A program kényszerített bezárása (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Megpróbálta már bezárni a programot a Windows rendszerben, de koppintani vagy rákattintani ekkorára X nem csinálja a trükköt?

Néha szerencsés lesz, és a Windows megmondja, hogy egy program nem válaszol, és ad néhány lehetőséget a program bezárására vagy a Most befejezésére, vagy akár arra is, hogy megvárja a program válaszát.

Máskor csak egy nem válaszoló üzenet jelenik meg a program címsorában és egy teljes képernyős szürkeség, ami egyértelművé teszi, hogy a program sehova sem megy gyorsan.

Ami a legrosszabb, hogy egyes programok, amelyek lefagynak vagy zárolódnak, úgy tesznek, hogy még az operációs rendszer sem képes észlelni és tájékoztatni Önt, elgondolkodtatva, hogy problémája van-e az egérgombokkal vagy az érintőképernyővel.

A cikk utasításai a Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszerekre vonatkoznak.

Derek Abella / Web

Függetlenül attól, hogy melyik program nem zárul le, vagy hogy mi a konkrét helyzet, többféle módon lehet „kényszeríteni a program kilépését” a Windows rendszerben:

Bár összefüggésnek tűnhetnek, a szoftverprogram bezárására kényszerítésének számos módja nem azonos a lezárt fájl feloldásával. Tekintse meg a Mi a zárolt fájl című cikkünket ezzel kapcsolatos további információkért.

Kényszerítve kell eltávolítania egy programot, ahelyett, hogy le kellene állítania? Az IObit Uninstaller a legjobb szoftver-eltávolító a munkához.


Próbálja meg bezárni a programot az ALT + F4 használatával

A keveset ismert, de nagyon praktikus ALT + F4 a billentyűparancs ugyanúgy, a kulisszák mögött, programzáró varázslatot hajt végre, mint az erre kattintás vagy koppintás X a programablak jobb felső sarkában.

Íme, hogyan kell csinálni:

  1. Érintéssel vagy rákattintással vigye az előtérbe a kilépni kívánt programot.

    Ha problémája van ezzel, próbálja meg ALT + TAB és haladjon a nyitott programokon keresztül a TAB kulcs (megtartani ALT le), amíg el nem éri a kívánt programot (akkor engedje el mindkettőt).

  2. Tartsa nyomva az egyik gombot ALT kulcsok.

  3. Miközben még mindig a ALT gombot, nyomja meg a gombot F4 egyszer.

  4. Engedje el mindkét billentyűt.

Nagyon fontos, hogy elvégezze az 1. lépést. Ha másik programot vagy alkalmazást választott, akkor ez az a program vagy alkalmazás, amely a fókuszban van, és bezár. Ha nincs kiválasztva program, akkor a Windows maga is leáll, bár lehetősége van törölni, mielőtt megtörténne (ezért ne hagyja ki a ALT + F4 trükk a számítógép leállításától való félelem miatt).

Ugyanilyen fontos megérinteni a ALT kulcsot csak egyszer. Ha lenyomva tartja, akkor az egyes programok zárásakor a következő, amelyre összpontosít, szintén bezáródik. Ez mindaddig folytatódik, amíg az összes programot le nem állítják, és végül a rendszer kéri a Windows leállítását. Tehát csak egyszer érintse meg az ALT gombot, ha kilép az egyik alkalmazásból vagy programból, amely nem záródik be.

Mivel ALT + F4 azonos a X egy nyitott program bezárásához ez a módszer a program kényszerített bezárására csak akkor hasznos, ha a kérdéses program bizonyos mértékben működik, és nem fog lezárni semmilyen más folyamatot, amelyet ez a program bármikor "előidézett", mivel megkezdődött.

Ennek ellenére ennek a kényszer-kilépési módszernek az ismerete különösen hasznos lehet, ha a vezeték nélküli egér akkumulátorai lemerültek, az érintőképernyő vagy az érintőpad-illesztőprogramok most nagyon megnehezítik az életét, vagy más egérszerű navigáció nem működik, mivel kellene.

Még mindig, ALT + F4 Csak egy másodpercet vesz igénybe, és sokkal könnyebb kihúzni, mint az alábbi bonyolultabb ötletek, ezért nagyon javasoljuk, hogy először próbálja ki, függetlenül attól, hogy mit gondol a probléma forrása.


A Feladatkezelő segítségével kényszerítse a programot a kilépésre

Feltételezve, hogy ALT + F4 nem követte el a trükköt, a reagálás nélküli program kilépésre kényszerítése - függetlenül attól, hogy a program milyen állapotban van - a legjobban a Feladatkezelőn keresztül érhető el.

Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg a Feladatkezelőt a CTRL + SHIFT + ESC billentyűparancs.

    Ha ez nem működik, vagy nincs hozzáférése a billentyűzethez, kattintson a jobb gombbal vagy érintse meg és tartsa lenyomva az Asztal tálcán, majd válassza a Task Manager or Feladatkezelő indítása (a Windows verziójától függően) a megjelenő előugró menüből.

  2. Ezután meg akarja találni a bezárni kívánt programot vagy alkalmazást, és a Feladatkezelőt arra kell irányítania, hogy a tényleges folyamathoz támogassa.

    Ez kissé nehezen hangzik, de nem az. A pontos részletek azonban eltérnek a Windows verziójától.

    Windows 10 és 8: Keresse meg a kényszeríteni kívánt programot a folyamatok fül, amely a név oszlop és valószínűleg a Apps cím. Ha megtalálta, kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva, majd válassza a lehetőséget Lépjen a részletekre.

    Ha nem látja a Folyamatok lapot, előfordulhat, hogy a Feladatkezelő nem nyílik meg teljes nézetben. Választ További részletek a Feladatkezelő ablak alján.

    Windows 7, Vista és XP: Keresse meg a programot, amelyet követ alkalmazások fülre. Kattintson a jobb gombbal, majd kattintson a gombra Ugrás feldolgozása.

    Kísértésbe eshet, hogy egyszerűen Utolsó feladat közvetlenül abból a felugró menüből, de ne tegye. Bár ez néhány program esetében tökéletes lehet, az itt leírt "hosszú út" végrehajtása sokkal hatékonyabb módja a program kilépésének kényszerítéséről (erről bővebben alább).

  3. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva a kijelölt elemet, amelyet kiválasztott A folyamatfa befejezése.

    Önnek kellene lennie a Részletek lapot, ha Windows 10 vagy Windows 8 rendszert használ, vagy a folyamatok lapra, ha Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszert használ.

  4. Kattintson vagy érintse meg a gombot A folyamatfa befejezése megjelenő figyelmeztetésben. A Windows 10-ben például ez a figyelmeztetés így néz ki:

    Befejezi a [program fájl neve] folyamatfáját? Ha nyitott programok vagy folyamatok vannak társítva ehhez a folyamatfához, akkor bezáródnak, és elveszítenek minden el nem mentett adatot. Ha befejez egy rendszerfolyamatot, az instabilitást okozhat. Biztos, hogy akarod folytatni?

    Ez jó dolog - ez azt jelenti, hogy ez a bezárni kívánt egyedi program nem csak ténylegesen bezárul, hanem azt is, hogy a Windows befejezi az adott program által elindított folyamatokat is, amelyek valószínűleg szintén fel vannak függesztve, de sokkal nehezebb felkutatni magukat.

  5. Zárja be a Feladatkezelőt.

Ez az! A programnak azonnal le kellett volna záródnia, de akár néhány másodpercbe is beletelhet, ha a fagyasztott programhoz sok gyermekfolyamat kapcsolódik, vagy ha a program sok rendszermemóriát használ.

Lát? Könnyű, mint a pite ... hacsak nem működött, vagy nem tudja elérni, hogy a Feladatkezelő megnyíljon. Íme még néhány ötlet, ha a Feladatkezelő nem csinálta meg a trükköt:


Zavarja össze a programot! (A Windows felszólítása a lépésre és a súgóra)

Ez valószínűleg nem máshol látott tanács, ezért magyarázzuk el.

Bizonyos esetekben egy problémás programnak tulajdonképpen egy kis mozdulatot adhatunk a szikláról, hogy úgy mondjam, teljesen fagyott állapotba taszítva azt üzenjük a Windows-nak, hogy valószínűleg le kell állítani.

Ehhez hajtson végre annyi "dolgot", amennyit csak gondolni tud a programban, még akkor is, ha nem tesznek semmit, mert a program összeomlik. Például kattintson a menüelemekre újra és újra, húzza az elemeket körbe, nyissa meg és zárja be a mezőket, próbáljon fél tucatszor kilépni - bármit is szeretne, mindaddig, amíg azokat a programban végzi, amelyet a kilépés reményében remél.

Feltételezve, hogy ez működik, kap egy ablakot, ahol a [program neve] nem válaszol fejléc, általában olyan opciókkal, mint a Megoldás keresése és újraindítása, Program bezárása, Várjon, amíg a program reagál, vagy Vége most ( a Windows régebbi verziói).

Érintse meg vagy klikkeljen Program bezárása or Fejezd be csak ezt csinálni.


Végezze el a TASKKILL parancsot, hogy ... Öld meg a feladatot!

