Az Xbox 360 játékok lejátszása az Xbox One-on

Az Xbox One bizonyos Xbox 360 játékokat, Xbox Live Arcade játékokat, sőt eredeti Xbox játékokat is játszhat. Nincsenek költségei, így szabadon játszhatja az összes régi kompatibilis játékot, ha továbbra is a lemezekhez tartja.

Kicsit bonyolultabb, mint egyszerűen beilleszteni egy Xbox 360 játékot az Xbox One-ba és játszani, és nagy sebességű internet-kapcsolatra lesz szüksége, hogy minden játékhoz frissítéseket töltsön le.

A visszamenőleges kompatibilitás ugyanúgy működik az összes Xbox One konzolon, beleértve az eredeti verziót, az Xbox One S-t és az Xbox One X-et is. Az egyetlen különbség az, hogy a nagyobb merevlemez-tárolóval rendelkező konzolok több hátrafelé kompatibilis játékot és egy maroknyi hátramenetet tárolhatnak. az Xbox One X-hez tovább fejlesztették a kompatibilis játékokat.


Milyen Xbox játékok kompatibilisek az Xbox One-val?

A Microsoft az évek során rengeteg erőforrást fordított a visszamenőleges kompatibilitásra, és új játékokat egészítenek ki rendszeresen. Ezen játékok némelyike ​​még az Xbox One X-hez is továbbfejlesztett, nagyobb felbontással és jobb színrészletekkel.

Megtudhatja, hogy a tulajdonában lévő játék kompatibilis-e, ha behelyezi az Xbox One-ba. Ha a frissítés letöltésére felszólítást kap, az azt jelenti, hogy kompatibilis. Ha egy adott játékot szeretne ellenőrizni, a Microsoft karbantartja az összes visszafelé kompatibilis Xbox 360 és Xbox One játék listáját.


A digitális Xbox játékok és az Xbox Live arcade játékok kompatibilisek-e hátra?

Az Xbox 360 két újítást vezetett be: a játékok digitális másolatának megvásárlására és letöltésére, valamint az Xbox Live Arcade játékokra. Csakúgy, mint a fizikai Xbox One-játékok, ezek közül is sok elérhető az Xbox One-on.

Valójában a Microsoftnak nyilvántartása van a régi Xbox 360-on megvásárolt összes digitális játékról. Ha ezek bármelyike ​​elérhető visszafele kompatibilis címeként az Xbox One-on, és továbbra is ugyanazt az Xbox Live-fiókot használja, letöltheti és bármi fizetés nélkül játssza le őket az új konzolján.


Az Xbox 360 és az eredeti Xbox játékok lejátszása Xbox One-on

Az Xbox One kompatibilitása az emulációra támaszkodik. Ez azt jelenti, hogy az Xbox One nem rendelkezik az előző generációk játékainak futtatásához szükséges hardverkomponensekkel, ezért szoftvereket használ.

Ahelyett, hogy a lemezalapú játékokat emulátoron futtatná, a Microsoft kissé más utat választott. Minden visszafelé kompatibilis játékot módosítottak, emulátorral csomagoltak és letölthetővé tették.

Ha visszamenőlegesen kompatibilis játékot helyez be az Xbox One-ba, a konzol ellenőrzi a lemez azonosságát, majd lehetőséget biztosít a frissítés letöltésére. Ez a frissítés tulajdonképpen az egész játék, amely emulátorral van csomagolva.

Annak ellenére, hogy az Xbox One visszamenőleges kompatibilitása megköveteli minden játék módosított változatának letöltését, és valójában nem a fizikai játéklemezén játssza a játékot, akkor is be kell helyeznie a lemezt.

A Microsoft ezt egyfajta védelemként használja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban a lemez tulajdonosa-e, és megakadályozza, hogy egy visszamenőleg kompatibilis példányt töltsön le a konzoljára, majd eladja a fizikai lemezt.

Ha visszafelé kompatibilis Xbox 360-as vagy eredeti Xbox-játékai vannak, a következőképpen játszhatja le őket az Xbox One-on:

  1. Kapcsolja be az Xbox One-t, és ellenőrizze, hogy naprakész-e.

  2. Helyezzen be egy Xbox 360 vagy eredeti Xbox játékot.

  3. Ha a játék visszafelé kompatibilis, a következő üzenet jelenik meg. Válassza a lehetőséget felszerel A folytatáshoz.

  4. Várja meg a letöltési és telepítési folyamat befejezését.

  5. Miután a letöltési folyamat befejeződött, indítsa el a játékot a játékhoz.

  6. Ha nincs behelyezve a játéklemez, a következő üzenet jelenik meg. Válassza a lehetőséget közel, majd a folytatáshoz helyezze be a játéklemezt.

  7. Annyi visszafelé kompatibilis Xbox 360 és Xbox One játékot telepíthet, ahány helye van. Ha elfogy a tárhely, és törölnie kell egy visszafelé kompatibilis játékot, később bármikor újra letöltheti. Fontolja meg a merevlemez frissítését vagy a külső tárhely hozzáadását is.


Hogyan lehet lejátszani visszafelé kompatibilis Xbox Live arcade játékokat és teljes digitális letöltésű Xbox játékokat

A fizikai játéklemezekkel való visszafelé kompatibilitás mellett a régi Xbox 360 és az eredeti Xbox játékok digitális másolatát is lejátszhatja. Ez azt jelenti, hogy ha valaha vásárolt egy játék digitális letöltését az Xbox 360-ra, és ez a játék visszafelé kompatibilis az Xbox One-val, akkor ingyenesen letölthető és játszható lesz.

Ha valaha vásárolt bármilyen Xbox Live Arcade játékot az Xbox 360-on, akkor ezek az Xbox One-on is játszhatók.

Amikor Xbox játék vagy Xbox Live Arcade játék digitális példányát vásárolja, a vásárlás az Ön Xbox fiókjához kapcsolódik a Microsoft fiókjához. Tehát, ha továbbra is ugyanazt az Xbox Live-fiókot használja az Xbox One-on, mint amelyet az Xbox 360-on használt, akkor jó.

A következőképpen töltheti le és játszhatja le a korábban megvásárolt Xbox 360, eredeti Xbox és Xbox Live Arcade játékokat az Xbox One készüléken:

  1. Kapcsolja be az Xbox One-t, és ellenőrizze, hogy teljesen frissült-e.

  2. Nyomja meg a vezérlő Guide gombját, és navigáljon a Saját játékok és alkalmazások.

  3. navigáljon Játékok > Telepítésre kész.

    Ha nem látja játékát, használja a szűrő opciót az Xbox 360 és az Xbox játékok megjelenítéséhez.

  4. Válassza ki a telepítendő játékot.

  5. választ Telepítse az összeset.

  6. Ismételje meg ezt a folyamatot az összes régi Xbox Live Arcade és digitálisan letölthető Xbox-játék telepítéséhez.