A Kodi pufferelési problémák megoldása

Pár tipikus oka van annak, hogy a Kodi továbbra is pufferel: az internetkapcsolat vagy a Kodi videó gyorsítótárának helytelen beállítása. Vessünk egy pillantást arra, hogy mely beállításokat hajthatja végre, hogy újra figyelhessen.


Internetes sebesség szükséges a videó streamingjéhez

Ha problémái adódtak a videó teljesítményével, különösen akkor, ha új a Kodi számára, előfordulhat, hogy nincs elég gyors internetkapcsolata a videók megtekintéséhez.

A Netflix egy praktikus útmutatót nyújt, amelyet felhasználva kiderítjük, hogy el is kezdheti-e megbízhatóan nézni. Az alábbiakban bemutatjuk a Netflix ajánlott letöltési sebességét (megabit / másodpercben) minden videóminőséghez.

  • Szükséges minimális kapcsolat: 0.5 Mbps
  • Minimális ajánlott kapcsolat: 1.5 Mbps
  • SD minőség: 3.0 Mbps
  • HD minőség: 5.0 Mbps
  • Ultra HD minőség: 25 Mbps

Ellenőrizze a kapcsolat sebességét

Ha úgy találja, hogy hiányzik a hálózati kapcsolat, az internetszolgáltatás frissítése mellett érdemes megfontolnia az Ethernet (vezetékes) hálózati kapcsolat használatát a vezeték nélküli kapcsolattal szemben. A vezetékes kapcsolat nem teszi gyorsabbá az internetet; ez azonban következetesebb kapcsolatot biztosít és segít kiküszöbölni a Wi-Fi-vel kapcsolatos problémákat. Legalább végezzen néhány tesztelést és hibaelhárítást a vezeték nélküli hálózatról, hogy lássa, megfelel-e a korábban említett sebességeknek.

Az internet-kapcsolat tesztelésének legegyszerűbb és leggyorsabb módja a praktikus Speedtest weboldal. Csak annyit kell tennie, hogy megnyitja kedvenc böngészőjét ezen a webhelyen, és rákattint Go.

A helyszín mindkettőt teszteli Letöltések
és Feltöltés sebességek. Miután elkészült, olyan eredményeket kap, amelyek tartalmazzák az Ön adatait is Ping.


Internet tesztelése az Ares varázslón keresztül

  1. Használhatja a harmadik fél Ares Wizard kiegészítőjét is az internet sebességének teszteléséhez. Ehhez kattintson a főképernyőn a gombra Több > Internetsebesség-teszt > Indítsa el a tesztet.

  2. Az előugró párbeszédpanel megmutatja a sebesség teszt előrehaladását, a végeredmény pedig az előző képernyőn jelenik meg. Hasonlítsa össze ezt a tesztet a fenti ajánlott sebességekkel.

Ellenőrizze az ISP fojtását

Kevésbé ismert probléma, amely pufferelési problémákat okozhat, az internetszolgáltatótól származik. Ha az internetszolgáltatója azt észleli, hogy túl sok adatot továbbít, lassíthatja a hálózati sávszélességet. A VPN-szolgáltató használata megkönnyítheti ezt, ha biztonságosan elfedi a tevékenységét a hálózaton. Függetlenül attól, hogy a videózás legális-e, erősen ajánlott VPN-szolgáltatást használni. Remek biztonsági intézkedés az Ön magánéletének biztosítására.


A videó forrás sávszélességi korlátokkal rendelkezik

A saját hálózatának lassúsága mentén a legtöbb video streaming szolgáltatásnak megvan a maga korlátja a sávszélesség használatára. Ha úgy találja, hogy egy adott forrás folyamatosan pufferol, próbáljon meg másik forrást. Érdemes azt is megnézni, hogy vannak-e olyan beállítások a videoforrásban, amelyek javíthatják a video streaminget.

Maguk a kiegészítők is kiválthatják a pufferelést. Ha az Exodust használja, próbáljon meg Yoda-ra váltani. Szó szerint több száz különféle kiegészítő van. A legjobb teljesítmény elérése érdekében csak néhány kutatást és tesztet kell elvégezni.

