A személyes hotspot beállítása és használata iPhone-on

Mit kell tudni

  • Ugrás beállítások > Személyes hotspot és kapcsolja be a Személyes hotspotot.
  • Ne feledje a Wi-Fi jelszót!
  • A személyes hotspot beállítása után az Instant Hotspot használatával ossza meg az online hozzáférést a Mac, iPad, iPod Touch vagy más iPhone készülékkel.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan állíthatja be a személyes hotspotot és hogyan használhatja azt az azonnali hotspottal. Ezenkívül további információkat tartalmaz a személyes hotspotok működéséről és használatának követelményeiről. Az utasítások kifejezetten az iOS 12-re vonatkoznak, de együtt kell működniük a legújabb iOS-verziókkal is.


A személyes hotspot bekapcsolása

Miután engedélyezte a személyes hotspot használatát az adatcsomagban, kapcsolja be:

  1. A FŐOLDAL képernyőn érintse meg a gombot beállítások.

  2. A beállítások képernyőn érintse meg a gombot Személyes hotspot.

    Győződjön meg róla, hogy engedélyezte-e Sejtes, amely közvetlenül a Beállítások képernyőn a Személyes hotspot felett helyezkedik el. Ha a Personal Hotspot opció hiányzik, akkor néhány javítást kipróbálhat.

  3. A Személyes hotspot képernyőn kapcsolja be a Személyes hotspot kapcsoló.

  4. Emlékszel a Wi-Fi jelszó. Ezzel a jelszóval más eszközöket is csatlakoztathat ehhez a hotspothoz.

Ha a személyes hotspot bekapcsolásakor nincs engedélyezve a Wi-Fi, a Bluetooth vagy mindkettő, akkor a rendszer kéri, hogy kapcsolja be őket, vagy csak az USB-t használja.


Engedélyezze az azonnali hotspotot a Continuity használatával

Az Azonnali hotspot segítségével az iPhone (vagy a mobil iPad) személyes hotspotja jelszó megadása nélkül megosztja az online hozzáférést bármely Mac, iPhone, iPad vagy iPod touch készülékhez.

Először ellenőrizze, hogy a hotspotként használni kívánt iOS-eszköz ugyanazzal az Apple ID-vel van-e bejelentkezve az iCloudba, mint az a Mac vagy iOS-eszköz, amelyhez internet-hozzáférést kíván biztosítani. Minden eszköznek be kell kapcsolnia a Bluetooth-ot és a Wi-Fi-t is.

Az Instant Hotspot a következőket igényli:

  • IPhone 5 vagy újabb operációs rendszer, amely OS 8.1 vagy újabb rendszert futtat
  • IPad (4. és újabb generáció)
  • IPad Pro, iPad Air vagy iPad mini (minden modell)

Az Instant Hotspot segítségével csatlakozhat a fenti eszközökhöz, amelyek legalább iOS 8-at, valamint iPod touch-ot (5. generáció) vagy újabbat futtatnak. Az OS X Yosemite vagy újabb verziót futtató Mac-ek szintén kompatibilisek.

  1. Ha Mac-et szeretne csatlakoztatni a hotspot eszközhöz, lépjen a menüsorra, és válassza a lehetőséget Wi-Fi állapot, majd válassza ki a személyes hotspotot biztosító iPhone vagy iPad nevét.

  2. IPad, iPod touch vagy más iPhone csatlakoztatásához a hotspot eszközhöz lépjen a beállítások > Wi-Fi, majd koppintson a személyes hotspotot biztosító iPhone vagy iPad nevére.

  3. A harmadik eszköz a jelszó megadása nélkül csatlakozik a hotspothoz.


Személyes hotspot magyarázata

A Personal Hotspot az iOS olyan funkciója, amely lehetővé teszi az kompatibilis iPhone-ok számára, hogy Wi-Fi-n, Bluetooth-on vagy USB-n keresztül osszanak meg mobil adatkapcsolatot más közeli eszközökkel. Ez a szolgáltatás az internetmegosztás néven ismert.

