A DNS használata a nem megfelelően betöltődő weboldal javításához

Számos oka lehet annak, hogy egy weboldal nem tölthető be sikeresen a böngészőjébe. Néha a probléma az összeférhetőség, például akkor fordul elő, amikor egy webhely fejlesztői saját kódolási technikákat alkalmaznak, amelyeket nem minden böngésző tud értelmezni. Ellenőrizheti az ilyen típusú problémákat, ha egy másik böngészővel meglátogatja a kérdéses webhelyet.

Ez az egyik oka annak, hogy érdemes a Safari, a Firefox és a Chrome böngészőket kéznél tartani. Ha egy oldal az egyik böngészőben töltődik be, a másikban nem, akkor tudja, hogy kompatibilitási probléma.

Az egyik legvalószínűbb oka annak, hogy egy weboldal nem töltődik be, az internetszolgáltató (Internet Service Provider) helytelenül konfigurált vagy rosszul karbantartott DNS (Domain Name Server) rendszer. A legtöbb internet-felhasználó rendelkezik az internetszolgáltatója által hozzárendelt DNS-rendszerrel.

Néha ez automatikusan megtörténik; néha az internetszolgáltató megadja a DNS-kiszolgáló internetcímét, hogy manuálisan adja meg a Mac hálózati beállításait. Mindkét esetben a probléma általában az internetszolgáltatónál a kapcsolat végén van.

A DNS egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a weboldalakhoz és a más internetes szolgáltatásokhoz könnyen megjegyezhető neveket használhassanak, nem pedig a nehezebben megjegyezhető numerikus IP-címekhez. Például sokkal könnyebb megjegyezni a www.lifewire.com webhelyet, mint a 207.241.148.80, amely a Web.com egyik IP-címe.

Ha a DNS-rendszernek problémái vannak a www.lifewire.com megfelelő IP-címre történő lefordításával, akkor a webhely nem töltődik be. Lehet, hogy hibaüzenetet lát, vagy csak a webhely egy része jelenhet meg.

Ez nem azt jelenti, hogy nem tehet semmit. Megerősítheti, hogy az internetszolgáltató DNS-rendszere megfelelően működik-e. Ha nem, vagy még akkor is, módosíthatja a DNS-beállításokat, hogy az internetszolgáltatójánál ajánlottnál erősebb kiszolgálót használjon.


A DNS tesztelése

A Mac OS különféle módokat kínál annak tesztelésére és megerősítésére, hogy rendelkezésre áll-e operatív DNS-rendszer. Íme az egyik ilyen módszer:

  1. Indít terminál, található / Applications / Utilities /.

  2. Írja be vagy másolja be, és illessze be a következő parancsot a Terminál ablakba.

    host www.lifewire.com

  3. Nyomja meg a visszatérés or lépj be gombot, miután beírta a fenti sort.

Ha az internetszolgáltató DNS-rendszere működik, akkor a következő két sort kell látnia a Terminal alkalmazásban:

A www.lifewire.com a dynwwwonly.lifewire.com álneve. A dynwwwonly.lifewire.com címe 208.185.127.122.

Ami fontos, az a második sor, amely igazolja, hogy a DNS-rendszer képes volt lefordítani a webhely nevét tényleges numerikus internetcímre, ebben az esetben 208.185.127.122. (A látott IP-cím eltérhet, de azonos vagy hasonló formátumú lesz).

Próbálkozzon a host paranccsal, ha problémái vannak egy webhely elérésével. Ne aggódjon a visszaküldött sorok száma miatt; webhelyenként változó. Ami fontos, hogy nem lát egy sort, amely a következőket mondja:

A (z) webhely.neve nem található

Ha olyan webhely eredményét látja, amely nem található, és biztos benne, hogy helyesen adta meg a webhely nevét, és hogy valóban létezik ilyen nevű webhely, akkor ésszerűen biztos lehet abban, hogy legalább egy pillanatra az internetszolgáltatója DNS-rendszere problémái vannak.


Használjon másik DNS-t

Az internetszolgáltató hibásan működő DNS-jének kijavításának legegyszerűbb módja az, ha egy másik DNS-t helyettesít a megadottal. Az egyik kiváló DNS-rendszert az OpenDNS nevű cég (ma a Cisco része) üzemelteti, amely ingyenes DNS-rendszer használatát kínálja. Az OpenDNS teljes útmutatást nyújt a Mac hálózati beállításainak módosításához, de ha DNS-problémája van, akkor előfordulhat, hogy nem tud hozzáférni az OpenDNS webhelyéhez. Itt található a gyors áttekintés arról, hogyan hajthatja végre a változtatásokat saját maga.

  1. Indítsa el a Rendszerbeállításokat a gombra kattintva System Preferences ikont a dokkban, vagy a System Preferences elem a alma menüben.

    Mac rendszerbeállítások.A

  2. Kattintson az hálózat ikonra a Rendszerbeállítások ablakban.

  3. Válassza ki az internet-hozzáféréshez használt kapcsolatot. Szinte mindenki számára ez az Wi-Fi or Beépített Ethernet.

    Rendszerbeállítások Hálózat képernyő.

  4. Kattintson az Részletes gombot.

  5. Válassza a DNS fület.

    Hálózati DNS fül.

  6. Kattintson a plusz (+) gombra a DNS-kiszolgálók mező alatt, és írja be a következő DNS-címet:

    208.67.222.222

  7. Ismételje meg a fenti lépéseket, és írja be az alább látható második DNS-címet:

    208.67.220.220

  8. Kattintson az OK gombot.

  9. Kattintson az alkalmaz gombot.

  10. Zárja be a Hálózati beállítások ablaktáblát.

A Mac mostantól hozzáfér az OpenDNS által nyújtott DNS-szolgáltatásokhoz, és az útba ejtő webhelynek most már megfelelően be kell töltődnie.

Ez a módszer az OpenDNS bejegyzések hozzáadásához megőrzi az eredeti DNS értékeket. Ha szeretné, átrendezheti a listát, áthelyezve az új bejegyzéseket a lista tetejére. A DNS-keresés a lista első DNS-szerverével kezdődik.

Ha a webhely nem található az első bejegyzésben, a DNS-keresés a második bejegyzésre hívja fel. Ez addig folytatódik, amíg a keresés meg nem történik, vagy a listában szereplő összes DNS-kiszolgáló kimerül.

Ha az Ön által hozzáadott új DNS-kiszolgálók jobban teljesítenek, mint az eredetiek, vigye az új bejegyzéseket a lista tetejére úgy, hogy kijelöli és feljebb húzza azokat.