3 Speciális nyílt forráskódú projektek az otthoni biztonsághoz

Ha hardverhős vagy forrasztó katona, akkor új módszereket kereshet az elektronikai ismereteinek felhasználására. De vajon az otthoni biztonság lehetőség? Mielőtt otthona biztonságát egy nyílt forráskódú biztonsági rendszerre és egy fedélzeti számítógépre bízná, néhány szempontot figyelembe kell venni.


A barkácsolásnak vannak előnyei

A biztonsági rendszer nulláról történő felépítésével megismerheti működésének minden részletét, erősségeit és gyengeségeit egyaránt. Ezenkívül nem kell attól tartania, hogy idegeneket enged be otthonába, hogy mindent beállítsanak.

Ennek ellenére különösen óvatosnak kell lennie az ilyen típusú törekvésekkel kapcsolatban. Az otthoni biztonsági rendszerben előforduló hiba költségesebb lehet, mint egy szeszélyesebb projekt hibája.

Emma Gibbs / Getty Images


A Pato felügyeleti rendszer

Ezt a projektet Jorge Rancé tervezte, hogy Pato madarat messziről figyelje. Megtanítja, hogyan lehet kifinomult felügyeleti rendszert felépíteni otthona számára.

A The MagPi 16. számában részletezett Pato felügyeleti rendszer utasításokat tartalmaz a Raspberry Pi webkamerához, hőmérőhöz és PiFace táblához történő csatlakoztatásához az otthoni környezet internet-hozzáférhető felügyeletéhez. És függetlenül attól, hogy ezt a rendszert használja-e az egész ház vagy csak a madár ketrecének nyomon követésére, itt rengeteg hasznos információ található, amelyet alapul szolgálhat a bonyolultabb rendszerek kialakításához.


HomeAlarmPlus Pi

Ha jól érzi magát az olyan technológiák, mint az NPN tranzisztorok, a változó ellenállások és a váltóregiszterek, és figyelni szeretné otthonát, és riasztóval élesíteni, akkor ez a projekt az Ön számára.

Gilberto Garcia utasításai a HomeAlarmPlus Pi elkészítéséhez jól dokumentáltak, alaposak és könnyen követhetők, bár nem a tapasztalatlan hardveres hackerek számára. Alkatrészlistával, fényképekkel és a dokumentációval ellátott kódtárral kiegészítve ez a projekt bemutatja, hogyan lehet többzónás riasztórendszert létrehozni otthona számára.

A HomeAlarmPlus Pi utasításai a Garcia blogján érhetők el, a kódtár pedig a projekt GitHub oldalán érhető el.


LinuxMCE

Ha Ön az a típusú ember, aki azt mondja: "Biztonságos otthonom? Szeretném teljesen automatizálni", akkor itt az ideje, hogy találkozzunk a LinuxMCE-vel.

A jól megalapozott nyílt forráskódú projekt a weboldalán digitális ragasztónak nevezi magát a média és az elektromos készülékek között. Világítás és média? Jelölje be! Klímaberendezés és távközlés? Jelölje be! Otthoni biztonság? Jelölje be!

A Pato Surveillance rendszertől és a HomeAlarmPlus Pi-től eltérően a LinuxMCE nem egyetlen projekt. Ez egy teljes rendszer az egész otthon automatizálására és biztonságára. Csak a fantáziád, a készségek és az erőfeszítések korlátoznak téged.

Rengeteg információ található online a projektről, de az induláshoz a legjobb hely a LinuxMCE wiki. Innen áttekintést kap a lehetséges lehetőségekről, és hozzáférhet a legfrissebb forráskódhoz, részletes utasításokhoz és a közösségi portálhoz.