JSX fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A JSX fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy ExtendScript fájl. Ezeket a fájlokat az ExtendScript szkriptnyelvvel írták, amely hasonló a JavaScript-hez és az ActionScript-hez, de támogat néhány további funkciót.

A JSX fájlokat plug-inek írására használják az Adobe Creative Suite szoftverekhez, mint például a Photoshop, az InDesign és az After Effects.

A .JSXBIN fájlkiterjesztést akkor használják, ha egy JSX fájlt binárisan mentenek.


Hogyan nyitható meg egy JSX fájl

A JSX fájlok futtatható fájlok, vagyis negatív hatással lehetnek a számítógép normál működésére, ha rosszindulatú szándékkal tervezték őket. Nagy körültekintéssel kell eljárnia, amikor megnyitja az ilyen futtatható fájlformátumokat, amelyeket e-mailben kapott vagy olyan webhelyekről töltött le, amelyeket nem ismer.

Mivel a JSX fájlokat használják az Adobe programjaiban, megnyithatja őket a Photoshop, az InDesign és az After Effects alkalmazással a filé > Scripts > Tallózás menü tétel. Ezek a programok ide importálják a JS és a JSXBIN fájlokat is.

A legtöbb forráskódhoz hasonlóan a JSX fájlok is csak szöveges fájlok, így bármely szövegszerkesztő megnyithatja őket szerkesztésre. A Windows-ban található ingyenes Jegyzettömb alkalmazás ennek egyik módja, de a legjobb ingyenes szövegszerkesztők listájából javasoljuk.

Az Adobe ingyenes ExtendScript Toolkit azonban valószínűleg a legjobb módszer a JSX fájlok szerkesztésére, mert rendelkezik szintaxis-ellenőrzővel, hibakeresővel és egyéb hasznos fejlesztési funkciókkal.


JSX fájl konvertálása

Az ExtendScript Toolkit program átalakíthatja JSX fájlját bináris JavaScript fájlokká JSXBIN formátumban.

Mivel a JSX fájlok csak szöveges dokumentumok, szövegszerkesztővel is elmentheti a .JSX fájlt .TXT, .HTML vagy bármely más kívánt szöveges formátumba. Ne feledje azonban, hogy az Adobe programok csak akkor tudják végrehajtani a kódot ezekben a fájlokban, ha a JSX kiterjesztést használják.

Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Előfordulhat, hogy egyes JSX fájlok nem az ExtendScript Script formátumban vannak, ezért nem nyithatók meg az ExtendScript Toolkit programmal. Ha úgy gondolja, hogy a JSX fájlja más formátumú, próbálja meg megnyitni egy szövegszerkesztővel. Még ha a formátum nem is csak szöveges, a fájl fejléce adhat útmutatást arról, hogy milyen fájlról van szó.

Ha továbbra is problémái vannak, nézze meg alaposan a bővítményt. Mivel a legtöbbnek csak három betűje van, néha könnyű összekeverni a hasonló nevű kiterjesztéseket. Ellenőrizze, hogy a JSX fájlja valóban nem egy másik fájl, hasonló fájlkiterjesztéssel rendelkezik-e, mint például az egyik:

  • A JXR fájlok JPEG XR képek
  • A JSP fájlok Java Server Pages
  • Az SXO fájlok SX Paint Saved Graphical Working Environment fájlok
  • A CSX fájlok Visual C # szkriptek