Az Alexa használata ébresztőóraként

Az Alexa rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, de az egyik legjobb az, hogy miként válhat bármely Alexa-kompatibilis eszköz az ébresztőórájává. Így konfigurálhatja az Alexa reggeli ébresztőt, hogy a kívánt módon ébredhessen, az alapszinttől a komplexumig.

Az Alexa ébresztőóraként történő használatához megfelelően be kell állítania az Alexát. Az Alexa-kompatibilis készüléket is el kell helyeznie valahova, ahol hallja, és az is hallhat; mielőtt beállítaná, tesztelje a tartományt.


Alexa használata ébresztőóraként, hogy felébredjen a Napból 

Ha egyszeri riasztásra van szüksége a szundikáláshoz, akkor csak Alexát kérheti. Ha négy órán belül ébren kell lennie, mondja:Alexa, állítson be alvási időzítőt négy órára", És ez négy órával a kérésed időpontjától múlik el.

Napi riasztás beállítása Alexával

Ha minden nap ugyanabban az időben kel, akkor most beállíthatja az ébresztést. Egyszerűen azt mondja:Alexa, állítson be ismétlődő ébresztőt”A napra és az időre. Például, ha minden hétfőn reggel 6-kor kell lennie, azt mondja: "Alexa, állítson be ismétlődő ébresztőt hétfő reggel 6-kor."

Napi riasztás beállítása az Alexa alkalmazás segítségével

  1. Nyissa meg az Alexa alkalmazást, és koppintson a ikonra menü ikonra a bal felső sarokban.

  2. Érintse Emlékeztetők és riasztások.

  3. Válassza ki a készülékét felülről, ha több Alexa-kompatibilis eszköz van, érintse meg a ikont Tovább (+) a riasztás konfigurálásához.

    .


Használja az Alexát ébresztőóraként, amely zenét játszik

Ha előfizetéssel rendelkezik olyan zeneszolgáltatásra, mint a Spotify vagy a Deezer, könnyen felébredhet a zenére, de először össze kell kapcsolnia az Alexát egy zenei szolgáltatással.

Egyes szolgáltatások nem működnek együtt Alexával az ingyenes szintjükön. Ellenőrizze a kívánt zeneszolgáltatás GYIK-ét, hogy melyik fog működni.

  1. Érintse meg a három vízszintes vonal a bal felső sarokban.

  2. Érintse Kipróbálandó dolgok > Amazon Music, majd válassza ki a kívánt zeneszolgáltatásokat.

  3. Most van néhány választási lehetősége, például hogy milyen műfajra szeretné ébreszteni. Például, ha hétfő reggel 6-kor szeretne riasztást, mondja: „Alexa, ébresszen fel popzenére minden hétfőn reggel 6-kor.” Ha egy konkrét dalt szeretnél, mondd például: "Alexa, ébressz fel arra, hogy hétfőn reggel 6-kor soha ne add fel."

    Ezt az alkalmazásban is konfigurálhatja a fenti módszerrel.


Hogyan ébredjünk hírekkel Alexával

Beállíthatja azt is, hogy az Alexa felébressze az Amazon által „Flash Briefing” -nek nevezett eseményt, ami egy rövid audio hírkészlet. Ehhez be kell állítania egy rutint az alkalmazáson keresztül.

A forgalmat és az időjárást is hozzáadhatja ehhez a rutinhoz, hogy minden szükséges információt egy helyen szerezzen.

  1. Nyissa meg az Alexa alkalmazást, majd koppintson a ikonra három vízszintes vonal a főmenü megnyitásához.

  2. Érintse rutinok, majd érintse meg a gombot Tovább (+).

  3. Érintse Amikor ez történik > menetrend és állítsa be az időt és a napot.

  4. Érintse Művelet hozzáadása > Hírek > hozzáad.

    .

Riasztás törlése

Az ébresztés leállításához mondja ki a következőt:Alexa, hagyd abba a riadót"" A riasztást úgy is leállíthatja, hogy Alexa-t más feladat végrehajtásával, például zene lejátszásával kéri.