A 60 leghasznosabb Alexa készség 2020-ban

Az Alexa az Amazon saját beszédvezérelt szolgáltatása, hasonlóan ahhoz, mint a Siri az iPhone-hoz. A szolgáltatás parancsai készségekként ismertek, és ezek a képességek egy adott dal lejátszásától a hőmérséklet termosztáton történő emeléséig terjednek. A készségek olyanok, mint a hangoddal aktivált alkalmazások.

Amikor Alexa-kompatibilis eszközt vásárol, például Echo vagy Fire TV-t, számos Alexa-készséghez juthat, amelyek a mulatságtól és az ostobától a meglepően hasznosig terjednek. Itt van egy 60 hasznos és szórakoztató Alexa készség, amelyet kipróbálhat az Alexa-kompatibilis eszközével.

Az itt szereplő készségek felhasználhatók az Alexa-kompatibilis eszközökhöz, például az Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio, Fire TV, valamint más kiválasztott és harmadik féltől származó termékekhez.

Web / Madelyn Goodnight 


Hogyan használjuk Alexa készségeit

Az Alexa készség használatához engedélyeznie kell. Mondja: "Alexa, engedélyezze a [készség neve]" funkciót, és Alexa hangutasításokat ad ki, ha szükséges, a folyamat befejezéséhez.

Léphet az Alexa alkalmazásba is, böngészhet a készségek között, hogy megtaláljon valamit, ami érdekli, majd érintse meg a elemet Képesség engedélyezése kezdeni. Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg eszközén az Alexa alkalmazást.

  2. Érintse meg a menüt a bal felső sarokban, és válassza a lehetőséget Készségek és játékok.

  3. Érintse Discover böngészni a szerkesztő választásait, prémium készségeit és ajánlásait.

  4. Érintse Kategóriák kategóriák szerinti böngészéshez.

  5. Koppintson egy készségre, ha többet szeretne megtudni róla, majd érintse meg a elemet Engedélyezés a használatra hogy lehetővé tegye egy készséget.

  6. Ban,-ben Készségengedélyek képernyőn jelölje be a készségkérések jelölőnégyzetét, majd érintse meg a elemet Engedélyek mentése.

  7. Új készséged engedélyezve van. A készség információs oldalán láthatja, hogy milyen igével kell elindítani a készséget, például: "Alexa, játssz a Jeopardy-val!"


60 legnépszerűbb Alexa készség szórakozáshoz, produktivitáshoz és tanuláshoz

Íme egy áttekintés 60 minőségi Alexa készségről, amelyek szórakoztatják Önt, segítenek ellazulni, segítenek Önnek vagy gyermekeinek tanulni és még sok minden mást. Az egyes képességek engedélyezéséhez keresse meg ezeket a készségeket az Alexa alkalmazásban.

Ezeket a készségeket nem az Amazon fejlesztette ki. A fejlesztők készségeket írnak és tesznek közzé az Alexa számára, amelyek ezután elérhetővé válnak a felhasználók számára. Egyes készségekhez további hardverre lehet szükség, például olyan képességekre, amelyek a lámpák bekapcsolásával járnak.

A legjobb szórakoztató és humorral kapcsolatos készségek

A következő Alexa készségek órákig szórakoztatják Önt. Minden parancsot egy művelettel indítanak, például nyitva or kérdez.

  • Alexa, nyisd meg a Ma esti műsort: Hiányzott Jimmy Fallon tegnap esti monológja? Szeretné tudni, hogy kik a humorista közelgő vendégei? Ezt a képességet lefedte.
  • Alexa, Játssz sörszemüveget: Talán meg kellene tartania egy újabb ital öntését. Ez a készség kérdéseket tesz fel, majd a válaszok alapján meghatározza, hogy elérte-e a határértéket.
  • Alexa, kérdezd meg Westerost: George RR Martin Trónok játékában a puszta vérengzés miatt nehéz lépést tartani azzal, aki még életben van. Ez a készség megmondja, hogy egy adott karakter meghalt-e vagy sem. A könyvsorozaton alapul, amely nincs teljesen szinkronban a 2019 májusáig sugárzott HBO-drámával.
  • Alexa, Nyílt Geek Humor: Olyan készség, amely a belső majmot megröhögheti, Geek Humor vicceket mesél tudományos és technológiai kategóriákból.
  • Alexa, Nyílt Rádió Titokzatos Színház: Ez a készség visszavisz az időben a CBS Rádió Mystery Theatre régi epizódjainak lejátszásával, amely sorozat az 1970-es években vihart sugárzott.

Legjobb zenei, könyv- és podcast készségek

Az Alexa-kompatibilis eszközök kiváló eszközök a kedvenc dalok, podcastok és hangoskönyvek meghallgatásához is.