Állítsa be a Video Cache beállításokat

Míg a Kodi önmagában nem rendelkezik manuálisan módosítható beállításokkal, vannak olyan harmadik féltől származó kiegészítők, amelyeket telepíthet a teljesítmény beállításához. Az egyik legnépszerűbb az Ares Wizard. Az Ares varázsló használatával megmutatjuk, hogyan lehet néhány teljesítményt módosítani a pufferelési problémák megszabadulása vagy javítása érdekében.

  1. Először házimunkát fogunk végezni a bélyegképek, a csomagok és a gyorsítótár megtisztításával. Ehhez menjen a Bővítmények > Program-kiegészítők, és kattintson rá Ares varázsló.

  2. Kattints csíp > Speciális beállítások varázsló > Következő.

  3. Kapni fog egy jelentést a Kodi arról, hogy mennyi RAM van egy video gyorsítótárhoz. Javaslataik általában elég jól működnek. Bár lehet, hogy ezt meg kell ismételnie, amíg a videó teljesítménye nem javul. 

  4. Kattints Beállítások létrehozása.

  5. Ezen a képernyőn állíthatja be Videó gyorsítótár mérete. Általában a ajánlott mennyiség elegendő lesz, de kísérletezhet más méretekkel is, hátha megáll a dadogó videó. Miután kiválasztotta a Puffer módkettyenés Alkalmazza ezeket a beállításokat.

  6. Kapnia kell egy befejezésről szóló értesítést, amely a Kodi újraindítását kéri.

Dadogó videó vagy elveszett keretek - csak alacsonyabb energiaellátású rendszerek

Noha nem teljesen ugyanaz, mint a videó pufferelése, a dadogás a teljesítményproblémák terméke is lehet. A Kodi rendelkezik néhány Expert beállítással, amelyek lehetővé teszik a HQ méretezésének beállítását. A HQ skálázás révén a Kodi javítja az alacsonyabb felbontású videofolyamok minőségét. Az alapértelmezett érték általában 20%, de csökkenthető a nagyítás csökkentése érdekében, ezzel csökkentve a dadogó vagy elveszett képkockákat.

  1. A beállítás módosításához kattintson a gombra beállítások > Lejátszó beállításai. A képernyő alján erősítse meg, hogy tartózkodik Szakértő mód. 

  2. Alatt Feldolgozás, kattintson Engedélyezze a HQ méretezőit a fenti méretezéshez, majd a lefelé mutató nyílra kattintva elérheti a 10% -ot. Lehet, hogy 0% -nál kell kipróbálnia, ha továbbra is akadozik a videó. Csak vegye figyelembe, hogy a Kodi így javítja a videó minőségét, így bár a dadogás megszűnhet, a videó minősége kevésbé lehet kívánatos.

  3. Az utolsó beállítás a hardveres gyorsítás. Lassabb rendszereken javíthat a beállítás bekapcsolásával és kikapcsolásával. A CPU vagy a GPU használata video feldolgozáshoz. Ha lassabb rendszere nem képes lépést tartani, próbálja meg bekapcsolni. Ez a beállítás ugyanazon a területen található, mint a HQ méretezői.

    Kattints beállítások > Lejátszó beállításai > Videók

  4. Kattints Hardveres gyorsítás engedélyezése - DXVA2 ki- vagy bekapcsoláshoz.

A VPN lelassíthatja a dolgokat

Mint korábban említettük, a VPN (virtuális magánhálózat) nagyszerű módja az internetes tevékenységek leplezésének. Kiváló biztonsági eszköz otthoni számítógépéhez és hálózatához is. Azáltal, hogy elrejti az IP-címét a külvilág felé, kevésbé sebezhetővé teszi a támadókat. Ez a nagyszerű eszköz azonban bizonyos teljesítményproblémákat okozhat.

Mivel a VPN elrejti a hálózati tevékenységét, maga a névtelenséget lehetővé tevő szolgáltatás lelassíthatja azt. A VPN titkosítja a hálózati forgalmat, ami lelassíthatja a dolgokat, attól függően, hogy melyik VPN szoftvert és szolgáltatót használja. A legjobb, ha különböző VPN-szolgáltatókat kutat, hogy megtudja, mit gondolnak a felhasználók a szolgáltatásaikról.

A legegyszerűbb módja annak tesztelésének, hogy a VPN lelassítja-e a dolgokat, ha kikapcsolja, és megpróbálja újra ezt a folyamot. A videó pufferelés csak eltűnhet.

Ha kikapcsolja a VPN-jét, akkor az internetszolgáltatója kiszolgáltatja tevékenységét.