8 általános Alexa és Amazon Echo probléma megoldása

Az Alexa egy virtuális asszisztens, amely hangparancsokkal vezérli az Amazon Echo intelligens hangszórókat és más intelligens eszközöket. Alexa és Echo általában zökkenőmentesen működnek együtt, de néha problémák is felmerülhetnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet gyorsan elhárítani a nyolc leggyakoribb problémát, amelyek az Alexa és az Echo eszközeivel találkozhatnak.

Ezek a hibaelhárítási lépések az Alexa alkalmazásra és az Alexa-kompatibilis eszközökre vonatkoznak, beleértve az Echo Dot, Echo, Echo Plus, Echo Studio és Echo Show szolgáltatásokat.

Rick Turoczy / Flickr


A gyakori Alexa- és visszhangproblémák okai

Három oka van annak, hogy az Alexa és az Echo készüléke nem működik megfelelően. Lehet egyszerű tettes, például áramszünet vagy internetkiesés. Előfordulhat, hogy az echo eszközök helytelenül vannak csoportosítva, vagy lehetnek Wi-Fi problémák. Hangfelismerési hibák vagy problémák lehetnek az Amazon-fiók beállításával.

Bármi is legyen az Alexa és Echo félreértés oka, néhány egyszerű hibaelhárítási lépés pillanatok alatt visszaállítja őket.

Ezen hibaelhárítási lépések közül sok átfedésben van egyik problémáról a másikra. Ennek oka, hogy az Alexa és az Alexa-kompatibilis eszközökkel kapcsolatos mögöttes probléma számos problémát okozhat.

Íme egy áttekintés a 8 leggyakoribb Alexa és Echo problémáról, amelyekkel a felhasználók az Alexával és az Echo eszközükkel találkoznak, néhány egyszerű javítással együtt.


Hogyan javítható az Alexa, aki nem válaszol a hangparancsokra

Néha kiadsz egy hangparancsot, de Alexa és az Echo nem válaszol, vagy valami ilyesmivel válaszol: "Sajnálom, nem ismerem ezt" vagy "Sajnálom, most nehézségei vannak a megértéssel. Kérjük, próbálja meg egy kicsit később." Ha Alexa nem reagál megfelelően, néhány egyszerű javítást meg kell próbálni.

  1. Győződjön meg arról, hogy az Echo rendelkezik erővel és internet-hozzáféréssel. Ez egy egyszerű, alapvető hibaelhárítási lépés, de érdemes meggyőződni róla. Lehet, hogy Alexa kihúzza a hálózati csatlakozást vagy internetkiesést, és figyelmen kívül hagyja Önt.

  2. Ellenőrizze, hogy az Echo mikrofon be van-e kapcsolva. A mikrofon ki van kapcsolva, ha folytonos piros fényű gyűrű vagy sáv van, nem pedig kék. A készülék bekapcsolásához nyomja meg a mikrofon gombot. Nézze meg, hogy Alexa tud-e válaszolni a parancsokra.

    Egy másik csúcstechnológiás tipp az, hogy az Echo-t közelebb kell vinni a beszédéhez. Lehet, hogy Alexa egyszerűen nem hall téged.

  3. Győződjön meg arról, hogy az okostelefon és az Echo ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van-e. Ha az okostelefon és az Alexa alkalmazás más Wi-Fi hálózaton van, mint az Echo, akkor az Echo nem fog tudni válaszolni. Győződjön meg arról, hogy az alkalmazás és az eszköz is ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van, majd nézze meg, hogy Alexa hallja-e.

  4. Ellenőrizze, hogy az Alexa-kompatibilis eszköz Wi-Fi tartományban van-e. Úgy tűnik, hogy Alexa nem reagál, mert az Echo túl messze van az útválasztótól. Vigye közelebb az útválasztóhoz, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  5. Indítsa újra az Alexa-kompatibilis eszközt. Az egyszerű újraindítás gyakran megoldja a titokzatos technológiai problémákat. Nézze meg, hogy az Echo újraindítása megoldja-e azt a problémát, hogy Alexa nem válaszol.

  6. Ellenőrizze a Wi-Fi kapcsolatot. Ha a Wi-Fi nem működik, állítsa alaphelyzetbe, és nézze meg, hogy ez Alexa ismét reagál-e.