A dalokban, könyvekben és egyéb hanganyagokban való navigáláshoz az Alexa tiszteletben tartja az olyan parancsokat, mint a Alexa, szünet, Alexa, folytassaés Alexa, indítsd újra.

  • Alexa, játssza le a zenét: [Előadó neve]: Ez a készség véletlenszerű dalokat játszik le az adott előadótól vagy csoporttól. Ezeknek a daloknak a forrása attól függ, hogy milyen szolgáltatásokat vagy digitális eszközöket társított a fiókjához.
  • Alexa, játszd a [dal neve]: Eljátssza az általad választott dalt, feltéve, hogy elérhető az eszközödben vagy az aktív szolgáltatásokban (például az Amazon Music-ban).
  • Alexa, Játssz [Album neve] albumot: Utasítja Alexát, hogy játsszon egy teljes albumot a kezdetektől fogva.
  • Alexa, játsszon [előadót] a Pandorán: Az Ön által választott állomást az Alexa-kompatibilis eszközön keresztül továbbíthatja. Ahhoz, hogy ez a képesség elérhetővé váljon, regisztrálnia kell Pandora-fiókját az Alexa alkalmazáson keresztül.
  • Alexa, játszd a [Rádióállomást] a TuneIn-en: Egy adott rádióállomást játszik le a TuneIn broadcast szolgáltatáson keresztül. Ha a keresett állomás nem található, Alexa automatikusan megkeresi az iHeartRadio alkalmazásban.
  • Alexa, játszd a [Rádióállomást] az iHeartRadio csatornán: A fenti képességekhez hasonlóan, a szolgáltatás keresési sorrendje megfordult.
  • Alexa, játszd a [Book Name] -t az Audible-n: Ha egy könyvet az Audible segítségével vásárolt, ez a képesség lehetővé teszi, hogy az Alexa-kompatibilis eszközén keresztül meghallgassa azt.

Iskolázza magát oktatási és referencia készségekkel

Az Alexa készségeknek ez a következő csoportja célja, hogy felkeltse kíváncsiságát, és éles legyen az elméje.

  • Alexa, Nyissa meg a víz mentését a Colgate. Ezzel a készségével az Alexa párbeszédet indít, ahol a felhasználók fogmosás közben tényeket és tippeket kaphatnak a víz megőrzéséről. Hogy ösztönözze a fogmosó hallgatókat, hogy kapcsolják ki a mosogatócsapot, mialatt ecsetelnek, Alexa folyóvíz hangját játssza, hogy pótolja a csapból kilépő tényleges víz hangját.
  • Alexa, indítsd el ezt a napot a történelemben: A The History Channel működteti ezt a képességet, amely áttekintést ad a mai napon történt figyelemre méltó eseményekről. Adjon meg egy másik dátumot: "Alexa, kérdezd meg a mai napon a történelemben, mi történt [dátum] -on".
  • Alexa, Nyissa meg a NASA Marsot: Tegyen fel minden kérdést, amelyet a Vörös Bolygóról szeretne, beleértve a Curiosity rover legújabb frissítésének részleteit.
  • Alexa, Ask Baseball Reference: Ez a képesség lehetővé teszi, hogy korlátlan számú kérdést tegyen fel Alexának a történelmi baseball-adatokkal kapcsolatban, beleértve az elmúlt évadok statisztikáit és díjazottjait.
  • Alexa, Nyissa meg a legjobb recepteket: Recepteket javasol három megadott összetevő alapján. A megfelelő működés érdekében el kell küldenie az e-mail címét a Hellmann-nál.
  • Alexa, Ask Beer Snob: Komlóval átitatott készség, amely információt nyújt egy csomó sörről, beleértve az ital főzésének helyét és a hozzá tartozó ivótársak jóváhagyási besorolását.
  • Alexa, nyitott összetevő alcsoport: Ez a készség jól jön, ha hiányzik egy recept egy adott összetevője, amivel megtudhatja, milyen lehetőségek használhatók helyettesítőként.
  • Alexa, kérdezze meg a Mixológust: Virtuális csaposként tevékenykedik, és megmondja, hogyan készítse el a felnőtt italokat.
  • Alexa, Nyílt Napi Buzzword: A szókincs építésének nagyszerű módja. Ez a készség minden nap egy új szót határoz meg a Merriam-Webster szótárból.
  • Alexa, a Start Poker Pro: Interaktív oktatóanyagokat tartalmaz, amelyekben hipotetikus készpénzes játékokkal és versenyekkel kapcsolatos döntéseket hozhat, amelyek után Alexa elmagyarázza, miért tettél jó vagy rossz hívást. A készség részletei javíthatják a No-Limit Hold'em képességeit.
  • Alexa, Nyílt Mítosz Buster: Ez a készség különféle mítoszokat mond el, majd arra kéri, hogy találgassa ki, hogy mindegyik mítosz igaz-e vagy hamis, ami oktató és élvezetes játékot eredményez.
  • Alexa, kérdezze meg Artsyt: Az Artsy készség mélyreható információkat kínál kedvenc művészeiről és ajánlásokat kínál a környékbeli művészeti kiállításokhoz. Meghallgathatja az Artsy podcast legújabb epizódját is.
  • Alexa, mi a pontszáma a [Csapat neve] játéknak?: Naprakész pontszámot ad egy folyamatban lévő sportmérkőzésről, vagy egy befejezett verseny végeredményéről.
  • Alexa, kérdezd Edmunds-t: Visszaadja az Edmunds-profilokat a legtöbb autómodellről, beleértve az Ön környékének áttekintéseit és bérleti részleteit.

