Az e-mailek titkosítása a Gmailben

A Gmail 1-ban túllépte az egymilliárd aktív felhasználói jelet, így valószínűleg van Gmail-fiókja. Ha mégis megteszi, akkor aggódhat az e-mailjei titkossága és biztonsága miatt. Kíváncsi arra, hogy mit tesz a Google az e-mailjeinek biztonsága érdekében, és hogy tehet-e többet? Olvasson tovább, és fel fogjuk boncolni a Gmail biztonságát.


Titkosított e-mailek küldése a Gmailben

Ha Ön ingyenes Gmail-fiókkal rendelkezik, akkor az üzeneteket a Google szabványos titkosítási módja, a Transport Layer Security (TLS) védi. Ez a fogás: A TLS csak akkor működik, ha az e-mailben küldött személy a TLS-t is támogató e-mail szolgáltatót használ. A legtöbb nagy szolgáltató a TLS-t használja, így ez nem jelent nagy kockázatot, de jó tudni. Ha feltételezzük a kölcsönös TLS-kompatibilitást, akkor a Gmailen keresztül küldött összes üzenetet a TLS titkosítja.

A TLS nagyon megnehezíti az üzenet elfogását, amikor a címzett felé tart. Azonban nem ígéri, hogy az üzeneteket privátként kezeli Ön és a címzett között, amint elérte őket. A Google például láthatja a fiókjához társított üzeneteket, és átkutatja őket esetleges spam és rosszindulatú e-mailek után, valamint olyan támogatási funkciókat, mint az intelligens válasz.

Ha az e-mailt küldő személy olyan levelezőszervert használ, amely nem TLS-t használ, akkor az üzenet egyáltalán nem lesz titkosítva; valószínűleg nem fogja tudni. Válassza hát bölcsen, mit küld!


A Gmail cégeknek titkosítása

Különösen a vállalkozások igénylik a titkosított e-maileket. A Google cégeknek, közismert nevén GSuite, rengeteg funkcióval rendelkezik. Az egyik az S / MIME, egy titkosítási módszer, amely felhasználó-specifikus kulcsokkal titkosítja az e-maileket, így védve maradnak a kézbesítés során. Ezeket csak az olvasók tudják visszafejteni és elolvasni.

Az S / MIME működéséhez mind Önnek, mind a címzettjének engedélyeznie kell a GSuite-fiókokban. A GSuite automatikusan titkosítja e-mailjeit ezzel a módszerrel, amikor a fiókja és a rendeltetési hely lehetővé teszi.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy az elküldött e-mail titkosításra kerül-e

  1. Kezdjen el új üzenetet írni.

  2. Adja hozzá címzettjeit a "Címzett" mezőbe.

  3. Nézze meg a címzettek nevének jobb oldalán, és megjelenik egy lakat ikon, amely jelzi a címzett e-mail szolgáltatójának titkosítási szintjét. Ha több felhasználó van, különböző titkosítási szintekkel, az ikon azt jelzi, hogy a Gmail a legalacsonyabb titkosítási állapotban van.

  4. választ a lock az S / MIME beállításainak megváltoztatásához vagy a címzett titkosításának szintjéről.

A fogadott e-mailek titkosításának ellenőrzése

  1. Nyisson meg egy üzenetet.

  2. Android-eszközön koppintson a ikonra Mind a Részletek > A biztonsági részletek megtekintése.
    IPhone vagy iPad eszközön koppintson a ikonra Mind a Részletek.

  3. Megjelenik egy színes zár ikon, amely megmutatja, hogy az üzenet elküldéséhez milyen szintű titkosítást használtak. A titkosítás zár ikonjának három különböző színe van:

    • Zöld: Fokozott S / MIME titkosítást jelez, amely a legérzékenyebb információkhoz megfelelő, és a címzetttől megköveteli a megfelelő kulcsot az e-mail visszafejtéséhez.
    • Szürke: Az üzenet TLS-en keresztül van titkosítva.
    • Piros: Egyáltalán nincs titkosítás, jelezve, hogy a címzett e-mail szolgáltatója nem támogatja a titkosítást.
  4. Végeztél!


Az e-mailek titkosítása a Gmailben harmadik féltől származó lehetőségek használatával

Ha komolyabb titkosítást keres, hogy az S / MIME vagy a TLS, harmadik féltől származó alkalmazások és szolgáltatások, például a FlowCrypt és a Virtru kínálnak megoldásokat a Gmail üzeneteinek biztonságának javítására.