  7. Ellenőrizze, mit hallott Alexa. Ha nem beszél egyértelműen, Alexa értetlennek tűnhet a hangutasításoddal. Az Alexa-előzmények áttekintésekor azt tapasztalhatja, hogy azt hitte, hogy a "Zene lejátszása" helyett azt mondta: "Gomba lejátszása".

  8. Változtassa meg az ébresztő szót. Ha Alexa és az Echo nem válaszol, próbálja meg megváltoztatni az ébresztőszót, és ellenőrizze, hogy ezáltal az okos hangszóró és a digitális asszisztens újra működik-e.

  9. Állítsa vissza az Alexa-kompatibilis eszközt a gyári alapértékekre. Ha minden más nem sikerül, próbálja meg visszaállítani az Alexa-kompatibilis eszközt a gyári alapértékekre a probléma megoldása érdekében.

    Ha ezt a lehetőséget választja, regisztrálnia kell az eszközt az Amazon-fiókjára, és újra meg kell adnia az eszköz beállításait az Alexa alkalmazásban.


Hogyan javítható az Alexa zenelejátszása a rossz eszközön

A többszobás audio lehetővé teszi a zene lejátszásának vezérlését az Echo hangszórókon. Ha azt kéri Alexától, hogy zenéljen egy Echo eszközön egy szobában, de egy másik Alexa-kompatibilis eszköz valahol máshol kezd zenét lejátszani, akkor néhány megoldást meg kell próbálnia.

  1. Győződjön meg arról, hogy beállított egy intelligens otthoni eszközcsoportot. Ha az összes Alexa-kompatibilis intelligens otthoni eszközt hozzáadja egy csoporthoz, az Alexa intelligensebben válaszolhat a kéréseire. Például, ha éppen a konyhában van, és zenét kér, akkor a konyhai visszhang válaszol.

    Ha már létrejött egy csoport, próbálja meg törölni, és állítson be egy új csoportot.

  2. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő Echo van beállítva a kívánt hangszóróként. Ha az egyik Echo-ját alapértelmezett hangszóróként szeretné beállítani, jelölje ki ezt az Alexa beállításai között. Így, amikor zenét kér, csak a kijelölt Echo válaszol.

  3. Nevezze meg pontosan az Echo eszközeit. Könnyebb nyomon követni az Echo hangszórókat, ha logikusan nevezik őket. Például, ha a konyhában lévő Echo a helyéről kapta a nevét, akkor azt mondhatja: "Alexa, játszd a Coldplay-t a konyhában".


Hogyan lehet kijavítani az Alexa streaming zenét

Ha úgy tűnik, hogy Alexa nem tud zenét közvetíteni a Spotify-ból vagy egy másik streaming szolgáltatásból, gyakran sávszélességű vagy Wi-Fi-kapcsolati probléma. A következőket kell tennie:

  1. Ellenőrizze a Wi-Fi kapcsolatot. Ha a Wi-Fi nem működik, állítsa alaphelyzetbe, és nézze meg, hogy ezzel lejátszódik-e a zene.

  2. Csökkentse a Wi-Fi torlódásait. Kapcsolja ki az összes nem használt Wi-Fi-kapcsolattal rendelkező eszközt, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a streaming problémákat.

  3. Ellenőrizze, hogy az Echo Wi-Fi tartományban van-e. Előfordulhat, hogy az Alexa-kompatibilis eszköz helye miatt nem képes megfelelően továbbítani. Vigye közelebb az útválasztóhoz, és távol a falaktól, fémtárgyaktól vagy más lehetséges interferenciaforrástól.

  4. Indítsa újra az Echo-t. Az Alexa-kompatibilis eszköz újraindítását mindig érdemes kipróbálni. Nézze meg, hogy ez megoldja-e a streaming problémákat.

  5. Indítsa újra a modemet és az útválasztót. Egy egyszerű újraindítás kijavíthatja a modem és az útválasztó által tapasztalt hibákat. Indítsa újra a modemet és az útválasztót, és nézze meg, hogy a zene tovább folytatódik-e.

  6. Csatlakozzon az útválasztó 5 GHz-es csatornájához. Ez segíthet a 2.4 GHz-es sáv Wi-Fi-zavarainak minimalizálásában. Csatorna váltás után próbálkozzon újra a zene streamelésével.


