Twitch Streaming a Sony PlayStation 4-ről

A videojátékok közvetítése a Twitch streaming szolgáltatás számára, hogy mások valós időben megnézhessék, népszerű módja annak, hogy időt töltsön a Sony PlayStation 4 konzolján. Míg sok professzionális közvetítő drága videofelvevő kártyákba, számítógépekbe, zöld képernyőkbe, kamerákba és mikrofonokba fektet be, valójában lehetséges a PS4 játékmenetét a Twitchre továbbítani, amivel már rendelkezik. Így kezdheti el.

Miguel Sanz / Getty Images


Mi szükséges a streameléshez a PlayStation 4-en

A PlayStation 4 konzolról származó alapvető Twitch-adatfolyamokhoz nem kell túl sok szükség ezeken a szükségleteken túl.

  • PlayStation 4 videojátékok lejátszásához, valamint a videó rögzítésének és streamingjének feldolgozásához. Vagy egy PlayStation 4 Pro, vagy egy hagyományos PlayStation 4 konzol rendben van.
  • Egy televíziókészülék a játékmenet megtekintéséhez és a felvételek streameléséhez.
  • Legalább egy PlayStation vezérlő a kiválasztott videojáték lejátszásához.
  • A hivatalos PlayStation 4 Twitch alkalmazás.

Azoknak az adatfolyam-közvetítőknek, akik saját maguk felvételeit vagy hangos elbeszélést szeretnének közvetíteni a közvetítés során, meg kell vásárolniuk ezeket az opcionális kiegészítőket.

  • PlayStation kamera - Ez az első gyártmányú tartozék kamerát és beépített mikrofont egyaránt tartalmaz. A PlayStation VR játékfejlesztés és a hangparancsok konzolon történő engedélyezése mellett a PlayStation Camera szükséges a lejátszó videofelvételeinek rögzítéséhez a Twitch-streamekhez és a hangjuk rögzítéséhez.
  • Egy extra mikrofon - Bár a PlayStation Camera képes rögzíteni a beszélt párbeszédet a lejátszóról, visszhangokat és háttérzajt is képes felvenni, ami ronthatja az adatfolyam minőségét. A hangfelvétel alternatívája egy külön fülhallgató vagy néhány beépített mikrofonnal ellátott fülhallgató. A modern okostelefonokhoz tartozó alapvető ingyenes fülhallgatók általában megteszik a trükköt, és közvetlenül a PlayStation vezérlőhöz csatlakoztathatók.

A Twitch PS4 alkalmazás letöltése

A PlayStation 4 hivatalos Twitch alkalmazása, amely elkülönül a számítógépekhez és mobil eszközökhöz létrehozott Twitch alkalmazásoktól, a két módszer egyikével telepíthető.

  • Látogasson el a PlayStation Store webhelyére, jelentkezzen be a PlayStation-fiókjával, és vásárolja meg az ingyenes alkalmazást. Ez automatikusan hozzáadja a PlayStation 4-hez, és az alkalmazás a következő bekapcsoláskor elkezdi letölteni a konzolt.
  • Nyissa meg az áruházat a PlayStation 4-en, keresse meg a Twitch alkalmazást, és telepítse közvetlenül a terméklistájáról.

Ugyanazt az alkalmazást használják mind a Twitch-be történő streaminghez, mind a Twitch-adások megtekintéséhez. Ha már telepítette a Twitch alkalmazást az adatfolyamok megtekintésére, akkor nem kell újra letöltenie.


A Twitch és PlayStation-fiókok összekapcsolása

Annak érdekében, hogy a videojáték-közvetítést a megfelelő Twitch-fiókba küldje a PlayStation 4-ről, először össze kell kapcsolnia PlayStation- és Twitch-fiókját. A kezdeti kapcsolat létrejötte után nem kell ezt újra megtennie, hacsak nem változtat fiókot vagy konzolt. Így teheti meg.

  1. Nyomja meg a Megosztás gombot a PlayStation vezérlőn. Ez lesz a vezérlő bal felső részén található külön gomb, fölötte a "Megosztás" szó.

  2. választ Broadcast Gameplay És válasszon Rángatózik.

  3. választ Jelentkezzen be. A PlayStation 4 konzol most egyedi számsorozatot ad.

  4. Számítógépén keresse fel ezt a speciális Twitch oldalt a böngészőben, és írja be a számot.

  5. Visszatérve a PlayStation 4-re, új lehetőségnek kell megjelennie. nyomja meg OK. A PlayStation 4 és a Twitch fiókját most összekapcsoljuk.


Az első Twitch-adatfolyam elindítása és tesztelése

Mielőtt elkezdené az első Twitch-adatfolyamot a PlayStation 4-en, először több beállítást kell módosítania annak biztosítására, hogy minden a kívánt módon nézzen ki. Ezek a beállítások mentésre kerülnek, így nem kell módosítania őket a jövőbeli adatfolyamok előtt.

  1. Nyomja meg a Megosztás gombot a PlayStation 4 vezérlőn.

  2. választ Rángatózik a megjelenő menüből.

  3. Új képernyő jelenik meg, amelyen egy gomb található Közvetíthesd, az adatfolyam előnézete és számos lehetőség. Még ne nyomja meg a Műsorszórás indítása gombot.

  4. Ha PlayStation kamerája van csatlakoztatva a konzolhoz, és azt szeretné használni saját videók rögzítéséhez, jelölje be a felső négyzetet.

  5. Ha a PlayStation Camera vagy egy külön mikrofon segítségével kívánja használni saját hangját, jelölje be a második négyzetet.

  6. Ha streamelés közben szeretnéd megjeleníteni a streamedet néző emberek üzeneteit, akkor jelöld be a harmadik négyzetet.

  7. Ban,-ben Cím mezőbe írja be ennek az egyes adatfolyamnak a nevét. Minden adatfolyamnak meg kell adnia a saját egyedi címét, amely leírja, hogy milyen játékot fog játszani, vagy mit fog csinálni a játékban.

  8. Ban,-ben Minőség mezőben válassza ki a videó felbontását. Az 720p opció a legtöbb felhasználó számára ajánlott, és jó kép- és hangminőséget nyújt streamelés közben. Minél nagyobb a felbontás, annál jobb lesz a minőség, ugyanakkor nagyobb internet sebességre lesz szükség a megfelelő működéshez.

    Kiváló minőségű opció kiválasztása alacsony sebességű internetkapcsolat esetén a stream lefagyásához vezethet, és akár a hang és a videó szinkronizálását is kizárhatja. Előfordulhat, hogy több tesztfolyamot kell végrehajtania, különböző felbontásokkal, hogy megtalálja az Ön és az internetkapcsolat számára legmegfelelőbb beállítást.

  9. Miután az összes beállítás zárolva van, nyomja meg a gombot Közvetíthesd választási lehetőség. A Twitch adatfolyam befejezéséhez nyomja meg a gombot Megosztás gombot a PlayStation vezérlőn. 

Játsszon játékot PS4-en ... Még visszamenőleg: Tudjon meg többet ”