Még egy utolsó trükkünk van arra, hogy kényszerítsük a program kilépését, de ez egy haladó. A Windows egy adott parancsja, a taskkill néven éppen ezt teszi - teljesen megöli az Ön által megadott feladatot a parancssorból.

Ez a trükk nagyszerű abban a remélhetőleg ritka helyzetben, amikor valamilyen rosszindulatú program megakadályozta a számítógép normális működését, még mindig hozzáfér a Parancssorhoz, és ismeri a "megölni" kívánt program fájlnevét.

Íme, hogyan kell csinálni:

  1. Nyissa meg a Parancssor parancsot. Általában nincs szükség emelésre, és bármilyen módszer, amelyet a nyitáshoz használ, rendben van.

    A Command Prompt megnyitása a Windows összes verziójában, még csökkentett módban is, a Futtatás útján történik: nyissa meg a WIN + R billentyűparancs, majd futtassa cmd.

  2. Hajtsa végre a taskkill parancsot így:

    taskkill / im fájlnév.exe / t / f

    ... lecseréljük a filename.exe fájlt bármilyen fájlnévre, amelyet a bezárni kívánt program használ. Az /t opció biztosítja, hogy minden gyermekfolyamat is lezáruljon, és a /f opció erőteljesen leállítja a folyamatot.

    Ha nagyon ritka helyzetben nem ismeri a fájlnevet, de ismeri a PID-t (folyamatazonosítót), akkor a taskkillet így hajthatja végre:

    taskkill / pid processid / t / f

    ... természetesen a processid helyébe a kilépés kényszeríteni kívánt program tényleges PID-jét cseréljük ki. Egy futó program PID-je a legkönnyebben a Feladatkezelőben található.

  3. Az a program vagy alkalmazás, amelyet a taskkill útján kényszerítetten abbahagyott, azonnal lejár, és a Parancssorban meg kell látnia az alábbi válaszok egyikét:

    SIKER: Elküldött befejező jelet a PID [pid szám], a PID [pid szám] utód feldolgozásához. SIKER: A PID [pid szám] gyermekkel végzett folyamat [PID [pid szám] leállt.

    Ha ERROR választ kap, amely azt mondja, hogy egy folyamat nem található, ellenőrizze, hogy a taskkill paranccsal használt fájlnevet vagy PID-t helyesen adta-e meg.

    A válaszban felsorolt ​​első PID a bezárt program PID-je, a második pedig általában az explorer.exe fájl, amely az Asztalot, a Start menüt és más fontosabb felhasználói felület-elemeket futtatja a Windows rendszerben.

  4. Ha még a taskkill sem működik, akkor újra kell indítania a számítógépet, lényegében kényszer-kilépés minden futó programhoz ... sajnos magát a Windows-ot is.


Hogyan kényszerítheti a futást a futó programokból nem Windows gépeken

A szoftveres programok és alkalmazások néha nem reagálnak, és nem záródnak be az Apple, a Linux, valamint más operációs rendszerek és eszközök esetében sem. Ez természetesen nem jelent problémát kizárólag a Windows gépeken.

Mac gépen az erőszakos kilépés a Dockon vagy a Kényszer kilépni opciót az Apple menüből. Megtalálhatja a parancs + opció + menekülés billentyűkombináció az Alkalmazások kényszerített bezárása ablak megjelenítéséhez. A részletekért lásd: A kényszerített kilépés használata egy Wayward Mac alkalmazás megszüntetéséhez.

Linux alatt az xkill parancs nagyon egyszerű módja a program kilépésének kényszerítésére. Nyissa meg a terminálablakot, írja be, majd kattintson a megnyitott programra a megöléséhez. A világot ringató Linux terminálparancsok listáján erről még többet talál.

A ChromeOS-ban nyissa meg a Feladatkezelőt a SHIFT + ESC majd válassza ki a befejezni kívánt programot, majd a Folyamat befejezése gombot.

Ha kényszeríteni szeretné az alkalmazás kilépését iPad vagy iPhone készülékeken, nyomja meg kétszer a Kezdőlap gombot, keresse meg a bezárni kívánt alkalmazást, majd csúsztassa felfelé, mintha egyenesen ledobná az eszközről.

Az Android-eszközök hasonló folyamatot folytatnak: csúsztasson felfelé a képernyő aljáról, majd csúsztassa felfelé még a nem megfelelő alkalmazást a képernyőről. Vagy egyes Android-eszközök esetében érintse meg a négyzet alakú többfeladatos gombot, keresse meg az alkalmazást, amely nem reagál, majd dobja le a képernyőről ... balra vagy jobbra.