Hogyan javítható az Alexa, amely nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

Ha készülékének van képernyője, ellenőrizze az eszköz fényét. Ha narancssárga, a Wi-Fi kapcsolat nem működik megfelelően. Íme néhány módszer az Alexa Wi-Fi kapcsolat hibaelhárításához:

  1. Ellenőrizze az internet-kapcsolatot. Ha Alexa nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hez, az oka lehet, hogy az internet nem működik. Nézze meg, működik-e az internet. Ha nem, akkor tegyen lépéseket az internetkapcsolat helyreállításához.

  2. Indítsa újra a modemet és az útválasztót. Nézze meg, hogy a modem és az útválasztó újraindítása megoldja-e az Alexa Wi-Fi-kapcsolati problémáit.

  3. Indítsa újra az Echo eszközt. Egy egyszerű újraindítás megoldhatja az Alexa és az Echo Wi-Fi csatlakozási problémáit.

  4. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi jelszava helyes. Ha helytelen Wi-Fi jelszóval csatlakozik az Alexához, ez okozhatja a problémát. Tesztelje a Wi-Fi jelszót egy másik eszközön, és ha szükséges, változtassa meg, majd próbálkozzon újra az Alexa csatlakoztatásával.

  5. Győződjön meg arról, hogy az Alexa-kompatibilis eszköz Wi-Fi tartományban van. Előfordulhat, hogy az Alexa-kompatibilis eszköz nem tartozik a Wi-Fi tartományba. Vigye közelebb az útválasztóhoz, és távol a falaktól, fémtárgyaktól vagy más lehetséges interferenciaforrástól.

  6. Csökkentse a Wi-Fi torlódásait. Kapcsolja ki az összes nem használt Wi-Fi-vel rendelkező eszközt, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a Wi-Fi-kapcsolattal kapcsolatos problémákat.

  7. Állítsa vissza az Echo gyári beállításait. Ha minden más nem sikerül, és az Alexa alkalmazás még mindig nem csatlakozik a Wi-Fi-hez, állítsa vissza az Echo eredeti beállításait, és nézze meg, hogy ez újra összekapcsolja-e a dolgokat.

    Ha ezt a lehetőséget választja, regisztrálnia kell az eszközt az Amazon-fiókjára, és újra meg kell adnia az eszköz beállításait az Alexa alkalmazásban.

Hogyan lehet kijavítani az Alexa hívás működését

Az Amazon Echo eszközök átvehetik az otthoni telefon helyét. Ha az Alexa hívása nem működik, próbálkozzon néhány hibaelhárítási lépéssel.

  1. Győződjön meg róla, hogy elérhetőségei helyesek. Alexa csak akkor kezdeményezhet hívásokat, ha megfelelően beállította a kapcsolatait. Győződjön meg arról, hogy egy előre beállított kapcsolattartót hív, aki az Alexa eszközén keresztül fogadhat hívásokat.

  2. Ellenőrizze az Echo internetkapcsolatát. Alexa nem tud hívásokat kezdeményezni, ha az Echo nincs megfelelően csatlakoztatva az internethez. Ha szükséges, állítsa helyre az internetkapcsolatot, majd próbálkozzon újra.

  3. Indítsa újra az Alexa alkalmazást a telefonján. Egy egyszerű szoftverhiba jelentheti a problémát. Indítsa újra az Alexa alkalmazást a Beállítások menüben, majd indítsa újra az alkalmazást. Nézze meg, hogy ez megoldja-e a hívási problémákat.

  4. Frissítse az Alexa alkalmazást iPhone vagy Android készülékén. Ha az alkalmazás újraindítása és újraindítása nem működött, akkor lehet, hogy frissítenie kell az alkalmazást. Látogasson el az iTunes App Store-ba vagy a Google Play-be, és nézze meg, van-e elérhető frissített verzió. Az alkalmazás frissítése után ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a hívási problémákat.

  5. Ellenőrizze, mit hallott Alexa. Ha nem beszél egyértelműen, akkor Alexa nem biztos, hogy megérti a hívni kívánt névjegy nevét. Ellenőrizze Alexa hangtörténetét. Lehet, hogy hallotta: "Call the chin" a "Call Gretchen" helyett.

Hogyan lehet kijavítani, hogy az Alexa nem talál eszközt

Lehet, hogy megpróbál új intelligens otthoni eszközt hozzáadni, de Alexa nem tudja észlelni. A következőket kell tennie:

  1. Győződjön meg arról, hogy intelligens otthoni eszköze kompatibilis az Alexa-val. Az Alexa csak az Alexa-kompatibilis intelligens eszközöket képes felismerni.

