Weboldal küldése a Mac e-mail programjával

A MacOS Mail alkalmazásával linkeket küldhet weboldalakra, de a linkek nem az egyetlen lehetősége, ha Apple Mail és Safari böngészőt használ. A Safari Megosztás ikonja lehetővé teszi, hogy e-mailt küldjön egy weboldalnak a négy formátum bármelyikében:

  • Weboldal és link
  • Az olvasó formátuma és linkje
  • Csatolt PDF és link
  • Csak link

Apple Inc

Ha a weboldalt akár weboldal, akár olvasó formátumban osztja meg, akkor az az e-mailen belül megtekinthető és görgethető. Az összes link funkció. Ha úgy dönt, hogy a weboldalt PDF-ként csatolja az e-mailhez, akkor az nem látható az e-mailen belül, de a címzett rákattinthat a PDF ikonra, hogy bármely PDF-olvasóban megnyissa. A PDF tartalmazza a teljes weboldalt is, és a linkek működőképesek maradnak.

A cikkben található információk a MacOS Catalina (10.15) és az OS X Mavericks (10.9) e-mail alkalmazására vonatkoznak.


Weboldal képének megosztása a Safari és a Mail használatával

  1. A Safari programban nyissa meg az e-mailt küldeni kívánt weboldalt.

  2. Kattintson az Megosztás ikon a Safari képernyő tetején (egy dobozra hasonlít, amelynek tetején egy nyíl jelenik meg).

  3. választ Küldje el ezt az oldalt e-mailben a Megosztás legördülő menüben.

  4. Amikor az e-mail megnyílik az Apple Mail alkalmazásban, lépjen a Webtartalom küldése másként menüt, és válassza weboldal hogy elküldje a weboldal másolatát, amint azt a böngészőben látja.

  5. Írja be a címzett e-mail címét, írjon be egy üzenetet, majd kattintson a gombra Küldés.

A Safari Share menü csak akkor tartalmazza az "Oldal küldése e-mailben" opciót, ha az Apple Mail az alapértelmezett levelező kliens, és a Mail a "Beállítások" alapértelmezett e-mail olvasóként van beállítva.


Weboldal küldése más levelezőprogramokban

Ha nem az Apple Mail programot használja alapértelmezett levelező kliensként, akkor a Megosztás menüben nem lesz lehetősége az „E-mail küldése a programnak” lehetőségre. A weblap PDF-fájlját továbbra is elküldheti, ha generál egy PDF-fájlt a böngészőben, és kézzel csatolja az e-mailhez.

  1. Nyissa meg a megosztani kívánt weboldalt a Chrome-ban, a Firefox-ban, a Safari-ban vagy bármely más webböngészőben a Mentés PDF-ként lehetőséggel.

  2. választ filé > Nyomtatás a böngésző menüsorában.

  3. Válasszon Mentés PDF-be a nyomtató opcióiban és Nyomtatás.

    Ezeknek a parancsoknak és beállításoknak a helyzete böngészõnként eltérõ.

  4. Nyisson meg egy e-mailt bármelyik e-mail kliensben, és csatolja a mentett PDF-fájlt. Töltse ki a címzett címét, adjon hozzá egy üzenetet, majd kattintson a gombra Küldés.

A címzett bármely PDF-megjelenítővel megjelenítheti a PDF formátumát, ahogy Ön látja. A PDF nem függ a címzett e-mail programjától. A címzettnek azonban rendelkeznie kell olyan eszközzel vagy programmal, amely képes a PDF fájlok megjelenítésére a teljesen formázott oldal megtekintéséhez.