Magával ragadó játéktudás Alexával

Bár az Alexát hangjával működteti, néhány jó játék elérhető, részben a fejlesztői találékonyságnak és a játékosok fantáziájának köszönhetően.

  • Alexa, Játssz a Jeopardy-val: Alexa felveszi Alex Trebek szerepét azzal, hogy minden hétköznap új kérdéseket tesz fel, a hosszú ideje futó kvízműsor szóhasználatával megfogalmazva.
  • Alexa, Játszd a RuneScape-et: A klasszikus MMORPG korábbi és jelenlegi játékosai, valamint a körökre osztott kalandműfaj rajongói élvezni fogják ezt a hangvezérelt gyilkossági rejtélyt. A játék tárolja a haladást, így később folytathatja, ahol abbahagyta.
  • Alexa, Játssz húsz kérdést: Ez a készség segít abban, hogy az agysejtek lőjenek, azáltal, hogy egy klasszikus találgatásos játékkal Alexa ellen állít.
  • Alexa, nyisd ki a varázsajtót: Merüljön el egy olyan interaktív élménysorozatban, ahol döntéseinek egyedülálló következményei vannak, emlékeztetve az elmúlt évtizedek Válassza ki a saját kalandját című könyveire.
  • Alexa, Nyissa meg a Wayne-vizsgálatot: A Warner Brothers fejlesztette ki, ez a készség Gotham City közepén helyez el, ahol Batman szüleinek meggyilkolását oldja meg.
  • Alexa, Ask Magic 8-Ball: Virtuális fordulat egy régi kedvencen, ez a képesség véletlenszerű igen vagy nem választ ad minden kérdésre, anélkül, hogy fejjel lefelé fordítaná az eszközt, hogy lássa a sorsát.

Többcélú egészségügyi és wellness készségek

Ezeket a készségeket arra tervezték, hogy fizikailag és szellemileg is egészségesebb életet nyújtsanak.

  • Alexa, Nyitott Meditációs Időzítő: Segít a meditációs rutinban azáltal, hogy pihentető hangokat játszik le a kívánt időtartamig, és csenget, ha ideje lejárt.
  • Alexa, Kérdezd meg a terhességemet: Hasznos képesség a várandós anyák számára. A Terhességem részletes orvosi információkat nyújt végig az esedékesség felé.
  • Alexa, Nyitott egészséges szokás: Egészségtudatos javaslatot tesz minden alkalommal, amikor hozzáfér a készséghez.
  • Alexa, Start Cal Pal: Elindít egy számológépet, amely megmondja, hogy milyen szintű testmozgásra van szükség egy adott kalóriamennyiség elégetéséhez.
  • Alexa, inspirálj: Inspiráló részleteket játszik az élet minden területéről érkező híres előadók egyikéből.
  • Alexa, Nyílt napi megerősítés: Bátorító és felemelő üzenetet kínál naponta egyszer.
  • Alexa, nyitott mély lélegzet: Végigvezeti a stresszt csökkentő mélylégző gyakorlatokon és mentális képeken.

Nyugodt környezeti zaj készségek

Az Alexa-kompatibilis készülék fehér zajú gépként is működik, és az alábbi környezeti hangokat játssza le a megfelelő hangulat beállításához a megfelelő időben.

  • Alexa, Nyílt zivatar hangok
  • Alexa, Nyílt esőhangok
  • Alexa, Nyílt óceán hangjai
  • Alexa, Start White Noise
  • Alexa, Nyílt madárhangok

Rendkívül hozzáértő pénzügyi készségek

Az alábbi Alexa készségek segíthetnek a részvényportfólió és a bankszámla növelésében.

  • Alexa, nyitott részvényindító: Ez a készség igény szerinti tőzsdei jegyzéseket biztosít, és SMS-értesítés beállításának lehetősége indít minden alkalommal, amikor egy adott részvény eléri a felhasználó által meghatározott küszöböt.
  • Alexa, Ask CryptoCoin: Megadja a Bitcoin aktuális értékét dollárban, az elmúlt 24 óra százalékos változásával együtt.
  • Alexa, Kérdezd meg a bolondot: Bemutatja a The Motley Fool részleteit az Ön által választott készleten, valamint a legfrissebb információkat a figyelőlistáról.