  2. Teljes eszközbeállítás online. Menjen az Amazon Alexa oldalára, és próbálja meg befejezni a telepítést ott. Nézze meg, hogy Alexa képes-e felismerni az intelligens otthoni eszközét.

  3. Indítsa újra az Alexa alkalmazást a telefonján. Indítsa újra az Alexa alkalmazást a Beállítások menüben, majd indítsa újra az alkalmazást. Nézze meg, hogy Alexa képes-e most felismerni az intelligens otthoni eszközt.

  4. Indítsa újra az Echo eszközt. Az Alexa alkalmazás újraindítása után indítsa újra az Echo-t, majd nézze meg, hogy Alexa képes-e felismerni.

  5. Győződjön meg arról, hogy az okostelefon és az Echo ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van-e. Ha az okostelefon és az Alexa alkalmazás különböző Wi-Fi hálózatokon van, akkor az Alexa nem fogja tudni észlelni az Echot vagy más Alexa-kompatibilis eszközt.

  6. Frissítse az útválasztó beállításait. Miután frissítette az útválasztó beállításait, próbálja meg megkérni Alexát, hogy fedezze fel újra az intelligens otthoni eszközét, mondván: "Fedezze fel eszközeimet".

Az Alexa Bluetooth problémák megoldása

Ha Alexnek problémái vannak a Bluetooth-csatlakozással, a következőket kell tennie:

  1. Ellenőrizze, hogy az Alexa és a Bluetooth-eszköz megfelelően vannak-e csatlakoztatva. Ha az Echo-eszköz nem tud párosulni a Bluetooth-szal, vagy a Bluetooth-kapcsolat megszakad, ellenőrizze még egyszer, hogy helyesen állította-e be a kapcsolatot.

  2. Frissítse az Echo szoftver verzióját. Míg az Echo-nak automatikusan frissítéseket kell kapnia, az elavult szoftververzió problémákat okozhat a Bluetooth-kapcsolaton. Ellenőrizze az Echo eszköz szoftver verzióját, és szükség esetén frissítse.

  3. Győződjön meg arról, hogy a Bluetooth-eszköz támogatott Bluetooth-profilt használ. Az Alexa jelenleg támogatja az Advanced Audio Distribution Profile (A2DP SNK) és az Audio / Video távirányító profilt.

  4. Válassza le és párosítsa újra az Alexa-eszközt és a Bluetooth-eszközt. Előfordul, hogy a párosított Bluetooth-eszköz eltávolítása az Alexa-ból, majd az újbóli párosítás megoldja a problémát.

    Győződjön meg arról, hogy Bluetooth-eszköze teljesen fel van töltve és közel van az Echo-eszközhöz, amikor párosítja őket.

Hogyan javítsuk ki az Alexát, amely nem rendelkezik egy adott készséggel

Az Alexa készségek olyanok, mint a hangvezérelt alkalmazások a digitális asszisztensen belül. Ha úgy találja, hogy egy készség, például a Spotify vagy a Pandora, nem működik, a következőket kell tennie:

  1. Ellenőrizze az eszköz Wi-Fi-kapcsolatát. Alexa nem tudja végrehajtani a készségeket, ha a Wi-Fi nem működik, vagy ha nincs megfelelően csatlakoztatva.

  2. Győződjön meg arról, hogy a készség engedélyezve van-e. Ha Ön vagy egy másik felhasználó véletlenül letiltotta a készséget, az nem fog működni. Ha szükséges, engedélyezze újra a készséget, és nézze meg, hogy ez megoldja-e a problémát.

  3. Tiltsa le és engedélyezze újra a készséget. Ez az egyszerű hibaelhárítási lépés néha visszaveti a készséget a cselekvésbe.

  4. Győződjön meg róla, hogy a készséget megfelelő néven hívja. A készség indításakor meg kell adnia a megfelelő nevet. Például nem lehet elindítani a Jeopardy készséget úgy, hogy "ennek a szójátéknak" nevezzük. Keresse meg a készség pontos nevét, majd próbálja újra.

Nem számít, mi a probléma, ha minden egyéb kudarcot vall, próbálkozzon az Amazon Echo eszköz eredeti beállításainak visszaállításával végső megoldásként. Ha alaphelyzetbe állítja az eszközt, akkor regisztrálnia kell az Amazon-fiókjára, és újra meg kell adnia az eszköz beállításait a használatához.