Xbox Live Port továbbítási információk (TCP és UDP)

Ahhoz, hogy Xbox vagy PC elérje az online multiplayer játékokat az Xbox Live-on, az útválasztónak meg kell értenie, hogy melyik portszámokat kell megnyitni a megfelelő információk továbbításához a hálózaton keresztül. 

A legtöbb esetben a NAT technológia kiküszöböli a port-továbbítás részleteinek kézi konfigurálásának szükségességét, hogy az Xbox kommunikálhasson az internettel. Ha azonban a NAT nem működik, vagy ha valamilyen más okból manuálisan kell beállítania a portokat, megteheti. Lehetséges, hogy az útválasztó tűzfala blokkolja a szükséges portokat. A megoldás a portok manuális "megnyitása".


Xbox Live portok

Az Xbox Live szolgáltatás meghatározott portokat használ az IP-hálózatához:

Ha Xbox 360-mal rendelkezik, használja ezeket a portokat:

  • UDP: 53, 88, 3074
  • TCP: 53, 80, 3074

Ha rendelkezik Xbox One-val, akkor az Xbox 360-portok mellett használja:

  • UDP: 500, 3544, 4500

Az 1863-as UDP- és TCP-portot az Xbox Kinect használja, amikor problémái vannak az internet-hozzáféréssel.

Az útválasztó beállítása az Xbox Live szolgáltatáshoz

Ahhoz, hogy az Xbox Live a megfelelő portokkal működjön, rendszergazdaként kell bejelentkeznie az útválasztóra, hogy kezelje a port-továbbítási beállításokat.

A Port-továbbítás egy port megnyitására utal az útválasztón. A módszer az útválasztó gyártójától függ. Olvassa el az adott routerre vonatkozó utasításokat az útválasztóhoz mellékelt dokumentációban vagy a gyártó webhelyén. Megtalálhatja őket úgy is, hogy rákeres az útválasztó modelljére és a "port-továbbítás" kifejezésre.