Az USB hibakeresési mód engedélyezése az Android rendszeren

Számos oka lehet az USB hibakeresés engedélyezésének Android-eszközén. Például lehetővé teszi, hogy a számítógépén keresztül töltsön be alkalmazásokat a hivatalos Google áruházon kívülről. Lehetőség van egyedi ROM-ok telepítésére, adatátvitelre az eszközök között, valamint a téglából épített telefonok vagy táblagépek helyreállítására is hibakeresési módban.

A cikkben található információk széles körben vonatkoznak az összes olyan okostelefonra és táblagépre, amelyen Android 9.0 Pie, Android 8.0 Oreo és Android 7.0 Nougat fut.


Mi az USB hibakeresés?

A hibakeresési mód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USB-kapcsolaton keresztül hozzáférjenek az Android-eszköz belső működéséhez a számítógépen. Az USB hibakeresés bekapcsolásához szükség van az Android szoftverfejlesztő készlet (SDK) használatára, amelyet a programozók új alkalmazások készítéséhez és teszteléséhez használnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Android Debug Bridge (ADB) segítségével fejlett parancsokat küldjenek telefonjukra a számítógépeikről.

Ennek ellenére több oka van annak, hogy az átlag felhasználók szeretnék engedélyezni a hibakeresési módot. Például:

  • Gyökereztesse Android-eszközét, hogy más operációs rendszert telepíthessen.
  • Az ADB használatával telepítse az APK fájlokat a számítógépről, és más parancsokat nyomja meg USB-kapcsolaton keresztül.
  • A Fastboot segítségével helyreállíthatja a téglafalú Android-eszközt.
  • Készítsen biztonsági másolatot az összes adatról az Android SDK használatával.

Az Android régebbi verzióiban a hibakeresési mód engedélyezése előfeltétele volt a képernyőképek rögzítésének, de a képernyőképek készítése az Android-on ma már sokkal egyszerűbb.


Hogyan engedélyezhető az USB hibakeresés Androidon

A hibakeresési mód engedélyezéséhez hozzáférés szükséges a fejlesztői beállítások menüjéhez, amelyet a rendszerbeállítások rejtettek.

  1. Nyissa meg az eszközét beállítások és érintse meg Telefonról or A tablettáról.

  2. Érintse Build number többször, amíg meg nem jelenik egy értesítés, amely a következőt írja: "Mostantól fejlesztő vagy."

  3. Menj vissza a főbe rendszer menüt, majd érintse meg a elemet Fejlesztői beállítások.

    Az Android Pie használata esetén koppintania kell Részletes lehetőségek hogy felfedje a Fejlesztői lehetőségeket.

  4. Érintse meg a jobb felső sarokban található kapcsolót a fejlesztői beállítások engedélyezéséhez (ha még nincs engedélyezve).

  5. Érintse OK megerősítéséhez.

  6. Érintse meg a USB hibakeresés kapcsoló.

  7. Érintse OK megerősítéséhez.

  8. Amikor legközelebb csatlakoztatja eszközét a számítógéphez, a rendszer megkérdezi, hogy engedélyezi-e az USB hibakeresést az adott számítógéphez. Koppintson a OK megerősítéséhez.

    Ha számítógépe nem észleli Android-eszközét, előfordulhat, hogy le kell töltenie a megfelelő eszközillesztőt.


Az USB hibakeresés letiltása Androidon

Az USB hibakeresés kikapcsolásához térjen vissza a Fejlesztőhöz lehetőségek menüt, és érintse meg az USB hibakeresés kapcsolót újra.

Annak visszaállításához, hogy mely számítógépek férhetnek hozzá Android-eszközéhez hibakeresési módban, térjen vissza a Fejlesztői lehetőségekhez menüt, és érintse meg a elemet Az USB hibakeresési engedélyek visszavonása.

Az USB hibakeresés biztonsági kockázatai

Ha eszközét hibakeresési módba állítja, sebezhetőbbé teszi a rosszindulatú programokat és a külső támadásokat. Ezért minden alkalommal kap egy biztonsági kérdést, amikor készülékét új számítógéphez csatlakoztatja. Kerülje a készülék csatlakoztatását nyilvános töltőportokba vagy nyilvános Wi-Fi-hálózatok használatát, engedélyezve a hibakeresési módot.

Ha elveszíti készülékét bekapcsolt hibakeresési üzemmóddal, egy hozzáértő tolvaj hozzáférhet a személyes adatokhoz a jelszavak ismerete nélkül. Ezért mindig kapcsolja ki a hibakeresést, amikor nincs rá szüksége.

A nagyobb biztonság érdekében állítsa be a Saját eszköz keresése funkciót, amely lehetővé teszi eszközének megkeresését vagy távoli törlését, ha elveszett vagy ellopták.


Android hibakereső alkalmazások

A Google Play áruházban vannak olyan alkalmazások, amelyek állítólag megkönnyítik az USB hibakeresés engedélyezését; Tekintettel azonban arra, hogy a folyamat milyen egyszerű, nincs ok erre a célra történő alkalmazás letöltésére.

Hogyan lehet engedélyezni az USB hibakeresést egy törött képernyőn

Ha az Android érintőképernyője meghibásodott, mégis láthatja a kijelzőt, lehetséges, hogy egérrel aktiválhatja a hibakeresési módot, feltéve, hogy készüléke támogatja az On-The-Go (OTG) technológiát. Ha mégis megtörténik, csatlakoztasson egy egeret OTG kábelen keresztül, hogy az érintőképernyő használata nélkül navigálhasson a készülék beállításain.