3 ingyenes és nyílt forráskódú alternatíva a Quicken-hez

Mint minden kisvállalkozó tudja, a héten eljön az az idő, amikor valóban le kellene ülni és megnézni a vállalati pénzügyeket. A hónap költségei rendben vannak? Van-e valamelyik ügyfele mögött a fizetésekben? Hogyan néz ki a jövő havi előrejelzés?

Hogyan áll a készlet? Bár retteghet a munkája ezen részétől, a megfelelő szoftverrel a dolgok sokkal könnyebbek lehetnek. És pontosan itt jelenik meg a személyes pénzügyi alkalmazások ezen listája. A Quicken következő három alternatívája ingyenes (és korlátozás nélküli), így nincs vesztenivaló.


ERPNext

Az ERPNext az egyik legteljesebb projekt ebben a műfajban, és érdemes megnézni. Ez a szoftver lehetővé teszi az értékesítési számlák, a vásárlási számlák, az értékesítési rendelések, a megrendelések és a számlák nyomon követését.

Ha többre van szüksége, ez segíthet az ügyfelek és a szállítók, a termelési információk, a projektek, az alkalmazottak, a támogatási kérelmek, a jegyzetek, az üzenetek, a részvényinformációk, a tennivalók listája, a vásárlási adatok és a naptár kezelésében is. 

Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, hogy teljes funkcionalitású, és további bónuszként a felület nagyon modern megjelenésű és könnyen használható. A Creative Commons Attribution-ShareAlike licenc alatt kiadott ERPNext néhány különböző lehetőséggel rendelkezik a letöltéshez. 

Akkor fizethet a tárhelyért, ha inkább nem maga kezeli az adott részt; letölthet egy ingyenes virtuális képet az Oracle Virtual Box alkalmazáshoz; ingyen telepítheti saját Linux, Unix vagy MacOS rendszerére; vagy a saját szerverén tárolhatja.


FrontAccounting

A FrontAccouting egy másik funkciógazdag pénzügyi lehetőség a kisvállalkozások számára, és az ERPNext-hez hasonlóan elég széles eszközválasztékot tartalmaz. Például nyomon követheti az értékesítési és beszerzési megrendeléseket, az ügyfél- és szállítói számlákat, a betéteket, a kifizetéseket, az allokációkat, a követeléseket és a tartozásokat, a készletet, a költségvetést és a vállalatokat.

Néhány téma és grafikus felület is választható, így ha jelentést készít, akkor van néhány beépített testreszabási lehetőség. A FrontAccounting kiadása GNU General Public License alatt történt, és a forráskód ingyenesen letölthető a projekt hivatalos Sourceforge oldaláról.


GnuCash

A GnuCash jobban megfelel egy tipikus pénzügyi szoftvernek, de olyan extrákat dob ​​be, amelyek hasznosak egy kisvállalkozás számára. A kettős bejegyzés ellenőrzése, a csekkfüzet-stílusú regisztráció, a tranzakciók ütemezésének lehetősége, a kimutatások összeegyeztetésének eszköze és a különböző számlatípusok mellett a GnuCash lehetővé teszi az ügyfelek és szállítók nyomon követését, a munkák kezelését, a számlázás és a számlafizetés kezelését, több pénznemet is tartalmaz , és kezelheti részvényeit és befektetési alapjait.

A GNU General Public License licenc alatt kiadott GnuCash Linux, Microsoft Windows, OS X és Android operációs rendszerekhez érhető el. És ha le akarod tölteni a forráskódot, akkor azt a szoftver hivatalos webhelyéről is megkaphatod.