Hogyan lehet importálni a letöltött zenét az iTunes alkalmazásba

Mivel a zene streaming és a digitális zeneboltok olyan népszerűek, előfordulhat, hogy nem nagyon töltenek le MP3 fájlokat az internetről. De most és akkor, különösen, ha élő koncertfelvételeket tölt le vagy előadásokat hallgat, meg kell ragadnia az egyes fájlokat.

Zene importálása az iTunes alkalmazásba, hogy szinkronizálhassa őket iOS-eszközével, vagy számítógépén hallgathassa a zenét, néhány kattintással megkeresheti és importálja a fájlokat.

Web / Tim Liedtke 


Hogyan lehet zenét hozzáadni az iTunes-hoz?

Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy ismeri a letöltött audio fájlok helyét. Lehet, hogy a Letöltések mappában vagy valahol az Asztalon találhatók.

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. Kattintson az filé menüre, majd kattintson a gombra Hozzáadás a könyvtárhoz.

  3. Megjelenik egy ablak, amely lehetővé teszi a számítógép merevlemezén történő navigációt. Keresse meg az importálni kívánt fájlok mappáját vagy helyét.

  4. Jelölje ki a hozzáadni kívánt fájlokat vagy mappákat, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

  5. A. Megnyitásával ellenőrizze, hogy az iTunes hozzáadta - e a fájlokat zene lehetőséget az iTunes bal felső sarkának közelében található legördülő menüből. Választ Songs, majd kattintson a dátum hozzáadva oszlopban megtekintheti a legutóbb hozzáadott dalokat.

Az MP3 fájlokat közvetlenül az iTunesba is áthúzhatja.

Zeneszámok hozzáadásakor az iTunes-nak automatikusan kategorizálnia kell őket név, előadó, album stb. Szerint. Ha az előadó és egyéb információk nélkül importált dalok saját kezűleg módosíthatják az ID3 címkéket.


Hogyan másolhat zenét importáláskor az iTunes-ba

Általában, amikor zenét ad hozzá az iTunes-hoz, a programban látottak csupán hivatkozások a fájlok tényleges helyére. Például, ha MP3 lemezt másol az asztaláról az iTunes alkalmazásba, akkor nem a fájlt helyezi át. Ehelyett parancsikont ad hozzá az asztalon található helyéhez.

Ha áthelyezi az eredeti fájlt, az iTunes nem találja meg, és nem tudja lejátszani, amíg manuálisan nem keresi meg újra. Ennek egyik módja az, ha az iTunes fájlokat másol egy dedikált mappába. Ezután, még akkor is, ha az eredetit áthelyezik vagy törlik, az iTunes továbbra is megőrzi annak másolatát.

Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Az iTunes alkalmazásban kattintson a gombra szerkesztése (PC-n) vagy iTunes (Mac gépen), majd kattintson a gombra preferenciák

  2. A Részletes lapon ellenőrizze Fájlok másolása az iTunes mappába, amikor hozzáadja a könyvtárhoz.

  3. Kattints OK hogy elmentse a változtatásokat.

Ha ez a lehetőség be van kapcsolva, az újonnan importált dalok hozzáadódnak a felhasználó fiókjában található iTunes Media mappához. A fájlok az előadó és az album neve alapján vannak rendezve.

Például, ha egy "kedvencek.mp3" nevű dalt húz az iTunes-ba, ha ez a beállítás be van kapcsolva, akkor az egy ilyen mappába kerül: C: Users [felhasználónév] Music iTunes iTunes Media [artist] [album] kedvencek.mp3.


Más formátumok konvertálása MP3-ba

Nem minden, az internetről letöltött dal lesz MP3 formátumban (valószínűleg manapság megtalálod az AAC vagy a FLAC fájlokat). Ha azt szeretné, hogy a fájlok más formátumban legyenek, akkor a konvertálás legegyszerűbb módja, ha az átalakítót magába az iTunes-ba építi be. A munka elvégzéséhez ingyenes audio-átalakító webhelyeket és alkalmazásokat is használhat.

A zene hozzáadásának egyéb módjai az iTunes-hoz

Az MP3-fájlok letöltése nem az egyetlen módja a zene hozzáadásának a könyvtárába. Egyéb lehetőségek:

  • CD-ről -A dalok másolásának elsajátításához olvassa el, hogyan használhatja az iTunes alkalmazást CD-k másolására iPhone vagy iPod készülékére.
  • Apple Music -Ha előfizet az Apple streaming zeneszolgáltatására, olvassa el, hogyan használhatja az Apple Music alkalmazást az iPhone készüléken.