Profilok törlése Xbox 360-on és Xbox One-on

Nagyon sok oka van annak, hogy töröljön egy profilt egy Xbox 360 vagy Xbox One konzolról. Célszerű eltávolítani a profilját, mielőtt eladná vagy eladná a konzolt, hogy senki más ne férhessen hozzá a fiókjához. Bizonyos esetekben a profil törlése és helyreállítása megoldhatja a sérült adatok miatt felmerülő problémákat is.

Míg az Xbox 360-ból és az Xbox One-ból is törölhet profilokat, ez a folyamat nem minden konzolnál megegyezik.


Az Xbox 360-profil törlése

Az Xbox 360 konzolok a gamertag profilokat kissé egyedi módon kezelik. A profil ahhoz az eszközhöz van kötve, amelyen tárolva van, de a profilokat nem kell belső merevlemezeken tárolni. Ennek oka az a tény, hogy az Xbox 360 eredetileg merevlemezzel és merevlemezzel egyaránt megvásárolható volt, ezért a merevlemez nélküli konzolokhoz szükség volt a profilok eltávolítható adathordozókon történő tárolására.

Ez azt jelenti, hogy amikor bekapcsolja az Xbox 360-at, a látható profilok a belső merevlemezen, az egyik memóriakártyán vagy akár egy USB-meghajtón is tárolhatók. A profil törléséhez meg kell találnia, hogy pontosan hol van tárolva.

Az első lépés az Xbox rendszer rendszerbeállításainak elérése. Ezt úgy érheti el, hogy először megnyomja a gombot Útmutató gomb a vezérlő közepén az Xbox Guide megnyitásához. Ezután navigáljon a beállítások > Rendszerbeállítások és nyomja meg a gombot Egy gomb.

Nyissa meg a Rendszerbeállítások képernyőt, keresse meg a lehetőséget Tároló és nyomja meg a gombot Egy gomb.

Az Xbox 360-on a profilok a merevlemezen vagy a cserélhető memóriában tárolhatók. Jelölje ki a merevlemez, memória egységvagy USB tárolóeszköz amely tartalmazza az eltávolítani kívánt profilt, majd nyomja meg a Egy gomb.

Ha a merevlemez, a memóriaegység vagy az USB-tárolóeszköz fájlkezelője nyitva van, válassza a lehetőséget Profilok és nyomja meg a gombot Egy gomb. Ez megjelenít egy képernyőt, ahol megnézheti az eszközön tárolt összes profilt.

Ha a profilok képernyő nyitva van, jelölje ki a profilok el akarja távolítani, és nyomja meg a gombot Egy gomb. Ha csak egy profilt lát, és azt szeretné eltávolítani, akkor az automatikusan kiemelésre kerül. Ebben az esetben csak nyomja meg a gombot Egy gomb.

Ha nem látja a törölni kívánt profilt, térjen vissza a Tárolóeszközök képernyőre, és válasszon másik tárolóeszközt. A profilok tárolhatók a merevlemezen, a cserélhető memóriakártyákon és az USB-meghajtókon.

Nyissa meg a profilkezelő képernyőt, és emelje ki töröl és nyomja meg a gombot Egy gomb.

A profilok törlése végleges, így ez az utolsó lehetőség a meggondolásra. Kétféle lehetősége van, és fontos a megfelelő kiválasztása:

  • választ Profil és elemek törlése és nyomja meg a gombot Egy gomb ha véglegesen el akarja távolítani az összes mentett játékot és a profilhoz társított egyéb elemet.
  • választ Csak a profil törlése és nyomja meg a gombot Egy gomb ha úgy gondolja, hogy később szeretné helyreállítani a profilt.

Visszaállíthatja a törölt profilt, ha rendelkezik internet-hozzáféréssel és emlékszik a profil jelszavára, de a mentett játékokat nem lehet helyreállítani, ha törli azokat.

Miután kiválasztotta a törlés típusát, várnia kell, amíg az Xbox törli a profilját. Amikor befejeződik, megjelenik egy képernyő, amely megmutatja a készülékén maradt profilokat.

Ha törölte az egyetlen profilt, akkor megjelenik egy képernyő, amely megmutatja, hogy nincs megmaradt profil.


Profil törlése az Xbox One-on, ideértve az Xbox One S-t és az Xbox One X-et is

Az Xbox One, az Xbox One S és az Xbox One X azonos eljárásokkal rendelkezik a profilok törlésére, amelyeket fiókoknak nevezünk. Az Xbox 360-tól eltérően nem tárolhat Xbox One-profilt cserélhető adathordozókon, így a törléséhez nem kell kitalálnia, hogy hol található a konzolon.

Ha megszabadul a konzoljától, és mindent egyszerre szeretne eltávolítani belőle, akkor a profil törlése helyett érdemes alaphelyzetbe állítani az Xbox One készüléket.

Az első lépés az Xbox One rendszerbeállítások menüjének elérése. Ez úgy érhető el, hogy megnyomja a vezérlő Útmutató gombját, és navigál a rendszer > beállításokés nyomja meg a gombot Egy gomb.

Ha megnyílik a beállítások menü, akkor navigálnia kell a következő helyre: Fiók > Fiókok eltávolítása.

Ha több profil van társítva az Xbox One-hoz, akkor ezen a ponton ki kell választania, hogy melyiket távolítsa el. Jelölje ki a profilok eltávolítani kívánt elemet, majd nyomja meg a Egy gomb.

Ha csak egy profil van társítva az Xbox One-hoz, akkor az automatikusan kiemelésre kerül. Ebben az esetben csak nyomja meg a gombot Egy gomb A folytatáshoz.

Az utolsó lépés a kiemelés eltávolít és nyomja meg a gombot Egy gomb. Ez véglegesíti a profil eltávolítását az Xbox One-ról.

A Kinect bejelentkezési adatai és a helyileg mentett játék előrehaladása véglegesen elvesznek, amikor egy profilt töröl az Xbox One-ról. Ha azonban később helyreállítja a profilját, akkor hozzáférhet a felhőbe mentett játékmenetekhez. A profil helyreállításához internet-hozzáféréssel és a profil jelszavával kell rendelkeznie.