Ha személyes hotspotot használ, iPhone készüléke úgy működik, mint egy vezeték nélküli útválasztó a többi eszköz számára, és továbbítja és fogadja ezeket az eszközöket. Ha rendelkezésére áll a rendelkezésre álló adat a mobilhálózaton, ez kiváló alternatíva a nyilvános Wi-Fi hotspotok használatához.


Személyes hotspot követelmények

A személyes hotspot iPhone-on történő használatához a következőkre lesz szüksége:

  • IOS 8 vagy újabb rendszert futtató iPhone.
  • Sejtmodell iPad, iPadOS 8 vagy újabb verzióval. 
  • Adatcsomag, amely támogatja az internetmegosztást vagy a személyes hotspotot.
  • USB-kábel, ha így akarja csatlakoztatni az eszközöket.

Az iOS és iPadOS verziójának ellenőrzése

Adja hozzá a személyes hotspotot az adatcsomagjához

A legtöbb nagy telefoncég alapértelmezés szerint a Personal Hotspot-ot tartalmazza az iPhone-ra vonatkozó adatcsomagjaik részeként. Az AT&T és a Verizon sok tervébe belefoglalja, míg a T-Mobile Magenta, T-Mobile ONE és Simple Choice tervei között kínálja. A Sprint díjat számít fel érte, az árak attól függően, hogy mennyi adatot szeretne használni.

A legtöbb regionális fuvarozó és felosztó-kirovó adatátvitel részeként a Personal Hotspot-ot is támogatja. Ha nem biztos abban, hogy van-e személyes hotspotja az adatcsomagjában, akkor forduljon a telefonszolgáltatóhoz.

Egy másik módja annak, hogy megtudja, van-e személyes hotspotja, az iPhone ellenőrzése. Koppintson a beállítások alkalmazást, és keresse meg a Személyes hotspot menü alatt Sejtes. Ha ott van, akkor valószínűleg megvan a funkció.


Személyes hotspot kapcsolat létrejött

A Wi-Fi használatával más eszközöket egyszerűen csatlakoztathat személyes hotspotjához. Mondja meg a csatlakozni akaró embereknek, hogy kapcsolják be a Wi-Fi-t az eszközükön, és keressék meg a telefon nevét (a Személyes hotspot képernyőn látható módon). Ki kell választaniuk azt a hálózatot, és be kell írniuk az iPhone személyes hotspot képernyőjén látható jelszót.

Hogyan lehet tudni, hogy mikor vannak csatlakoztatva eszközök az Ön személyes hotspotjához?

Ha más eszközök csatlakoznak az iPhone hotspotjához, a képernyő tetején és a zár képernyőn kék sáv jelenik meg. Az iOS 7 és újabb rendszerekben a kék sáv egy számot mutat a zár vagy az összekapcsolódó hurkok ikon mellett, amely jelzi, hogy hány eszköz van csatlakoztatva a telefonhoz.

A Persona Hotspot nevének megváltoztatása

Szeretné, ha a személyes hotspot neve valami más lenne, mint "[a neve] iPhone-ja?" Meg kell változtatnia az iPhone nevét, ami nagyon egyszerű. Itt megtudhatja, hogyan lehet megváltoztatni az iPhone nevét.

Adatok felhasználása a személyes hotspottal

A Personal Hotspot az iPhone adatcsomagjának adatait használja. Hacsak nincs korlátlan terve, havi adókedvezményét gyorsan fel lehet használni, amikor videofolyamot továbbít, vagy más sávszélesség-igényes feladatokat végez. 

Az iPhone készülékéhez csatlakoztatott eszközök által használt összes adat beleszámít az adatcsomagjába, ezért legyen óvatos, ha az adatcsomagja kicsi. Ismerje meg, hogyan ellenőrizheti az adatfelhasználását, hogy véletlenül ne lépje túl a korlátot.