A Java engedélyezése a Chrome-ban

Ha a Google Chrome legújabb verzióját futtatja, akkor a beágyazott Java kisalkalmazásokkal rendelkező weboldalak már nem működnek. Ez azért van, mert az NPAPI beépülő modulokat, mint például a Java, a Chrome 41-es verzióját követő verziói már nem támogatják. A Java eléréséhez használjon plugint.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Chrome 42 vagy újabb verzióra vonatkoznak.


Az IE Tab Chrome kiterjesztés használata

A Java engedélyezésének egyik módja egy újabb Chrome böngészőben az IE Tab Chrome kiterjesztés telepítése.

Az IE Tab kiterjesztés megnyitja az oldalt a Chrome böngészőben található Internet Explorer motor segítségével. Mivel az IE továbbra is támogatja a Java-t, az oldal sikeresen betölti a Java kisalkalmazást is.

  1. Telepítse az IE Tab Chrome kiterjesztését a Chrome webáruházból.

  2. Indítsa újra a Chrome böngészőt, és látogasson el a Java verziótesztre. Valószínűleg látni fogja a hiba állapotát tartalmazó oldalt. Válaszd ki a IE Tab ikonra a böngésző menüjében a lap újbóli megnyitásához az új kiterjesztés használatával.

    Java verzió megerősítése

  3. Most látni fogja, hogy a Java verzió sikeresen megjelenik.

    A tesztoldal felkeresésekor előfordulhat, hogy ki kell választania a linket a Java verziójának frissítéséhez, ha még nincs telepítve a legújabb verzió. Ha frissítenie kell, indítsa újra a Chrome böngészőt, mielőtt újra megnyitná a tesztoldalt.


A CheerpJ Applet Runner Chrome kiterjesztés használata

A CheerpJ for Chrome lehetővé teszi Java kisalkalmazások futtatását a Chrome böngészőben, anélkül, hogy a Java-t egyáltalán telepítenie kellene a rendszerére.

Ez a Java kisalkalmazás Chrome kiterjesztés azért különösen kényelmes, mert nem kell új lapra tölteni a weboldalt. Egyszerűen engedélyezi a Java kisalkalmazások betöltését, és az összes kisalkalmazás a szokásos módon fog futni.

Ehhez a bővítményhez engedélyezni kell a Javascript használatát a Chrome-ban. Ehhez menjen a beállítások > Részletes > Adatvédelem és biztonság > Webhelybeállítások > Javascript, majd győződjön meg róla Megengedett engedélyezve.

  1. Telepítse a CheerpJ Applet Runner Chrome kiterjesztést. A telepítés után a kiterjesztés pajzs ikonként jelenik meg a Chrome eszköztáron.

  2. Amikor Java kisalkalmazással látogat meg egy oldalt, válassza a ikont CheerpJ ikonra, majd válassza a lehetőséget Futtassa az Appleteket a Java kisalkalmazások engedélyezéséhez az oldalon.

  3. Ha engedélyezte, akkor az összes kisalkalmazás úgy fog futni a Chrome böngészőben, mint általában.

    A CheerpJ kisalkalmazások futójának Chrome kiterjesztése kissé tovább tarthat, mint a többi megoldás, amikor a Java kisalkalmazások betöltődnek.