Több kell? Próbálja ki ezeket a különböző készségeket

Lehetséges, hogy ezek az Alexa készségek nem illenek a fenti kategóriák egyikébe, de mindegyik elég jó a lista elkészítéséhez.

  • Alexa, mi a gyors eligazításom?: A Flash Briefings rövid, gondozott, informatív hanganyag, amely időjárási, forgalmi és híradatokat közöl. Miközben azt mondta: "Alexa, milyen az időjárás?" visszaadja az aktuális körülményeket az Ön területén, és egy gyors eligazítást kér, amely több tucatnyi, több mint 2,000 forrásból álló tucatnyi téma legfrissebb címsorát adja.

A Flash Briefing készségek beállítása és kezelése az Alexa alkalmazáson keresztül.

  • Alexa, nyitott Johnnie Walker: Érdekes készség a whisky rajongóknak, vagy azoknak, akik többet szeretnének megtudni a desztillált italról.
  • Alexa, kérdezd meg a haveromat: Ha orvosi problémája vagy egyéb vészhelyzete van, és nem jut el a telefonjához, ez a készség figyelmeztet egy vagy több előre kijelölt névjegyet az Ön számára. Teljesen konfigurált és összekapcsolt Ask My Buddy fiókra van szükség.
  • Alexa, Ask Fortune Cookie: A repedések bármikor kinyithatnak egy vagyoni sütit, amely lehetővé teszi, hogy meghallja végtelen bölcsességét kínai étel rendelése nélkül.
  • Alexa, Kérdezze meg a Web Analytics szolgáltatást: Félelmetes eszköz mindenki számára, aki figyelemmel kíséri webes forgalmát a Google Analytics segítségével. Ez a készség utasítja az Alexát, hogy adja meg az összekapcsolt Google-fiók egyedi látogatóinak számát, oldalmegtekintéseket, munkameneteket és visszafordulási arányt.
  • Alexa, interjú velem: Más kérdést tesz fel, amelyet minden alkalommal meghallgathat egy állásinterjún, amikor hozzáfér ehhez a készséghez, hogy jobban felkészülhessen ezekre a fontos találkozókra.
  • Alexa, Ask Körzetszám: Bármely háromjegyű körzetszám helyadatait adja vissza.
  • Alexa, kérdezd meg Steve Jobs Quotes-t: Híres részleteket és kevésbé ismert idézeteket játszik az Apple néhai társalapítójától.
  • Alexa, Nyisd ki a Kereket: Unod már, hogy megfordítasz egy érmét, vagy meglátod, ki húzza a rövid szívószálat? Ez a képesség két és tíz név között kéri, majd véletlenszerűen választ egyet.
  • Alexa, Nyitott lefekvési történet: Ez egy ügyes készség a gyerekeid számára, mivel beépíti a nevüket a történetbe.
  • Alexa, Nyisd meg a Stoppert: Alapvető, mégis hasznos készség, amely az Alexát stopperórává változtatja, lehetővé téve az időtartam állapotának ellenőrzését és bármikor a leállást.
  • Alexa, Ask Tweet olvasó: Ez a képesség arra készteti Alexát, hogy olvassa el a tweeteket az idővonaladon, a legújabbtól a legrégebbiig.
  • Alexa, állítson be egy riasztást a [Time] -ra: Felszólítja Alexát, hogy riasztást adjon meg egy meghatározott időpontban. Konfigurálja ezt a riasztást úgy, hogy rendszeresen bekapcsoljon: "Alexa, állítson be ismétlődő riasztást [hétköznapok vagy hétvégék / idő] számára".

Alexa készségei túlmutatnak az Alexa-kompatibilis eszközökön. Alexa kölcsönhatásba léphet bizonyos intelligens otthoni hardverekkel is, beleértve a garázskapukat, a lámpákat és a tévéket. Minden platform másképp működik az Alexa-val, ezért olvassa el a gyártó dokumentációját.


További információ az Alexa készségekről

Több ezer további készség áll rendelkezésre az Alexa számára, amelyek az alkalmazásban vagy az Amazon.com Alexa Skills részében kereshetők. Keressen sporteseményeket, tekintse meg a közlekedési menetrendeket és vásároljon az Amazon.com-on az Alexával. Kérje Alexát, hogy kezelje a naptárát, vagy rendeljen pizzát és tejeskávét. Készítsen készségeket az Alexa Blueprints portál használatával.

Alexának mindig szabad formájú kérdést tehet fel. Ha nem tudja a választ, Alexa általában Bing-keresést hajt végre a megkeresése alapján.