben.

A "Doom 3" számára kiadott egy bővítőcsomag Resurrection of Evil címmel. 2013-ban a "Doom 3" tovább került kiadásra BFG kiadás néven ismert továbbfejlesztett kiadásként. Ez a BFG kiadás tartalmazza a Gonosz feltámadása bővítést, valamint egy új egyjátékos kampányt, az Elveszett küldetés címmel. Az eredeti "Doom" (Ultimate Edition) és a "Doom II" plusz bővítések szintén szerepelnek ebben a kiadásban.

A Doom sorozat 2016-ban újabb újraindítást kapott egy új játékkal, egyszerűen "Doom" címmel. Ezt a verziót rajongók és kritikusok egyaránt nagyon jól fogadták. A "Doom" (2016), mint például a "Doom 3", egyszemélyes kampány módot és egy versenyképes többjátékos módot is tartalmaz, hat multiplayer játékmóddal és kilenc multiplayer térképpel.