Hogyan gyorsítja fel a „Port Forwarding” a letöltéseket?

A porttovábbítás a számítógépes jelek átirányítása a meghatározott elektronikus utak követésére a számítógépbe. Ha a számítógép jele néhány ezredmásodperccel gyorsabban eljut a számítógépébe, akkor az drámai módon megnöveli a játék vagy a letöltés sebességét.


65,536 XNUMX útvonal közül választhatunk 

A számítógép hátulján található ceruzavékony hálózati kábel (vagy vezeték nélküli hálózati adapter) 65,536 65,536 mikroszkopikus utat tartalmaz. Hálózati kábele megegyezik egy fő autópályával, kivéve, hogy hálózati kábelének XNUMX XNUMX sávja van, és minden sávon van fizetős út. Minden sávot „kikötőnek” hívunk.
Internetes jele millió apró kis autóból áll, amelyek ezen a 65,536 XNUMX sávon haladnak. Ezeket a kis autókat "transzfer csomagoknak" hívjuk. A számítógépes átviteli csomagok nagyon gyorsan (akár több ezer kilométer per másodperc alatt) képesek haladni, de betartják a „megállj és menj” szabályokat, ahol minden nagyobb hálózati kereszteződésnél meg kell állniuk, mintha egy határátkelőhely lenne. országok. Minden kereszteződésnél a csomagnak három dolgot kell tennie:

  1. Keressen egy nyitott portot
  2. Tegye át az azonosítási tesztet, amely lehetővé teszi az adott porton való átjutást, és ha nem
  3. Lépjen a következő portra, és próbálkozzon újra, amíg átengedik az útdíjat.


Bizonyos esetekben a hackerek által küldött csomagokat elkapják és a kereszteződésben tartják, ahol aztán véletlenszerű elektronokká oldódnak fel. Amikor ez megtörténik, "csomagszűrésnek" vagy "csomagcsípésnek" hívják.


Milyen portokat szeretnek használni a számítógépes csomagok?

A számítógép minden szoftvere általában úgy van programozva, hogy a csomagjait egy adott porton keresztül küldje el. Ezeket a portválasztásokat gyakran programozási szabványként állapítják meg a számítógépiparban. Ennek megfelelően meg kell parancsolni az útválasztóját, hogy engedje át a csomagokat ezeken a portokon, nehogy lelassítsa a sebességet, amellyel a számítógépére vagy a számítógépéről átkerülnek:

  • HTML oldalak: 80-as port
  • FTP fájlátvitel: 21. port
  • World of Warcraft: 3724. port
  • POP3 e-mail: 110-es port
  • MSN Messenger: 6901-es és 6891-6900-as port
  • Everquest: 1024-es port
  • BitTorrents: 6881-es port

Kérdések: Tehát hogyan befolyásolja ezt a "Port Forwarding"?

A porttovábbítás az, amikor a hálózati útválasztónak parancsot ad, hogy minden csomagot proaktív módon azonosítson és irányítson, hogy meghatározott elektronikus sávokon haladjon. Ahelyett, hogy minden csomag megállna minden portnál egymás után, amíg meg nem találja a nyitott portot, egy útválasztó programozható a folyamat felgyorsítására a csomagok azonosításával és átirányításával anélkül, hogy megállnának az egyes portoknál. Ezután az útválasztó egyfajta hiper-gyors közlekedési rendőrként viselkedik, aki a forgalmat az autópálya-számlálók előtt irányítja.
Míg ez az elektronikus azonosítás és továbbítás csak ezredmásodperceket vesz igénybe, az ezzel járó idő gyorsan összegyűlik, miközben több millió elektronikus csomag lép be és hagyja el az internet számítógépét. Ha a portátirányítást helyesen programozza, néhány másodperccel felgyorsíthatja az internetes élményt. Nagyméretű fájlok, például a P2P torrentmegosztás letöltése esetén órányi letöltési időt takaríthat meg a portjának előre programozásával. Egy olyan dal, amelynek letöltése korábban 3 órát vett igénybe, mostantól kevesebb, mint 10 perc alatt elkészülhet, ha a port előretekerése megfelelően van beállítva.


Hogyan tanulhatom meg, hogyan kell programozni az útválasztó port továbbítási parancsait?

Míg a port továbbítás programozása kissé ijesztő lehet, az interneten vannak olyan oktatóanyagok, amelyek minden bizonnyal segítséget nyújtanak a kezdőknek. A porttovábbítás programozásának leggyakoribb oka a BitTorrent letöltési sebességének javítása, majd a számítógépes játékok és a streaming média teljesítményének javítása. E célok elérése érdekében a www.portforward.com webhelyen található egy csodálatos forrás. Az adott letöltő kliens, játék vagy szoftver felgyorsításához: keresse meg az útválasztó és a szoftver pontos nevét, majd látogasson el a portforward webhelyére, ahol vizuális útmutatást nyújt arról, hogy az útválasztó hogyan fogadja a porttovábbítási parancsokat.