Szüksége van egy második véleményre, rosszindulatú program-ellenőrzőre?

Megvan a legújabb, legfrissebb víruskereső szoftver. Teljes rendszerellenőrzést hajtott végre, és minden zöld színnel jelenik meg, probléma nélkül. Úgy tűnik, hogy az összes zökkenőmentesen működik, kivéve, hogy a webböngésző folyamatosan átirányít a kaszinó webhelyeire, függetlenül attól, hogy mit ír be a Google-ba. Mi a fene folyik itt?

Úgy hangzik, hogy szüksége lehet egy második véleményre, egy rosszindulatú program-ellenőrzőre, hogy megnézze a rendszerét, hogy az elsődleges víruskereső vagy rosszindulatú program-leolvasó esetleg észrevétlenül hagyott-e valamit a rendszeren.

A második vélemény-szkenner pontosan az, aminek hangzik, egy másodlagos rosszindulatú program-felderítő és -eltávolító program, amely a számítógép második védelmi vonalaként működik, ha az elsődleges szkenner nem észleli az aktív malware-fertőzést

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy egyetlen szkenner, amely a legfrissebb vírus / rosszindulatú programok definícióival rendelkezik, megvédi rendszerét a károsodásoktól, sajnos ez nem mindig így van. A vírusok és a rosszindulatú programok fejlesztői szándékosan kódolják rosszindulatú programjaikat, hogy elkerüljék a piacon lévő legfontosabb vírus / rosszindulatú programok keresőinek felismerését. A rosszfiúk titkosítást, lopakodási technikákat és a fekete művészet kódolásának minden módját használják a hasznos terhek elrejtésére, amelyek általában rosszindulatú szoftvercsomagok, amelyek célja a számítógép rabszolgasága, miközben a fejlesztők és rosszindulatú programokkal foglalkozó leányvállalataik pénzt keresnek.


Hogyan talál egy rejtett problémákat egy második vélemény-leolvasó

Számos tényező befolyásolja a rosszindulatú programok észlelését. A különböző rosszindulatú program-szkennerek különböző módszereket használhatnak. Lehet, hogy egyikük a rootkit felderítésére szakosodik, míg egy másik csak meghatározott vírus-aláírásokra keres.

A második vélemény-szkennerek sokféle változata érhető el manapság, de nagyon körültekintően kell eljárnia a kiválasztásakor, mert néhány rosszindulatú program-fejlesztő hamis víruskereső termékeket vagy Scareware-eket gyárt, amelyek valójában rosszindulatú programokat vezetnek be a rendszerbe, nem pedig eltávolítják azokat. Közülük soknak nagyon okosan hangzó neve van, és nagyon meggyőző weboldalak lehetnek, amelyek legitimnek tűnnek. Minden olyan szkennert a Google-nak kell használnia, amelyet használni szeretne, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az törvényszerű és nem átverés.

Íme egy lista a piacon elismert, legitim és hatékony második vélemény-leolvasók közül:

  • Malwarebytes (Windows) - A piacon az egyik legszélesebb körben ajánlott második vélemény-leolvasó. Nagyon gyakran frissítik, és képes felismerni a rosszindulatú programok számos olyan formáját, amelyek hiányoznak a hagyományos víruskeresőkből. Van egy ingyenes verzió, valamint egy fizetős verzió, amely valós idejű védelmet nyújt.
  • HitMan Pro (Windows) - A HitMan Pro egyedülálló felhőalapú megközelítést alkalmaz a rosszindulatú programok vizsgálatában. Nagyon rövid idő alatt képes a számítógépet sokféle rosszindulatú programra átkutatni. Ingyenes verziója is elérhető.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit segédprogram (Windows) - A TDS Killer szkenner a legvégső megoldás nagyszerű eszköze. Ha úgy gondolja, hogy a rendszerén van egy rootkit, amelyet minden más eszköz kihagyott, a TDS Killer gyakran az utolsó és legjobb remény a rootkit felszámolására. Ez egy ingyenes eszköz, amely a TDL sokféle rootkitre összpontosít, amelyek nagyon kifinomultak és rendkívül nehezen észlelhetők és eltávolíthatók.

Még akkor is, ha a telepített második vélemény-leolvasó nem fedezi fel azt a rosszindulatú programot, amelyben bízik abban, hogy még mindig elrejtőzik a rendszerén, minden remény nem vész el. Van egy kiváló weboldal, a Bleeping Computer nevű, ahol szakértő önkéntesekből álló szakemberek állnak rendelkezésre, akik végigvezetik Önt a számítógép megtalálásának és megszabadításának folyamatán a mai bármilyen rosszindulatú programtól. Diagnosztikai folyamatuk van, amely némi erőfeszítést igényel az Ön részéről, de azért vannak, hogy segítsenek az út minden lépésében.